0. heti Erősorrend

NFL Power Rankings 5. hét

Éjjel rajtol a szezon, nézzünk előtte egy rövid provizórikus erősorrendet!

 1. Kansas City Chiefs
  Jár a címvédőnek a tisztelet, a támadósoruk megállíthatlannak tűnik és azért védelemben is akadnak olyan nevek mint Chris Jones, Tyrann Mathieu vagy Steve Spagnuolo.
 2. Baltimore Ravens
  Volt némi jövés-menés, Marshall Yanda és Earl Thomas hiányát bármelyik csapat megérezné, de a mérleg másik serpenyőjébe is olyan nevek kerülnek mint Calais Campbell, Derek Wolfe vagy az újonc Patrick Queen. Az edzői stáb jó, persze ettől még leginkább azon áll vagy bukik a dolog, hogy Lamar Jackson pályafutasa hogyan alakul.
 3. New Orleans Saints
  Most vagy soha! A jövő évi caphelyzetük egészen katasztrofális, Drew Brees is már a lejtőn van, de azért még mindig veszélyes irányító, akinek Emmanuel Sanders személyében lett még egy veszélyes fegyvere.
 4. San Francisco 49ers
  A Super Bowl hangover létező jelenség, de nehéz belelátni ebbe a csapatba egy komolyabb visszaesést. A védelem elképesztően domináns, támadóoldalon meg Kyle Shanahan a garancia arra, hogy egy bizonyos szint alá nem süllyed a csapat.
 5. Seattle Seahawks
  Ambivalens érzésem van a Seahawks-szal kapcsolatban. A football mérkőzések jelentős része a lövészárokban dől el és ezt a Seattle-t nem lehetetlen dominálni a line of scrimmage-en, ugyanakkor Russell Wilson és Pete Caroll miatt ennek a csapatnak van talán az egész mezőnyben a legmagasbban a padlója.
 6. Pittsburgh Steelers
  A védelem tavaly kiváló volt, a támadósorba pedig visszatér Roethlisberger. Ez bőven elég indok lenne már alapból arra, hogy miért lesz jó idén a Steelers, de ehhez még hozzájön az is, hogy náluk volt az egyik legkevesebb változás a holtidényben (egyedül Javon Hargrave távozása nevezhető fontosabb eseménynek) és egy ilyen csonka felkészülési időszak után felértékelődik az összeszokottság.
 7. Dallas Cowboys
  El fog válni a szar a májtól. Mike McCarthyról el tudom képzelni, hogy tényleg tanulással töltötte azt az időt, amit távol volt a ligától, Dak Prescott számára pedig minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen. A védelemnél a front7-ben adot a star power, de a védőkoordinátor Mike Nolannel korábbi állomáshelyein nem egyszer előfordult, hogy idény közben kiismerték az agresszív blitzsémáit.
 8. Tampa Bay Buccaneers
  Óvatos szkepticizmussal szoktam viszonyulni a “nagy bevásárló” csapatokhoz, ettől függetlenül tényleg jól néz ki ez a keret. Ugyanakkor lehetnek az embernek kétségei: Tom Brady híres arról, hogy az átlagnál több időre van szüksége abban, hogy összeszokjon az elkapóival (bár Randy Mosson kívül karrierje folyamán nem dolgozott olyan jó szélső elkapókkal mint Mike Evans és Chris Godwin), nem tudni, hogy Bruce Arians rendszere és Tom Brady játékstílusa mennyire kompatibilis. Védőoldalon pedig eléggé kétarcúak voltak Todd Bowles fiai az előző idényben, stabilabb játékra lesz szükség tőlük.
 9. Green Bay Packers
  A legutóbbi holtszezon alapján diszfunkcionális franchise-nak tűnik ez a Packers, ennek ellenére tehetségben ez a keret az NFL élvonalába tartozik.
 10. Buffalo Bills
  Brandon Beane és Sean McDermott évek óta tudatosan építi ezt a Billst, ahol a Patriots roster jelentős gyengülése miatt megnyílt számukra a lehetőség a divíziógyőzelemre is akár.
 11. Philadelphia Eagles
  Az Eagles az NFC Chargers-e. Papíron bivalyerős a keret, de általában megsérül mindenki.
 12. Tennessee Titans
  Hasonló érzéseim vannak a Titans kapcsán is, mint a Steelersnél. A két csapat közötti helyezéskülönbség okát Roethlisberger ill. Tannehill kvalitásaiban kell keresni.
 13. Minnesota Vikings
  Gyengült a Vikings, a védelemből sokan távoztak, támadóoldalon pedig Stefon Diggs pótlását kellene megoldani. Gary Kubiak lett a támadókoordinátor, ez az álmoskönyv szerint viszont jó előjel.
 14. Indianapolis Colts
  Frank Reich és Philip Rivers régi ismerősök, de nem ez az időszak volt Rivers pályájának a csúcsa, pedig akkoriban fizikálisan sokkal jobb állapotban volt.
 15. Houston Texans
  Nehéz lenne belemagyarázni, hogy javult ez a Houston, de van a csapatban annyi star power, hogy valószínűtlennek tűnik az 50% alatti mérleg.
 16. Atlanta Falcons
  Atlantában sem volt sok változás, de pechjükre igen nehéz csoportban vannak, így inkább arra tennék, hogy nem jutnak playoffba Dan Quinn fiai.
 17. New England Patriots
  Tehetségszint alapján még a 17. hely is túlzás a Patsnek, de Belichick személye miatt nem merem őket hátrébb rangsorolni.
 18. Arizona Cardinals
  A helyi zsebkatapult megkapta játszótársnak DeAndre Hopkinst, továbbtart Kliff Kingsburyék kísérlete, sok múlik azon a profi football fejlődése szempontjából, hogy hogyan fog szerepelni az Arizona.
 19. Denver Broncos
  Von Miller egész idényes kiválása pótolhatatlan veszteség. Nagyon fiatal a Broncos magja, jól jött volna nekik Miller öltözői jelenléte.
 20. Cleveland Browns
  Vajon képes-e Kevin Stefanski és Alex Van Pelt visszaterelni Baker Mayfieldet a helyes útra? Az ügy érdekében érkezett Austin Hooper és Jedrick Wills Jr. Megjegyzendő, hogy övék a liga leggyengébb linebacker-sora.
 21. Los Angeles Rams
  Sean McVay vajon melyik arcát mutatja?  Nem mellesleg a jól dolgozó edzői stáb sem elég feltétlen a jó szerepeléshez, látszik néhány lyukas poszt a rosteren.
 22. Los Angeles Chargers
  Chargers doing Chargers things: Derwin James IR-en, Mike Pouncey biztosan kihagyja a szezonnyitót, Mike Williams csak valószínű. Utóbbi azért vicces, mert rajta kívül 2 olyan elkapó van a rosteren akinek már volt NFL elkapása: Keenan Allen és Jason Moore, utóbbinak összesen 2 db 43 yardért.
 23. Las Vegas Raiders
  A futójátékuk az egyetlen ahol azt merem mondani, hogy üzembiztosan jó lesz. Passzjátéknál az elkapósor nem túl jó, a védelemben Johnathan Abrammel együtt 5 új kezdőjátékos lesz, ráadásul Paul Guenther védőkoordinátor sem tűnt az elmúlt években annyira jónak, mint korábban a Bengalsnál hasonló pozícióban.
 24. Detroit Lions
  A támadósornak kell a hátán vinnie a csapatot, mert a védőfal papírvékony, a linebacker-sorban Jamie Collins az egyszemélyes hadsereg és a secondaryben sem ártana ha Jeff Okudah berobbanna. Mindemellé még Matt Patricia is a vezetőedző…
 25. Chicago Bears
  Komoly vetélkedés lesz köztük és a Washington között, hogy kié a liga legrosszabb támadósora. A csapat struktúrája a Lovie Smith-érát idézi, most viszont még megbízható rúgó sincs.
 26. Miami Dolphins
  Nem nagyon volt olyan lépése a Phinsnek ebben a holtidényben, ami ne lett volna magyarázható. Annak köszönhetik, hogy ilyen hátul vannak, hogy nagyon mélyről indultak. Brian Flores első idényében kompetens vezetőedzőnek tűnt, ha erre az erősebb keretre is hasonló hatással lesz, mint a tavalyira, akkor akár az idény meglepetéscsapata is lehet a Miami.
 27. Cincinnati Bengals
  Több szempontból is az út elején jár a Cincinnati, mondjuk komoly rövidítés lenne az itineren ha Joe Burrow beválna.
 28. New York Giants
  A támadósort ha elkerülik a sérülések, még jó is lehet, azonban az komoly rejtély, hogy passzvédekezés címszó alatt mi a terv a Giantsnél.
 29. New York Jets
  Ez volt az első holtszezon, amit teljes egészében Joe Douglas GM vezényelt le. Nagyon úgy tűnik, hogy nem csak a keret nagy részének, hanem az edzői stábnak is egyfajta tesztidőszaka lesz ez az idény, hogy mégis kikre lehet hosszútávon számítani.
 30. Carolina Panthers
  Támadóoldalon kiváncsi vagyok, hogy Matt Rhule rendszerében mire lesz képes Teddy Bridgewater. A védőktől pedig a fiatalok egyéni fejlődésénél komolyabbat nem lehet elvárni.
 31. Washington –
  Ron Rivera újjáépítésbe fogott a fővárosban, csak remélni tudjuk, hogy az egészsége megengedi, hogy levezényelje. Ez az idény arra legalább jó lesz, hogy kiderüljön Dwayne Haskins vajon franchise QB-e?
 32. Jacksonville Jaguars
  Egészen érdekes állatvilágbeli mutációnak lehetünk tanúi Jacksonville-ben: a Jaguars one trick pony-vá alakult át! Támadóoldalon Garnder Minshew-ban és fiatal elkapóiban lehet komolyabban bízni. Védőoldalon pedig a front7 jó játékában, ugyanis ez a secondary maximum egy bevásárlókocsit tud megállítani.
Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS