A Senior Bowl irányítói

Hihetetlen izgalmakkal ért véget az NFC és az AFC döntő, ráadásul a Super Bowl előtti két hétben sem kell pihennünk. Hétvégén jön a Pro Bowl, de legalább ennyire érdemes figyelnünk a Senior Bowlra is, ahová a legjobb végzős játékosokat (az underclassmeneket nem) hívják meg és a nagy részük tiszteletét teszi az eseményen. Giants szurkolóként idén is nagy figyelmet kell fordítanom az irányítókra, így most róluk írok néhány sort.

Dél

Will Grier

Az egyik legizgalmasabb idei QB prospect, de változtatnia kell a játékán, ha a profik között is sikeres szeretne lenni. Megmutatta, hogy pontos játékos és eléggé tökös ahhoz, hogy agresszíven játsszon, megvannak a tökei a hosszú átadásokhoz. Ezt azonban kissé túlzásba vitte és az NFL-ben hamar meg fogják büntetni, ha nem szabadul hamarabb a játékszertől.

Tyree Jackson

Könnyen beleszerethetnek a scoutok a játékába, ez nem egyszer megesett már a hosszú karú és atletikus irányítókkal. Kevés tapasztalattal bír és sokkal jobb döntéseket kell hoznia. Ha be tudja bizonyítani  a héten, hogy képes erre, akkor lehet olyan csapat, amely korábban kihúzza a vártnál.

Gardner Minshew II

Grierhez hasonlóan az ő játéka is izgalmakkal teli, ami sajnos labdaeladásokban mutatkozhat meg egy szinttel feljebb. Azért ne temessük el, számos szép átadást is bemutatott az eddigi pályafutása során és a play-eket is meg tudja hosszabbítani, de nagyobb konzisztenciára lenne szüksége.

Jarrett Stidham

Megtalálja azokat a réseket, amelyeken keresztül eresztheti a passzait, a rövid és a hosszú átadásoknál is megbízhatóan teszi ezt. Olyan labdákkal ajándékozza meg az irányítóit, amellyel hasznos yardokat tudnak megtenni az elkapás után. Az arcába érkező nyomást azonban ő sem fogadja szívesen és a kulcsszituációkban sem ő lenne a választott QB-m.

Észak

Ryan Finley

Nagy hype volt rajta a szezon előtt és a legjobb senior irányítónak tartották, de ez már a múlté. Kirajzolódott a plafonja, a vártnál gyengébb karral rendelkezik és a döntési képességével is probléma akad. Legfeljebb egy game manager szerepkör nézhet ki neki a profik között.

Daniel Jones

Nagy testű játékos, aki a méretei ellenére lábon is hasznos yardokat tud szerezni. A touchdownjainak számát növelni tudta 2018-ra, azonban a yardok mennyiségében nem javult. Remekül feküdt neki a Duke gyors passzokkal operáló rendszere és fizikailag is készen áll az NFL-re. Az azonban komoly kérdés, hogy ezt a minőséget át tudja-e menteni a profik közé is.

Drew Lock

Általánosságban elmondható, hogy roppantul félek a Missouri játékosoktól, ami hatványozottan igaz ebben az esetben, hiszen Blaine Gabbert is oda járt. Remek fizikai adottságokkal rendelkezik Lock, akit a karereje miatt egy vertikális játékokkal operáló offense-ben lehet leginkább elképzelni. Nagy hátránya, hogy sok munkája lesz vele az őt draftoló csapatnak, hiszen nyomás esetén képes összezavarodni és a szűk területeken sem ő a legpontosabb. A fizikai adottságai miatt azonban ott lehet az első körben és a papírforma alapján a Senior Bowlon is brillíroznia kell.

Trace McSorley

Inkább csak simán egy atléta, mint quarterback, elsősorban az atletikusságára hagyatkozott. Sokat kellene javítani a dobómozdulatán és a posztváltáson is el kell gondolkodnia. Reális eséllyel nagyobb sikere lehet elkapóként, mint irányítóként, nem egyszer láttunk már ilyet a múltban.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS