Beharangozó, NFL 2014 Week 9

Következzék hát a kilencedik forduló, ahol újabb felvonást láthatunk a Brady-Manning párharcból, végigszurkolhatunk egy Fradi-Újpest „örökrangadót” (Steelers vs. Ravens), továbbá kiderül az is, hogy DeMarco Murray mit tud kezdeni az arizónai védelemmel. És bár hat franchise is pihenőt kapott, mégis maradt izgalom bőséggel a hétvégére… Vajon újra szól-e Andy Luck hatlövetűje? Engedik-e a Delfinek Philip Rivers-t is lubickolni? Nézzük tehát, mire számíthatunk négy részletes beharangozó, valamint szubjektív tipp alapján…

New England Patriots (6-2) – Denver Broncos (6-1)

A tavalyi születésnapomra Tom Brady-től egy heroikus, a hosszabbításban „behúzott” győzelmet kaptam ajándékba és megvallom őszintén, számomra valahol ott kezdett biztossá válni, hogy Peyton Manning nem nyer Super Bowl-t. Így is lett, de most – egy évvel később – már egy igazán „egyben lévő” – csapat látogat a New Englandhez, ami tekintettel a közelmúlt 26-16-os matchup-jára, nem sok jóval kecsegtet a Patriots számára. Való igaz, hogy sok rajongó a két quarterback nemes versengésének tudja be ezeket a mérkőzéseket, ahol 10-5-re vezet Brady, mégsem ilyen egyszerű a képlet. A Broncos az utolsó négy meccsét elbukta a Foxborough-on és Manning nyilatkozata alapján még mindig „nem tökéletes” a támadójátékuk. A Patriots, a Chiefs elleni blama utáni összes meccsét behúzta, valamint Tom Brady is cáfolta a vészmadarak huhogását, miszerint eljárt fölötte az idő. A Patriots akkor lehet versenyben, ha a mérkőzés elején nem hagyják meglógni a Denvert. Érdekesség még, hogy Aquib Talib (Broncos) tavaly még Peyton dobásait próbálta a levegőből „lehalászni”, de a pótlására ideköltözött Darrelle Revis (Patriots) is ugyanebben mesterkedik majd vasárnap délután…

Tipp: Broncos, mert minden sorozat véget ér egyszer…

Dallas Cowboys (6-2) – Arizona Cardinals (6-1)

Dallasban mindenki Tony Romo (Cowboys) hátsérülésével van elfoglalva és jóval kevésbé a Washington Redskins elleni – hat mérkőzéses győzelmi sorozatot lezáró – vereséggel. Brandon Weeden (Cowboys) akárcsak a fővárosiak ellen, most is készen áll a „beugrásra”, csakhogy Jason Garrett vezetőedző és Jerry Jones tulajdonos bizalma, ugye… A vendégségbe érkező Arizona Cardinals 40 éve nem produkált hasonló idénykezdést, mint az idei, joggal nőtt meg az önbizalmuk és a korábban „éppen elbukott” meccseket idén javukra fordítja a sors. Carson Palmer (Cardinals) három mérkőzés kihagyása után sikeresen tért vissza és bár egyre növekszik a Cards védelme által engedett yardok száma, de joggal bízhatnak a labdaszerzésben 10 interception birtokában. A ligaelit futás elleni védekezésük pedig már a minden rekordot megdöntő DeMarco Murray (Cowboys) problémája, ugyanis a Cowboys offense eddig a futójátékon alapult, teszem hozzá sikeresen, meglátjuk, hogy üzemel a Dallas offensive line és Murray jelen esetben. Tony Romo vagy Brandon Weeden? Meggyőződésem, hogy nem a dallasi irányító személye dönti el a vasárnapi összecsapást.

Tipp: Cardinals, mert – bármennyire is hülyén hangzik – a „big picture” ezt sugallja.

Miami Dolphins (4-3) – San Diego Chargers (5-3)

Gyönyörű kezdés, pocsék folytatás. Ezzel foglalható össze Philip Rivers (Chargers) csapatának eddigi ténykedése és most elérkezni látszik az idő, hogy megfordítsák a trendet. Méghozzá egy semmihez sem hasonlító és totálisan kiszámíthatatlan produkcióval büszkélkedő Miami ellen, akik futásban bár kiválóak, passzjátékban a „futottak még” kategóriába sorolhatók. Ryan Tannehill (Dolphins) másodszor néz szembe a SunLife Stadium gyepén a San Diego Chargers védőivel és bár tavaly 20-16-ra győzött a Dolphins, idén jóval nehezebb dolga lészen. A megoldás a futójáték erőltetése lenne, mivel Ryan hazai közönség előtt is szívesen dobál picksix-et, ami bármennyire is látványelem, mégsem lendít a csapat szekerén. A Chargers játékosok legfőbb feladata, hogy újra megtalálják a helyes irányt, mivel a kezdeti brillírozás után a Raiders-t csak „csúnyán” tudták megverni, és ez egy héttel később meg is bosszulta magát a Kansas City Chiefs elleni vereségnél. Immáron a harmadik hete vannak „úton” és három vereséggel nem érdemelnek sem MVP, sem bajnoki címet. A Chargers utoljára 1982-ben nyert Miamiban, meggyőződésem, hogy a hétvégén megtörik a „floridai átok…”

Tipp: Chargers, mert jobban bízom Rivers passzjátékában, mint a Dolphins secondary-ban…

(SNF) Pittsburgh Steelers (5-3) – Baltimore Ravens (5-3)

Erről az összecsapásról nehéz (és majdhogynem lehetetlen) előtte írni, utána viszont mindig rém egyszerű. Lévén – előzmények, aktuális helyezés ide vagy oda – a két ősi rivális ezeket meghazudtolóan, és minden esetben annullálva mérkőzik meg egymással. Több dolog viszont biztosra vehető. Elsőként az, hogy a vesztes valószínűleg bukja a wild card küzdelmet, a győztesnek viszont könnyebbé válik a playoff-ba vezető út. Másodjára az, hogy a vesztes divízión belül a harmadik vereségét szenvedi el, ami rossz előjel a jövőre nézve. Harmadsorban pedig az, hogy a pontok és yardok száma a régi szokásokhoz híven ismét limitált lesz. Ben Roethlisbergerék (Steelers) a Colts elleni hatlövetű győzelem után magabiztosan várhatják Joe Flacco (Ravens) legénységét, akik múlt héten a második vereségüket is begyűjtötték a divíziót vezető Bengals ellenében. A Big Ben vezette offense számára jó hír, hogy Jimmy Smith (Ravens) kidőlt és ezért John Harbaugh limitált számú cornerbacket képes Antonio Brown (Steelers) „nyakába lihegtetni”, az viszont Mike Tomlin számára kényelmetlen, hogy Cortez Allen (Steelers) pályán töltött percei pontokban csak az ellenfélnek kedveznek. Ha vasárnap este sikerül Steve Smith, Sr. (Ravens) másodvirágzását és az eladott labdák számát egyaránt lenullázni, akkor a Heinz Field közönsége vidáman mehet munkába hétfőn reggel.

Tipp: Steelers, mert kevesebb kulcsjátékosa hiányzik, valamint több potenciál van a támadásaiban.

Pihenőhét: Atlanta Falcons (2-6), Buffalo Bills (5-3), Chicago Bears (3-5), Detroit Lions (6-2), Green Bay Packers (5-3), Tennessee Titans (2-6)

További mérkőzések és tippek:

(TNF) Carolina Panthers (3-4-1) – New Orleans Saints (3-5) => 10-28

Cincinnati Bengals (4-2-1) – Jacksonville Jaguars (1-7) => Cincinnati Bengals

Cleveland Browns (4-3) – Tampa Bay Buccaneers (1-6) => Tampa Bay Buccaneers

Houston Texans (4-4) – Philadelphia Eagles (5-2) => Philadelphia Eagles

Kansas City Chiefs (4-3) – New York Jets (1-7) => Kansas City Chiefs

Minnesota Vikings (3-5) – Washington Redskins (3-5) => Washington Redskins

San Francisco 49ers (4-3) – St. Louis Rams (2-5) => San Francisco 49ers

Seattle Seahawks (4-3) – Oakland Raiders (0-7) => Seattle Seahawks

(MNF) New York Giants (3-4) – Indianapolis Colts (5-3) => Indianapolis Colts

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS