Rájátszás-körkép az AFC-ből…

Az egyszerűség kedvéért azokkal a forgatókönyvekkel, amik minimum egy, de inkább két döntetlen esetén valósulnak meg, nem foglalkoztam. A csapatnevek mellett zárójelben a 16. heti eredményeket tüntettem fel.

1. New England Patriots (Buffalo Bills @ New England Patriots 16-37)

A rájátszást korábban bebiztosították, számukra az egyetlen tét az első hetes pihenő, és a nagydöntőig a hazai pálya előnye. Az első félidőben rezgett a léc rendesen, de a Bills nem tudta bevinni az igazán nagy ütést, simán kikaptak. A Hazafiak egy New York Jets elleni győzelemmel, vagy a Vasas vereségével megnyerik az alapszakaszt.

2. Pittsburgh Steelers (Pittsburgh Steelers @ Houston Texans 34-6)

A csoportgyőzelmet ők is bebiztosították, majd a pihenőhetet is. Fentiekre reflektálva, ha hazai pályán szeretnének játszani, akkor sem elég a győzelem a nyeretlen Cleveland Browns ellen, a New England vereségére is szükségük van.

3. Jacksonville Jaguars (Jacksonville Jaguars @ San Francisco 49ers 33-44)

Vereséggel megnyerni a csoportot annyira AFC South, amennyire csak lehet. Kiüthetik a nyeregből a nem túlságosan kedvelt csoportrivális Titánokat, vagy akár rá is pihenhetnek. Azt talán ki kell találniuk, hogy Leonard Fournette és Blake Bortles miként fér meg egymás mellett, eléggé ritmustalan volt a játékuk.

4. Kansas City Chiefs (Miami Dolphins @ Kansas City Chiefs 13-29)

Egy igazi hullámvasút volt a Főnökök szezonja! – kiáltott fel a bennem szunnyadó Hegyi Iván, amikor lefújták a meccsüket, és először a csapat történetében duplázni tudtak. A vezérigazgató kirúgása, öt győzelem zsinórban, aztán egyik zakó követte a másikat. Most négyet nyertek zsinórban, utolsó héten a Denver Broncos ellen már nincs miért játszaniuk. Gratulálunk Andy Reid, és egy emberként várjuk a Los Angeles Chargers elleni playoff vereséget, ami olyan biztosan jön, mint az eső nyaraláskor!

5. Baltimore Ravens (Indianapolis Colts @ Baltimore Ravens 16-23)

Nyerni kell, nincs mese! Egy finoman fogalmazva sem túlságosan meggyőző szezonban érhet rájátszást, hogy pozitív mérlegű csapatot megszorítani, hovatovább megverni is csak kétszer tudtak, és mellé sikerült a Chicago Bears-től is kikapni. De olyan elképesztően gyenge a sorsolásuk, hogy a hurkatöltésen kívül több nem is kellett. A sorsuk a saját kezükben van, a Detroit Lions ellen valamilyen csoda folytán nyerő, de teljesen leeresztett Cincinnati Bengalst kell megverniük hazai pályán. Ha sikerül kikapniuk, akkor idén az Univerzum játszott egyet a Holló szurkolók lelkével.

6. Tennessee Titans (Los Angeles Rams @ Tennessee Titans 27-23)

Zsinórban három vereséggel sikeresen nehéz helyzetbe hozták magukat, de idén gyengélkednek az AFC csapatai, senki nem tudta őket egyelőre megelőzni az utolsó szabadkártyás helyért. Egyszerű a képlet, ha győznek, benn vannak. Hazai pályán a Jaguars ellen, ha egy meccset lehet választani, akkor ez legyen az!

7. Los Angeles Chargers (Los Angeles Chargers @ New York Jets 14-7)

Na, ezt se gondoltuk volna. Kicsit bonyolultabb a helyzetük, de messze nem lehetetlen. Ha nyernek a Oakland Raiders ellen, és mind a Titans, mint a Bills vereséget szenved, benn vannak. Ha nyer a Ravens, és a Titans kikap, benn vannak. Ha nem oldják meg a rúgó kérdést, akkor valakit hátsón kell rúgni!

8. Buffalo Bills (Buffalo Bills @ New England Patriots 16-37)

Nekik egyszerűbb a helyzetük. Idegenben nyerni kell a Miami Dolphins ellen, és a Baltimore-nak kikapni. Ha a Ravens nem teszi meg ezt a szívességet, de helyettük vereséget szenved, vagy döntetlent játszik a Chargers és a Titans, szintén bent vannak. Szerintem ez lesz az a meccs, amikor az egyik csapat már hazamegy a félidőben, a másik fél szemmel az eredmény közvetítőt bámulja.

Az NFC-ben nincs ennyi nyitott kérdés, sajnos az Atlanta Falcons és a Seattle Seahawks nem egymás ellen játszik. Néhány parázs meccsre így is van kilátás, és várjuk az ilyenkor szokásos surranópályás meglepetést.

Tamás Mihály

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS