Draft prospectek: D’Andre Walker, EDGE (Georgia)

Az utóbbi években szinte minden drafton van 3-4-es OLB prospect a Georgiáról (Lorenzo Carter, Leonard Floyd, Jordan Jenkins, Jarvis Jones, Justin Houston) akik elkelnek legkésőbb a draft második napján, az idei jelölt D’Andre Walker, lássuk az ő ismertetőjét!

1997. január 23-án született, Atlanta egyik elővárosában, Fairburnben nőtt fel, a helyi Langston Hughes High School növendéke volt, 4-csillagos recruitként választotta a Georgiát. Tömegkommunikáció szakon diplomázott. True freshman évében 13 meccsen játszott, 9 szerelés, 0.5 TFL, 0.5 sack és egy blokkolt punt került a statisztikai lapjára. 2016-ban mind a 13 meccsen játszott, 19 szerelés, 2.5 TFL és 7 QB pressure színesítette a statisztikáját. 2017-re sokat fejlődött, 15 mérkőzésen lépett pályára, 40 szerelés, 13.5 TFL, 5.5 sack, 1 leütött passz, 1 kiharcolt fumble és 1 blokkolt punt volt a mérlege. Végzős évére lett kezdőjátékos, mind a 13 találkozón kezdő volt, 45 szerelés, 11 TFL, 7.5 sack, 14 QB pressure 3 leütött passz, 4 kiharcolt és 1 megszerzett fumble került a neve mellé, All-SEC második válogatott lett.

Erősségek

Erőteljes alsótesti felépítés. Lenyűgőző produkció a fontos kategóriákban az elmúlt két szezonban. Rusherként az első három lépésével komoly előnyt tud szerezni. Jó szögben dől és fordítja a vállát a rush útvonal csúcspontján. Stabil helyzetből próbál átbújni a tackle kezei alatt, utána pedig rárobban az irányítóra. Úgy próbálja összeszorítani a zsebet, hogy támadni tudja a dobókart. Sosem áll le azzal, hogy a labda közelébe jusson. Rush közben képes lassítani, majd hirtelen támadni bármelyik irányba. Izgága és robbanékony üldöző, függetlenül attól, hogy az ő oldalán megy-e a játék. Vállvédője alacsonyan van, jó befolyással játszik. Technikásan használja hosszú karjait, így szélső futáskor képes megtartani a tight endeket. Hátra lehet küldeni coverbe.

Gyengeségek

Extrém csámpásan mozog. Inkább a derekát mintsem a térdét hajlítja. Technikája és keménysége inkonzisztens szélső futások ellen. A támadási ponton nagyobb ellenfelek elnyomhatják. Gyorsabb, erőteljesebb kezdőütésre lesz szüksége. Üldözéskor az irányváltása nem éri el a kívánt szintet. Nyílt területen történő szereléskor nehézkesen mozog. Sackszámait twistek, blitzek és spyból történő késleltetett rushok turbózták föl. Ösztönei és felismerőkészsége átlag alatti.

Kissé alulméretezett (6-2, 251) 3-4-es külső linebacker prospect, robbanékony az edge rushnál, felsőtestével elcsúszik a blokkok mellett és megtalálja az útját az irányítóhoz. Walker egyenes vonalban jól mozog, azonban nagyobb területen nehézkes. Produktív a legfontosabb kategóriákban, így képes meccsfordító játékokra is. Erejét és technikáját fejlesztenie kell ahhoz, hogy futás ellen megbírkózzon a rábízott felelősséggel, de már karrierje elején is pályára kerülhet mint rotációs edge rush specialista addig, amíg bele nem nő a kezdőpozícióba. NFL hasonmás: Dee Ford.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS