2021 NFL Mock Draft 1.0

Eltelt az alapszakasz harmada, ilyenkor már lehet sejteni, hogy melyik csapat fog küzdeni a rájátszásért, melyiknél várják már a holtszezont a szurkolók. Utóbbiak gyakrabban bújják az újabbnál újabb mock draftokat a témában, mi sem akarunk lemaradni.

 1. New York Jets: Trevor Lawrence, QB (Clemson)
  Érkezik a messiás… a szemétdombra. Fizikálisan, személyiségileg is abszolút franchise QB matéria, ráadásul a védelem olvasása is megy neki (bár néha túl sokat vár az első readre). Egyetlen komolyabb hiányossága, hogy a pályá szélére érkező mély labdáit a kelleténél gyakrabban dobja alul.
 2. Jacksonville Jaguars: Justin Fields, QB (Ohio State)
  Minshew jó gyerek, de 1/2-re QB-t kell, hogy húzzon a Jaguars. Fields Patrick Mahomeshoz és Kyler Murrayhez hasonló baseball háttérrel bíró irányító, a zone read-ek és RPO-k nagymestere. Fizikálisan kitűnő alapanyag, ráadásul ütésálló.  Meg kell ugyanakkor jegyezni, ha nyomást érez talán túl korán szokott a lábaira hagyatkozni.
 3. Washington Football Team: Penei Sewell, OT (Oregon)
  Mindössze 20 éves, de így is elképesztően domináns. Mi lesz ha “belenő” a testébe és technikailag is fejlődik?
 4. New York Giants: Gregory Rousseau, EDGE (Miami-FL)
  Egy szörny, a padlója valahol ott van, ahol Jadeveon Clowney focizik a profik között, a plafonja meg irtó magas, elvégre már most is konstansan dominál bárkit, aki szembejön, pedig relatíve új neki a posztja, középiskolában elkapót és safety-t játszott.
 5. Minnesota Vikings: Trey Lance, QB (North Dakota State)
  Gyakorlatilag hibátlanul hozta le a pályafutását a másodosztályban, elképesztően pontosan passzol. Mobilitása révén jobban megélne a Vikes gyenge támadófala mögött, mint Kirk Cousins.  Az ellenfelek gyengesége mellett fel kell hozni azt is, hogy általában csak a pálya felét kellett olvasnia, valamint hajlamos bámulni a célpontjaira.
 6. Miami Dolphins (from HOU): Micah Parsons, LB (Penn State)
  Elit atletizmus elit ösztönökkel. Középiskolás defensive end, így pass rushban is nagy segítség amellett, hogy coverben is kiemelkedő. Futás elleni játékában is az inkonzisztens szerelési technikája az egyetlen negatívum.
 7. Atlanta Falcons: Carlos Basham, EDGE (Wake Forest)
  Okos, képzett, sokoldalú védőfalember. Ha a fizikai adottságai elegek az NFL-hez, akkor gyakorlatilag az első naptól adekvát kezdőjátékos.
 8. Los Angeles Chargers: Ja’Marr Chase, WR (LSU)
  Ösztönös elkapótehetség, Keenan Allennel és Mike Williams-szel kiegészülve olyasmi elkapótrió lehet LA-ben, mint amivel idén a Cowboys próbálkozik. Justin Herbert likes this.
 9. Philadelphia Eagles: Jaylen Waddle, WR (Alabama)
  Akár elkapóként, akár visszahordóként kerül a pályára, Waddle mindent padlógázzal csinál. Elképesztő playmaker potenciállal bír, plána ha még növeszt néhány ágat a route tree-je.
 10. Cincinnati Bengals: Alex Leatherwood, OT (Alabama)
  Agresszív falember, de nagyon, talán túlságosan is, dörzsölt védők megtréfálhatják.
 11. Denver Broncos: Patrick Surtain II, CB (Alabama)
  Édesapja Patrick Frank Surtain Sr. egykori All-Pro CB, 11 évet húzott le a ligában a Dolphins és a Chiefs színeiben, jelenleg Floridában az American Heritage School (idejárt a profik közül pl. Brian Burns, Isaiah McKenzie vagy Sony Michel is) nevű középiskola vezetőedzője, ami sorra nyeri az állami bajnokságokat volt olyan év, hogy a fia mellett Tyson Campbell (róla később) volt a másik kezdő CB… Az ifjabbik Surtainben is benne van egy az apjához hasonló karrier: egyszerre agresszív és türelmes, kiváló a labdaérzéke, fizikai adottságait tekintve is tökéletes CB1-nek. Negatívumok vele kapcsolatban, hogy szerelni hol van kedve hol nincs, ill. a kis területen fürge elkapók tudják még zavarba hozni.
 12. Detroit Lions: Christian Barmore, IDL (Alabama)
  Redshirted sophomore-ként nyilván még relatíve keveset láttunk belőle, de így is feltűnően sokoldalú játékos. Lesz vele munkája a DL-edzőnek, hibái elsősorban abból akadnak, hogy még túl sokszor nem érti, hogy mi folyik körülötte.
 13. New England Patriots: Kyle Pitts, TE (Florida)
  Tapasztalt, sokoldalú, fizikai adottságait kihasználó tight end, aki elsősorban elkapásokban jeleskedik, de emellett lelkesen blokkol, csak rossz technikával.
 14. Carolina Panthers: Caleb Farley, CB (Virginia Tech)
  A környékről származik, ő tartja Észak-Karolinában állami középiskolás rekordot egy meccsen kiosztott 8 TD-passzal. A középiskolai irányítót elkapónak toborozta a Virginia Tech, a Hokiesnál folyó kiváló DB-képzésnek hála abszolút nem feltűnő, hogy későn lett belőle cornerback, fizikai adottságaihoz kétség sem fér, emellett igazi football játékos, vérbeli CB. Zónázásban még fejlődhet, plusz több sérülés is hátráltatta eddig.
 15. San Francisco 49ers: Wyatt Davis, G (Ohio State)
  NFL-vérvonalban ő sem áll rosszul, a Hall of Famer defensive end Willie Davis unokájáról beszélünk. Tudja magáról, hogy erőből szinte mindenkit megver és ezt ki is használja, ugyanakkor technikailag is rendben van. Mobilitása révén a 49ers-féle zónablokkolási sémába is kiválóan beilleszthető.
 16. Miami Dolphins: Trey Hill, IOL (Georgia)
  Egykori csapattársához, a szintén Dolphin Solomon Kindleyhez hasonlóan Hill is egy méretes disznó. A támadási pontról bárkit eltakarít, ha ő lehorgonyzik, ki nem mozdítod a helyéről. Atletikussága limitált, egyébként kiváló belső falember prospect.
 17. Las Vegas Raiders: Deonte Brown, G (Alabama)
  Agresszív, technikás, power blokkolási sémába illő falember, ideális utódja az öregedő Richie Incognitonak, már egyetemen is takarított Josh Jacobsnak. Technikájának hála futás mellett passznál is nagyon hatékony. Igazi bunyós falember, aki azért fürgeséggel verhető, de technikája és agresszivitása miatt ez ritkán fordul elő.
 18. New Orleans Saints: Shaun Wade, CB (Ohio State)
  A Saintsnél imádják az egykori Buckeyes DB-ket, Wade a következő a futószalagról. Elsősorban slot corner, akinek mindegy, hogy zónázni vagy emberezni kell. Agresszív, erős, jó technikával szerel így mind futás mind screenek ellen nagyon hasznos. Két dolog szól ellene, egyrészt a keze nem a legjobb, másrészt a pálya szélén kevés a tapasztalata.
 19. Dallas Cowboys: Paris Ford, S (Pittsburgh)
  Hangadó játékos, aki úgy dobja be magát minden szituációban, hogy a lelkesedése a teljes védelemre átragad. Minden szempontból tökéletesen szerel. Fürge, fordulékony, gyors. Kitűnően zónázik, labdaszerzései leginkább ilyen helyzetekből származnak. Az összes létező szerepkörben elképzelhető, amit egy safety-re lehet osztani. Játékolvasásban fejlődhet még.
 20. Cleveland Browns: Jevon Holland, S (Oregon)
  Jó atléta, safetyt és nickelt is játszik a Ducksban, press és off coverage-ben is használható emberezésnél. Futás ellen is hatékony játékos, sőt kick returnerként is bevethető. Tipikus mindenben jó, de semmiben sem kiemelkedő játékos.
 21. Buffalo Bills: Paulson Adebo, CB (Stanford)
  Josh Norman nem  hosszútávú megoldás, Adebo az. J-No-val ellentétben Adebo futás ellen is használható. Hosszú karjaival ügyesen tereli le az elkapót az útvonaláról, csípője laza. Kis területen verhető, így csak a pálya szélén képzelhető el a profik között.
 22. Jacksonville Jaguars (from LAR): Tyson Campbell, CB (Georgia)
  Patrick Surtain II egykori csapattársa, atletikus, agilis corner laza csípővel, aki futás ellen is hajlandő védekezni. Hosszú karjai és a sebessége miatt 9 route-on verhetetlen. Villámgyorsan zárkózik, hasznos special teamer. Nem a legkonzisztensebb játékos, 2019-ben lábujjsérülés miatt hagyott ki 5 meccset.
 23. Indianapolis Colts: Jamie Newman, QB (Georgia)
  Newman a Wake Forest irányítója volt, graduate transferként érkezett a Georgiára, azonban a COVID miatt az opt out és a draftra való felkészülés mellett döntött, így csak a Demon Deacons színeiben mutatottakra hagyatkozhatunk az esetében. A Colts támadójátékára egyébként hajaz a WF-re abban tekintetben, hogy ők is futással kívánják megalapozni a passzjátékot. Newman mobilis, ha becsődöl a play, lábon képes first downt szerezni. Beomló zseb esetén sem pánikol, karereje is rendben van. Rövid és középhosszú passzoknál konzisztens. Pontosságával akadnak gondok, különösen a mély labdáknál, ha csiszolnak a mechanikáján és a lábmunkáján, ez javítható hibának tűnik. Hajlamos erőltetni az első számú célpontot akkor is, ha azt megfelelően fedezik.
 24. Arizona Cardinals: Travis Etienne, RB (Clemson)
  Gyorsulása és robbanékonysága meccseket tud eldönteni, mozgáskoordinációja egészen szürreális ekkora sebesség mellett. Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő üldözési szöget ellene. Elkapásoknál óriási fejlődésen ment keresztül 2019-ben. Nem a legnagyobb testű futó, ennek ellenére nehéz földre vinni. Passzblokkolásnál fizikális, de néha későn ismeri fel a blitzelőt, valamint a technikája sem a legjobb. Tackle-ök közötti futásnál nem mindig látja meg a legjobb lehetőséget, nem igazán érzi, hogy mikor kell visszavágni.
 25. Tampa Bay Buccaneers: Sam Cosmi, OT (Texas)
  Atletikus, okos falember, aki mindig tökéletes blokkolási szöget választ. Megvan benne a gyilkos ösztön, de képzetlen. Nyers játéka ellenére futásnál is elboldogul. Felsőteste vékony, így bullrush-sal sebezhető. Upside-ja hatalmas ha azt nézzük, hogy gyenge technikája ellenére mennyire hatékony volt.
 26. Green Bay Packers: DeVonta Smith, WR (Alabama)
  Davante & DeVonta, ez minden marketinges álma. Finom kezű elkapó, aki félelem nélkül hajt a tömegbe. Fürgesége révén gyorsan képes tisztára játszani magát, elkapás után is veszélyes. Csenevész alkata miatt nem sok szerelési kísérletet tör át. A játéka gyakorlatilag arról szól, hogy minél előbb szeparálódjon és utána fenntartsa a távolságot. Ha ez nem sikerül, akkor bajban van, alkata miatt contested catcheknél nincs sok esélye. Rutinos és technikás védők ellen kevés lehet a profik között.
 27. Kansas City Chiefs: Walker Little, OT (Stanford)
  Atletikus, jól helyezkedő LT, kiválóan használja a kezeit. Stuntokkal, twistekkel nem lehet zavarba hozni. Hosszú karjait kihasználja a kifelé próbálkozó EDGE-ek ellen. Alacsonyabb ellenfelekkel meggyűlik a baja. Sebességből verhető, ha váratlanul éri a támadás. Lábsérülése után nem láttuk játszani, emiatt kissé kockázatos pick.
 28. Baltimore Ravens: Andre Cisco, S (Syracuse)
  Labdamágnes, 2018-ban és 2019-ben is ő vezette az ACC-t interceptionökben. Támadja a labdát, szerelni sem rest. Posztjára tökéletes a felépítése, gyorslábú, laza csípővel. Szerelési technikája inkonzisztens, üldözőként nem mindig erőlködik. Backpedalban kissé magasan van, run supportban túl gyakran választ rossz szögeket. Bunch formationből induló elkapókkal összezavarható.
 29. Chicago Bears: Jalen Mayfield, OT (Michigan)
  Nagy és atletikus, pedig mindössze 20 éves, azaz még fejleszthető a teste. Futásnál csípőből indított mozdulataival valami eszméletlen méretű sávokat tud nyitni. Hosszúak a karjai, erejét akkor is tudja használni, ha távol van az ellenfele a testétől. Alsótestének természetes ereje lehorgonyzásnál is látszik. Rutintalansága ellenére megbízható passzblokkoló. Sebesség a nemezise, kissé türelmetlen, lábmunkája nyers. Még jobb lenne passzblokkolásban, ha mélyebben játszana. Hajlamos túlságosan tompa szögeket választani.
 30. Tennessee Titans: Joe Tryon, EDGE (Washington)
  Atletikus, agilis EDGE, jó egyensúlyérzékkel és mozgáskoordinációval. Hosszú karjai vannak, ennek ellenére szélső futások ellen inkonzisztens. Passz ellen használja az eszét, hosszú karjait sáncolásnál is kamatoztatja. Inkonzisztenciája a támadási ponton is feltűnő, különösen blokkokról való leválás kapcsán. Keményebbnek, fizikálisabbnak, erőszakosabbnak kellene lennie, mikor találkozik a falemberrel. Technikailag is fejlődnie kell, de a számok nyelvén (testi paraméterek, mérkőzések statisztikai lapjai) vonzó prospect.
 31. New York Jets (from SEA): Rondale Moore, WR (Purdue)
  Lawrence-nek olyan elkapó kell a gyenge Jets OL mögött, akinek minél előbb a kezébe lehet adni a labdát, erre tökéletes Rondale Moore. Labdával a kezében úgy mozog, mint egy running back, szürreális ahogy ez a kis test el tudja nyelni a kontaktust. Türelmetlen védők esélytelenek ellene. A pálya mindhárom szintjén hasznos támadó, nem igaz az a sztereotípia, ami vele kapcsolatban él, hogy csak egy sima screenkirály. Kérdéses, hogy ilyen alkattal mennyire lehet hosszú a pályafutása, 2019-ban az utolsó 8 meccsről hiányzott hamstring probléma miatt. Alkata contested catcheknél is gond lehet, viszont sebessége miatt ritkán kerül ilyen szituációba, általában könnyű célpont az irányítójának.
 32. Pittsburgh Steelers: Marvin Wilson, IDL (Florida State)
  Tyson Alualu kiváló szezont fut, viszont 33 éves, időszerű gondoskodni a pótlásáról. Széles és erős felépítésével Wilson a profi lövészárkokban is megállja a helyét. Méretéhez képest meglepően mobilis. Karjai extrém erősek, club/swim kombója domináns, mondjuk ezen kívül nincs sok eszköze passz ellen. Bármilyen kontaktust könnyedén tör át, hihetetlen mire képes kettőzés ellen. Ha tudatában vannak, hogy hol a labda, lehetetlen elmozdítani egy az egyben a helyéről. Motorja konzisztens, távolról is hatékony üldöző. Hajlamos túl magasan játszani, ilyenkor földre lehet vinni. Kézsérülés miatt a 2019-es szezon már novemberben véget ért neki.
Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS