Chicago Bears draft, értékelés nélkül

A külföldi szakírókat és mindenki mást olvasva röpködnek az A+ értékelések, holott egy ilyen draft tökéletesen alkalmas arra, hogy minden érintett karrierjét maga alá temesse. Ettől függetlenül Pace hű volt önmagához, agresszívan/beszarian cserélt felfelé, hogy megkaphassa a kitűzött célpontjait. Hibátlan stratégia, 42-54-0 a rekordja eddig.

Induljunk egy kicsit messziről. Sam Darnold eddig elég siralmas pályafutásának harmadik, az előző kettőt is alulmúló éve után egy második körös draft cetliért rá lett sózva a Panthers-re. Ryan Pace, THE Mastermind úgy döntött, új szerződést és egy negyedik kört adott Nick Folesért, gondolom egymás sarkát taposták érte a csapatok. De megtartotta Trubiskyt, aki most ellenérték nélkül távozott. Képzeljünk el egy olyan alternatív dimenziót, amiben Trubisky ér egy második kört, Foles helyett már akkor Andy Dalton kezd itt a Dallas kispadja helyett, és játssza végig a szezont…

De nézzük az aktuális választásokat, mert kontextusból kiragadva nem lehet rá túl sok rosszat mondani. Mindenki tudta, hogy már ahhoz is szerencse kell, hogy legyen lőtávolságban egy arra érdemes irányító, és érte oda kell adni a jövő évi első kört. Pace természetesen még rádobott két középső köröst is, mert neki amúgy ez szokása, majd a hatodik körben pótolja. Ha Field lesz az új Russell Wilson, akkor minden meg van bocsátva. Senki nem emlékszik már arra, hogy Pete Carroll mennyit töketlenkedett, míg nem hullott az ölébe a főnyeremény.  Egyelőre a csapatból Nick BDN Foles szekerének a rúdja áll ki, ha hinni lehet a pletykáknak. És valószínűleg megpróbálják elcserélni. Aki érti a viccet, érti. aki nem, annak nem magyarázzuk. Kirúgni szinte semmi értelme nincs.

Teven Jenkins  szintén elérhető távolságba csúszott, ki tudja miért. Minden évben van több ilyen játékos, akik a “meglepetésre” csúsznak, és a laikusok nem győzik dobálni az A+ értékeléseket. Sajnos ők elég gyakran később sem cáfolnak rá azokra akik figyelmen kívűl hagyták őket. Jenkins egyébként tipikus Bears játékos, még a falemberek között is nagydarab, atletikus, és a teljesítménye teljesen kiszámíthatatlan.  Persze ez már előrelépés a kiszámíthatóan [email protected] óta. Pace ebbe a cserébe is beledobott néhány középső kört extrába, mert miért ne. Egyébként a Bears támadófala nem volt annyira rossz, a különböző mérések / statisztikák alapján szűken, de a liga első felébe tartoztak. A két tackle poszt adott, a belső hármasban a Whitehair-Daniels-Mustipher-Ifedi négyesből kell dönteni. Az a gond, hogy bár hárman is tudnak ott játszani, de igazi center nincs köztük. A Leno-Whitehair párosnak lassan össze kellene állnia hosszú távon, de amíg Daniels center poszton ennyire bizonytalan, nem fog menni, maximum Mustipher előrelépésében lehet bízni.

Mivel a pénzt és a draftcetlik komolyan vehető részét 2023 márciusáig előre elköltötték, addig valószínűleg ez a stáb megkapja a bizalmat, de ennek a csapatnak kell valami komolyabbat elérnie, mint szezononként 8 győzelem. A skill pozíciókban ugyanazokkal fognak nekimenni, mint tavaly, talán Miller végre összekapja magát, és találnak valakit, mint Mooney. Egyelőre nincs olyan CB a keretben, akiben 16 meccsen át lehetne bízni, Johnson vállát négyszer műtötték, nem is értem, hogy tudtak Fullerről ilyen könnyen lemondani, 1 csere védőfalember és Ifedi jött vissza a pénzéért, nevetséges. Nagyon bíznak az új védő koordinátorban, jó nekik.

Ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, mindenképp Dalton fogja az első 4-10 meccset kezdeni. Vagy azért, mert Fields sokkal gyengébb, mint remélték, vagy azért, mert Nagy egy irányítót nem rakott össze, mióta kilépett Andy Reid minden tekintetben elég masszív árnyékából. A Bears drukkerek miatt remélem az utóbbi.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS