A Tower Bridge hollói

A londoni Tower Bridge rabságban tartott hollói szám szerint hatan vannak. Jelenlétük a korona védelmére szolgál és a babona szerint, ha elrepülnek, velük veszik a korona és Brit Birodalom is. Jelentjük, a Hollók elrepültek.

Rengeteg hazai Baltimore Ravens szurkolóban lobbant fel a remény lángja, amikor tavasszal bejelentették, hogy idén a marylandi gárda játszik Londonban a Jacksonville Jaguars ellen. Sokan már elkezdtek jegyek és szállás után kutakodni, mindegyikük előtt egy cél lebegett, hogy a Ravens igazi fiesztát mutat majd be Európában, mivel a floridai gárda az elmúlt években enyhén szólva sem brillírozott.

A szurkolók örömüket csak táplálta, hogy az első két fordulóban – főként a védelmi oldalon – brillírozott a csapat és két magabiztos győzelemmel nyitotta a szezont. Remek hangulatban várta mindenki a mérkőzést, a legvérmesebbje még azt is szem elől tévesztette, hogy a támadás akadozott. „Nem baj!” – mondták „ölni kell a futást, Bortles passzal nem nyer meccset!”. Nos, tévedtek.

A kép azért korántsem ilyen egyszerű. A Ravensnek rengeteg a sérültje, ettől hangos a média, azonban a legtöbb sérült nem kezdőjátékos, így ez nem lehet mentség. Az már talán megkongathatta volna a vészharangot, hogy az előző fordulóban közepes játékot mutató támadófal elvesztette az idényre a legkiválóbbját, mivel Marshal Yanda bokasérülést szenvedett. Joe Flacco irányító tavalyi sérüléséből lábadozik és a támadófala sem segíti a kiugró teljesítmény elérésében. Érdekes fordulatot vesz itt a „Wagner vagy Williams?” ügy. Nyáron a védelem mellett voksoltak a marylandiek, mára alig maradt ép falemberük.

Persze nehéz lenne azt mondani, hogy azért nyert a Jaguars, mert a Hollók sérültek vagy mert rossz napot fogtak ki. Nem, azért nyertek, mert a labda mindkét oldalán sokkal agresszívabbak voltak. Igazi pályaválasztóként, hazai csapat benyomását keltve szedték apró darabokra a Ravenst. Blake Bortles és Marcedes Lewis összhangja három hatpontost ért és a védelmük is sziporkázott. Jobbak voltak, na!

Hogy áll most a szezon baltimore-i szempontból? Nos, ez érdekes kérdés. Az év elején kiváló védelmet mutatott Dean Pees mester, így kezdtük elfelejteni mennyire tudnak szenvedni. Most emlékeztetőt kaptunk abból, hogy bizony egy oldalon nagyon nehéz meccset, bajnokságot nyerni. Jókor jött ez a kiábrándító vereség a jövő heti Pittsburgh Steelers elleni rangadóra is, látszik, hogy sokkal többet kell tenni a csoportgyőzelemért. A két győzelem-egy vereség egyelőre jó mérlegnek számít; és ha a pofontól nem törik meg a védelem, a támadósor pontokat képes pakolni a táblára, vagy legalább mezőnygól távolságba jutni… De inkább hatpontosok kellenek, különben újabb csúfos szezonba szaladhat bele John Harbaugh és társulata!

Kovács Péter

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS