Conference Round beharangozó – Jaguars at Steelers

Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars

A floridai melegből a téli, fagyos Pennsylvaniába utazni nem egy leányálom. Ennél is rosszabb végigkínlódni egy brusztolós, fárasztó és futásdominanciájú rájátszás meccset. A múlt heti hazai győzelem után ez következik a Jacksonville-nek, most eldől, hogy valóban odaértek-e a ligaelitbe…

Amikor a Steelers támad…

…akkor általában megremeg minden védő lába, azonban most emberükre akadnak a Jaguars fiatal, ámde hatékonyságban verhetetlennek tűnő védelme ellen. Todd Wash védőkoordinátor olyan egységet kovácsolt a 2017-es alapszakaszra, amelyik az 5. játékhéten ötször lopta el Ben Roethlisberger passzait, futásban is megálljt parancsoltak Le’Veon Bellnek és touchdown nélkül ment az öltözőbe a hazai csapat. Most nem ez fog történni. Big Ben a szezon második felében kiváló teljesítménnyel rukkolt elő és Antonio Brown mellett kimagaslót nyújtott a második körben draftolt újonc JuJu Smith-Schuster is. (Hol van már Martavis Bryant istenítése?) A hazai támadófal megtartotta „védőszilárdságát”, mind futás és passzblokkolásban segítette a Killer B’s kibontakozását. Az újonc James Conner sérülése folytán a vasárnap esti mérkőzés főszereplője pedig az a Le’Veon Bell lesz, aki – PFF mutatók ide, elit rookie backek oda – valójában a liga elsőszámú futója, kérdés, hogy milyen terhelést bír el.

Merthogy bírnia kell, ugyanis a Sacksonville, a liga egyik (meglátásom szerint) legjobb védelme áll vele szemben, ami futás ellen sérülékenyebbnek tűnik, mint a hátsó védelmi kvartett erőltetése. A védőfalban Abry Jones és Malik Jackson komoly veszélyt jelentenek a David DeCastro dominálta ötösre, de Calais Campbell és Yannick Ngakoue passz siettetése ellen sok esetben csak az ima segít. A Ramsey-Church-Gipson-Bouye rohamosztag ellen is ki kell találnia valamit Todd Haleynek, de meggyőződésem, hogy már kipipálta a feladatot. Ejtsünk néhány szót a linebacker sorról is elvégre Telvin Smith, Myles Jack és Paul Posluszny is megtette a magáét, mégis itt látom „törhetőnek” a vendégvédelmet. Nagy valószínűséggel „órapörgető”, futás dominanciájú játékkal rukkol elő a Steelers, ami előbb-utóbb lefárasztja az ellent és az idő múlásával egyre többször juthatnak el mezőnygól távolságba. És akkor a pályára kocog Chris Boswell…

Amikor a Jaguars támad…

…akkor futni fognak. Futnak, amíg futhatnak, de Leonard Fournette a szezon végére – köszönhetően a sérüléseknek is – elfáradni látszik, a Buffalo Bills védői a múlt héten nem sok esélyt adtak neki. A kora őszi nyargalást képtelen lesz megismételni, mivel a támadófal is ezer sebből vérzik és a hazai védelemnek más dolga nem volt, mint felkészülni ellene. Blake Bortles – életképes elsőszámú célpont híján – megáll 100 yard alatt, hosszú passzokra nem vállalkozik, de annyi becsület van benne, hogy maga csinálja meg a first downt, ha mások nem segítenek neki. És a célpontok? A veterán Marcedes Lewis tight end a biztos check down, Dede Westbrook és Keelan Cole közül az utóbbi néha kifog egy jobb napot, de Marquise Lee sem egy világszám. Allen Hurns megéri a pénzét, csak legyen játékra képes. A legnagyobb baj Bortles játékában a rettegés: nehogy eladjam a labdát, inkább ráhagyom a védelemre a megoldást.

Védelem azonban a hazaiaknál is van, akik hasonlóan az ellenfél egységéhez fiatalok és bohók. Óriási veszteség érte a gárdát Ryan Shazier sérülésével, itt sebezhető is vált ezáltal. A Stephon Tuitt és Cameron Heyward uralta védőfal komoly kellemetlenségeket okozhat a vendégek támadófalának, akárcsak T.J. Watt és Vince Williams (nomeg Mike Hilton) ámokfutásai Bortles földbedöngölésére. A hátsó védelmi egység teljesítményét egy-egy nagyobb futójáték ronthatja le, de nincs kétségem afelől, hogy a run stopper üzemmód, ne hozná meg az eredményét. Kevés pontos mérkőzésen hazai győzelemre számítok.

Tipp: Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars 20-9

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS