Brandin Cooks trade, és ami mögötte van

Szeretjük Bill O’Brient. Valószínűleg a rossz indokok miatt, de akkor is. Szegényebb lenne a liga nélküle. Vagy épp gazdagabb, attól függ. Nyughatatlan természet révén nem bír a vesztegzár idején sem leállni, a home office is tökéletesen alkalmas volt arra, hogy Brandin Cooks hivatalosan is a Houstons Texans csapatához legyen cserélve az Arizonától kapott 2. körös draft pickért cserébe. Csatlakozhat az idén igazol Randall Cobb mellé.

Kettő jobb, mint egy.

A felszínen nincs is semmi baj ezzel a cserével, de BoB esetében az a gyanús, ami nem gyanús.

Cooks ugyanis egy agyrázkódásra van attól, hogy 26 évesen visszavonuljon. Persze mindenki ebben a sportban mindenki egy rossz mozdulatra van attól, hogy véget érjen a karrierje, de tavaly Cooks 2 agyrázkódást is szenvedett, hat éven belül összesen az ötödiket. Tavaly bátran kijelentette, hogy meg se fordult a fejében a visszavonulás, de az már régen rossz, ha egyáltalán valakit erről kérdeznek ebben a korban.

A Rams tavaly kötött vele egy új, 5 éves szerződést, összesen 81 millió dollár értékben, aztán inkább leírta a veszteséget. Egy második körös pick ugyan nem csekély ellenérték, de nem egy 1000-1200 yardos elkapóért.  Cooks ráadásul még  jövőre is 21.8 milló dollárt fog elfoglalni a fizetési sapka alatt, ami szupersztár pénz.

Legnagyobb bánatunkra O’Brien egyébként nem rosz edző, semmiképp sem rossz támadó koordinátor. Ezért ha nem is tudja, de azért sejti, hogy DeAndre Hopkins helyére nem küldheti egyszerre pályára a David Johnson+Brandin Cooks+Randall Cobb triót. Ha Cooks nem sérül meg, Cobb pedig nem kezd el még gyorsabban csúszni a lejtőn, akkor a sokszor eléggé Hopkins irányába terelődő támadósor talán kicsit diverzifikáltabbá tud válni. Rossz esetben Cooks viszavonul az első meccsen, Cobb teljesítménye pedig végleg lecsúszik a lejtő aljára. Jonhson feltámadásában egyáltalán nem bízunk. De egy Will Fuller-Kenny Stills-Brandin Cooks-Randall Cobb négyes? Papíron lehet az egyik legjobb a ligában

A valóságban Fuller nemcsak sokszor sérült, de inkonzisztens, akárcsak Stills, aki bármikor képes beleszarni a játékba. Cobb teljesítménye 2016 óta romlik (PFF grade: 74.4; 64.4; 60.2; 69.9 ), és arra sincs garancia, hogy Cooks visszatalál a 2018-as formájához.

De ha vissza is találna, akkor sem tudná Hopkinst pótolni, de ez csak egy dolog. Ha igazak a hírek, és azért cserélték el, mert nem akartak vele újra a fizetésemelésről tárgyalni, cserébe fizetik Cobbot és Cooksot, miközben pont a futó posztot nem tudják megoldani, akkor ez a megoldás továbbra is csak O’Brien a GM alkalmatlanságát bizonyítja.

https://forum.first-down.hu/

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS