Beharangozó, NFL 2014 Week 8

Észre sem vettük és máris itt járunk az alapszakasz felénél. A nyolcadik játéknapon jómagam több meglepést szimatolok, lévén jónéhány mérkőzésen hasonló képességű csapatok futnak ki a gyepre… Büszkeségemre az elmúlt héten mindössze két hibát vétettem a „jóslásban”, most azonban intelek Benneteket attól, hogy „rám” fogadjatok. Élvezzétek inkább az alábbiakban felsorolt csatákat, még ha a szubjektív tippek túlságosan is elfogultnak tűnnek számotokra.

firtdown-blog-image

Chicago Bears (3-4) @ New England Patriots (5-2)

A Macik eddig jók voltak idegenben, a chicagói Soldier Field-en viszont égtek, mint a rongy… Most a füst mellett meglepetést is szimatolok, nézzen ezért bárki Patriots-ellenesnek. Jay Cutler és Brandon Marshall öltözői vitája elfajulni látszott a múlt héten, ennek ellenére meggyőződésem, hogy rossz lóra tesz, aki félidőben máris leírja a Bears-t. A Patriots egyszer már elszállni látszott, aztán gyorsan termeltek egy hármas nyerőszériát, azonban mindezt „kiegészítették” a védelem sérüléseivel, ami számos problémát okozhat még nekik. (Gyorsan be is vásároltak a héten Titans és Bills védőkből…) A mérkőzés jellemzően a „dobálózásról” szól majd és ennek okán, ha Matt Forte futásai sikeresek lesznek – és miért ne lennének? – az megoldást ad a „Hogyan nyerjünk?” képletre. Bár Tom Brady visszanyerte hitét önmagában és Rob Gronkowski, Julian Edelman és Brandon LaFell örömteli estét okozhat neki és a rajongóknak, azonban kizárólag passzjátékban, mivel a futók majdnem elfogytak a rosterről, Shane Vereen pedig betegséggel küszködik… Összegezve az eddig leírtakat, ha a Macik megállják labdavesztés nélkül, akkor komoly esélyük nyílhat a győzelemre.

Tipp: Bears, mert mikor, ha most nem..?

Seattle Seahawks (3-3) @ Carolina Panthers (3-3-1)

firtdown-blog-image

Tudom, nem illik ilyen biztosra menni, de számomra ez „tuti győzelem” a Seahawks-nak. A Panthers ugyanis kevés sikerélménnyel gazdagodott az elmúlt időszakban, a védelmük meg sem közelíti a tavalyi ligaelit státuszt, így mindössze Cam Newton és Kelvin Benjamin támadójátéka okozhat némi fejtörést a Seahawks korábban vasbeton, mára kissé elasztikussá vált védelmének. Pete Carroll csapatát azonban még Byron Maxwell, Zach Miller, Bobby Wagner hiányában sem illik leírni, továbbá egy címvédő nem veszít el sorozatban három meccset. A Panthers pedig hiába vezeti az NFC South divíziót (amit az idei leggyengébben teljesítőnek kiáltottak ki a szakértők!), a morális zavarodottság ott van a fejekben. Egy jónak mondott idénykezdés után kezd összeesni minden Charlotte-ban. Rengeteg sérültjük van, még szerencse, hogy a múlt héten kiállított Luke Kuechly játéklehetőséget kap. Egymaga azonban, bármilyen zseniális védekező játékos, kevésnek bizonyul majd a Seahawks Percy Harvin-mentes támadásai ellen… Russell Wilson mindettől függetlenül bízhat képességeiben, és bátran bevállalhatja a „játszótársával” SuperCammel „tökélyre” fejlesztett play-option játékot. Működni fog, akárki meglássa…

Tipp: Seahawks, indokolás nélkül…

Philadelphia Eagles (5-1) @ Arizona Cardinals (5-1)

firtdown-blog-image

„Szállj el kismadár…” – énekelte a republikos Cipő nekünk, hát most tényleg elszáll. Gyanúsítottak már azzal, hogy túlszeretem a Pintyeket, most a reális helyzetértékelés vezet. Ugyanis Chip Kelly támadósémáinak a Bruce Arians vezette Cards védelmi egysége valóban képesnek tűnik megálljt parancsolni. Carson Palmer visszatérése jobbá tette őket és úgy tűnik, hogy amit korábban éppen elvesztettek, azt most simán behúzzák. Ande Ellington futásai, Larry Fitzgerald és Michael Floyd elkapásai rengeteg pontot eredményeznek a táblán és a labda másik oldalán pedig „több perspektíva” ad lehetőséget az Eagles támadásait megállítani. A Sasok pihenőről érkeznek a sivatagi show-ra és LeSean McCoy mellé újra felsorakozik Darren Sproles is, azonban a tavalyi „all-in-one RB” McCoy nem igazán emlékeztet önmagára, ami, hozzávéve Nick Foles elég gyatra QB mutatóit és több labdaeladását, nem kecsegtet sok jóval. Meggyőződésem, hogy a két leendő playoff résztvevő összecsapását – igazodva az arizónai hagyományokhoz – a hazaiak nyerik és az Eagles tovább üldözheti a Cowboys-t a divízió elsőségért.

Tipp: Cardinals, mert per pillanat egységes és jobb csapat benyomását keltik…

Baltimore Ravens (5-2) @ Cincinnati Bengals (3-2-1)

firtdown-blog-image

A csoportrangadó talán a leginkább érdekfeszítő összecsapásnak ígérkezik most vasárnap Cincinnati-ben. A szezonnyitón Andy Dalton és A.J. Green lesöpörte a Hollók védelmét, azóta azonban valami nagyon megváltozott… Októberben még nem sikerült győzniük, nyelik a pontokat és a yardokat, mint kacsa a nokedlit. Utoljára a Colts „nullázta le” őket. Mindeközben a „Joe Flacco and Co.” megtáltosodni látszik, Steve Smith Sr. hatpontosaival bizonyítja, hogy nem járt még el fölötte az idő, Elvis Dumervil, Terrell Suggs és Haloti Ngata pedig könyörtelenül leparancsolják a pályáról az ellent. John Harbaugh – talán az utóbbi kilenc mérkőzésből elszenvedett hét vereség okán – nem tartja mindent eldöntő csatának a Cicák ellenit, nem így Marvin Lewis, akinek könnyen meginoghat a széke, ha vasárnap nem söprik be a győzelmet Daltonék… Nagy segítség lenne továbbá a hazaiaknak, ha edzés helyett nem a kórházban töltenék idejük nagy részét, továbbá az is, ha Giovani Bernard futójátéka kiegyensúlyozottá válna. Nomeg, Owen Daniels sem repül a Hollókkal, ezért a tippem…

Tipp: Bengals, kínlódva bár, de behúzzák, mert amúgy nagyon messze kerülhet a playoff…

Pihenőhét: New York Giants (3-4), San Francisco 49ers (4-3)

További mérkőzések és tippek:

(TNF) San Diego Chargers (5-3) @ Denver Broncos (6-1) => 21-35

(London) Detroit Lions (5-2) @ Atlanta Falcons (2-5) => Detroit Lions

Minnesota Vikings (2-5) @ Tampa Bay Buccaneers (1-5) => Minnesota Vikings

Buffalo Bills (4-3) @ New York Jets (1-6) => New York Jets

Miami Dolphins (3-3) @ Jacksonville Jaguars (1-6) => Miami Dolphins

Houston Texans (3-4) @ Tennessee Titans (2-5) => Houston Texans

St. Louis Rams (2-4) @ Kansas City Chiefs (3-3) => Kansas City Chiefs

Indianapolis Colts (5-2) @ Pittsburgh Steelers (4-3) => Indianapolis Colts

Oakland Raiders (0-6) @ Cleveland Browns (3-3) => Cleveland Browns

(SNF) Green Bay Packers (5-2) @ New Orleans Saints (2-4) => Green Bay Packers

(MNF) Washington Redskins (2-5) @ Dallas Cowboys (6-1) => Dallas Cowboys

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS