Beharangozó: Green Bay Packers @ Chicago Bears

Megkezdődik a 100. idény, mégpedig egy örökrangadóval, két alapító atya csatájával!

Ha ránézünk a mérlegre, akkor az elmúlt 10 évben a két csapat 21 alkalommal találkozott,  a Packers  ebből 17-szer győztesen hagyta el a pályát, ráadásul ebben benne van a legendás NFC döntő is! Így már a régi “szép” időkre való tekintettel sem kellene rivalizálásnak számítania. Ennek ellenére általában körömrágós (14 meccs 8 ponton belül dőlt el) mérkőzést játszanak, aminek a végén a Sajtfejű-drukkerek örülnek, a Bears-drukkerek pedig isznak még egy sört lefekvés előtt.  A tavalyi szezonnyitót a Medvéknek például sikerült így elbuknia…

De új év, új élet! Utoljára 2006-ban várta a Chicago Bears a szezont bajnokesélyesként, míg a Green Bay Packers próbálkozik újjáépíteni magát egy sikertelen szezon után.

A Packers megújult csapattal fut neki az idénynyitónak: új vezetőedző az a Matt LaFleur, akinek a karrierjére nem túlzás azt állítani, hogy mindenhonnan viharos sebességgel bukott felfelé. Tavaly a liga egyik legrosszabb támadóegységének volt a koordinátora, ma a liga egyik legpatinásabb csapatának a vezetőedzője, egy future Hall of Fame-er irányítóval a keze alatt.

Egyelőre kiszámíthatatlan mi fog történni, Aaron Rodgers már most elégedetlen, mivel a snap előtti játék áthívások lehetőségét elvették tőle. Ennek okát nem értem, talán a fiatal edzőtől ez egy “power move”. Általában ezek bukással végződnek, de ne szaladjunk előre. A játékosállományban változás nem történt, talán csak Jace Sternberger draftolását lehet kiemelni, de ő máris sérültlistára került.

A védelmet viszont rendesen átrajzolták: 3 új passzsiettető, Rashan Gary a draftról az első körben, Za’Darius Smith és Preston Smith a piacról érkezett.  2 safety, az újonc Darnell Savage, és drága pénzért az ex-Bears Adrian Amos próbál söprögetni.

A másik oldalon egyedül a rúgó poszton akart a Bears változtatni, és ha őszinték leszünk, sikerült neki. A Khalil Mack-trade után nem sok mozgásterük maradt, de Jordan Howard futót lecserélték, érkezett a rendszerükbe elvileg jobban illeszkedő Mike Davis, és a draftról David Montgomery. A kritikus pont, hogy Mitch Trubisky képes-e előrelépni, tavaly sokszor látványosan visszafogta a csapatot. Új edző keze alatt persze nehéz jól teljesíteni, a második évben nem irreális elvárás az előrelépés.

A védelem jó eséllyel képes lesz megismételni a tavalyi teljesítményét, Chuck Pagano is van olyan jó védőkoordinátor, mint a kissé túlértékelt Vic Fangio. Ha nem történik tragikus sérülés, akkor ez az csapategység ismét a liga élvonalában lesz.

A Packers teljesen átalakult, a Bears szinte hagyományosan pocsék ellenük, mégis szűk Bears győzelmet tippelek.

Packers – Bears: 23-27

Hamár itt tartunk, olvassátok el a szabályzatunkat, és jelentkezzetek tippjátékunkra, ha ezt még nem tettétek meg! KATT:  Teszek rá!

A közvetítés magyar idő szerint szeptember 6-án éjjel 2 óra 20 perckor kezdődik.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS