Alsóházi helyzetjelentés

Már csak 4 forduló van hátra az NFL idei alapszakaszából. Az élcsapatok szurkolói azért izgulnak, hogy a kedvenceik a rájátszásba jussanak és ott minél kedvezőbb pozícióba kerüljenek, a gyengélkedők pedig már a jövő évi draftra tekintenek. Korábban volt már egy hasonló írás, lássuk mi változott azóta.

Cleveland Browns
Hátralévő sorsolás erőssége: 0,54

Megállíthatatlanul robognak az 1/1 felé. Ezúttal a tavaly legyűrt Los Angeles Chargers-től szenvedtek vereséget, de a Green Bay Packers és a feléledő Baltimore Ravens ellen sem lesz könnyebb dolguk. Némi fényt jelenthet az éjszakában a Chicago Bears elleni mérkőzés, amivel reális közelségbe kerülhet az első győzelem megszerzése, ugyanakkor a top draft pick is megmaradna. Win-win. Jelenleg az AFC-ből kiemelkedik a Pittsburgh Steelers és a New England Patriots, így az utolsó fordulóban már könnyen tét nélkülivé válhat a csoportriválissal szembeni zárómeccs. Az első fordulóban mindössze 3 ponttal nyertek Antonio Brownék és ne lepődjünk meg ha számos kulcsjátékosuk pihenni fog.

New York Giants
Hátralévő sorsolás erőssége: 0,54

Változás történt a második helyen, hiszen jelen pillanatban a New York Giants-é a “második hely”. Mintha a Jets korábbi éveit próbálnák szimulálni, óriási a káosz azóta, amióta a padra ültették Manninget. Az eredmény Ben McAdoo és Jerry Reese azonnali eltávolítása lett és úgy néz ki, hogy Eli is visszakapta a helyét a pályán. Három csoportmérkőzés vár még a Giants-re, amelyek közül a Cowboys tehet még egy utolsó kísérletet a rájátszás kiharcolására. A legnagyobb esély a Redskins legyőzésére lehet, a két franchise rendre őrült csatákat vív egymással, amelyekből számos meglepetés született már.

San Francisco 49ers
Hátralévő sorsolás erőssége: 0,60

Mindenki Jimmy Garoppolo-ról beszél San Francisco-ban. A játékost egy csere keretében a Patriots-tól csábították a nyugati partra a és rögtön győzelemmel mutatkozott be a Bears otthonában (azért Robbie Gouldnak jön néhány sörrel). Shanahanék az AFC South csapataival fognak randevúzni, amelyek közül a Texans két vállra fektetésére van a legnagyobb sansz, akik két vereség után próbálnak javítani. Érdekes lesz a záróforduló is, ahol a papírforma alapján a Los Angeles Rams már nem lesz száz százalékosan motivált a győzelem megszerzésében.

Chicago Bears
Hátralévő sorsolás erőssége: 0,44

Nemcsak a top 3 jeleskedik lúzerkedésben, ki kell emelni az előbb említett Chicago Bears alakulatát is. John Fox tökéletesen szétzilálta a Medvéket, a tehetség alapján még ennyi sérülttel is többre lennének hivatottak. Nem lepődnék meg ha idén már nem lenne győzelmük, így akár az 1/2-es pickig is feljöhetnek, amellyel lehúzhatnak a drafton egy QB needes csapatot (ahogyan velük tette tavasszal a Frisco).

Denver Broncos
Hátralévő sorsolás erőssége: 0,39

Nem ilyen szezonra számítottak a Denver Broncos szurkolói sem, akik jól kezdték az évet, de a bye weeken valami “elromlott” a csapat háza táján és október. 1. óta nem tudtak nyerni. Talán az ő sorsolásuk a legkönnyebb, bár a Jets kellemes meglepetést szolgáltat idén, de a Chiefs gyakorlatilag a saját szájába helyezte már a pisztolyt és készül meghúzni a ravaszt, a Colts pedig nagyon gyengén muzsikál Andrew Luck nélkül.

Indianapolis Colts
Hátralévő sorsolás erőssége: 0,42

Apropó Colts. Ők ugyanúgy 3-9-es mérleggel állnak, így az ő helyük is biztosított ebben a bejegyzésben. Nem panaszkodhatnak a hátralévő sorsolásra, hiszen a Bills az elmúlt öt fordulóban csak egyszer tudott nyerni, a Texans balszerencséje pedig mindenki előtt ismert.

Összegzés

Úgy gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy nagyon nagy meglepetés kellene ahhoz, hogy ne a Browns-é legyen ismét az első választási jog. Könnyen megismételhetik a Detroit Lions nyeretlen szezonját, egy győzelemhez is bravúrra lenne szükségük. Érdekesen alakulhatnak a Giants további játéknapjai is, hiszen elvileg újra Eli Manning lesz a kezdő és arra is választ kapunk, hogy Ben McAdoo eltávolításával valóban sikerült-e kihúzni a csapat méregfogát. Nem érzem ilyen gyengének a Niners-t, akiknek számos kevés pontos vereségük volt, de azt is hozzá kell tenni, hogy papíron az ő sorsolásuk lesz a legnehezebb. Mind a Bears-t, mind a Broncos-t gyengébbnek érzem náluk, előbbit le is győzték vasárnap. A Chicago szurkolói már ott tartanak, hogy a Browns ellen sem magukat tartják esélyesnek, így ők tovább zuhanhatnak a képzeletbeli tabellán. Ha mégsem igazodik be a szimpatizánsok félelme, akkor annak a Giants és a 49ers szurkolók örülhetnek majd a legjobban. A Broncos és a Colts is összecsap egymással, így valakinek a mérlege ott is javulni fog.

Ti hogy látjátok, szerintetek is gyakorlatilag kijelenthető, hogy újra a Browns választhat elsőként a drafton? Kik választhatnak majd mögöttük?

 

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS