Draft prospectek: Devin White, ILB (LSU)

Olvashattatok már egy prospect ismertetőt Josh Allenről, amely rendkívül népszerű lett és az érdeklődésre való tekintettel számos leendő újoncot bemutatunk majd a májusi draftig. A következő játékos a legjobb egyetemi linebackernek választott Devin White, aki Allenhez hasonlóan nagyon hamar, akár a top 10-ben is gazdára találhat. Lássuk kiről is van szó.

1998.február. 17-én született. Középiskolában, a North Webster High School tanulójaként nemcsak linebackerként, hanem futóként is remekelt. 4 csillagos tehetségnek rangsorolták és rendre ösztöndíjat ajánlottak neki a legnagyobb egyetemek. Majdnem lemaradt a nagy lehetőségről, hiszen két rendőrségi ügye is volt, ami ahhoz vezetett, hogy nem léphetett pályára a 2015-ös Under Armour All-American Game-en. Végül az LSU játékosa lett és utólag elmondható, hogy mindkét fél jól járt ezzel a döntéssel.

Megkapta a kellő időt, hogy felvegye az NCAA ritmusát, freshmanként 8 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 30 szerelésig és egy sackig jutott. Statisztikailag 2017-ben volt a legjobb, ekkora 133 tackle-t (13,5-t a LOS mögött), 4,5 sacket és egy INT-t írhatott fel magának. Persze az utolsó szezonjában elért számai miatt sem kell szégyenkeznie (123 tackle, 3 sack). Az egyéni elismerésekből sem szenvedett hiányt, ’17-ben második, ’18-ban pedig első csapatos All-American választott lett és természetesen mindkét évben beválasztották az All-SEC első csapatába is. A legnagyobb elismerést azonban a legjobb linebackernek járó Butkus Award jelentette.

Erősségek

Lényegesen fegyelmezettebb játékos lett 2018-ra és az önbizalma is javult. Jó helyzetfelismerő képességgel rendelkezik. Agresszíven fejezi be a szereléseit, ha a támadó vállvédőinek vonala alá kerül akkor onnan nincs menekvés. Le tud válni a blokkokról, hiszen leengedi a csípőjét és a kezeit is aktívan használja. Versenyképes mentalitással rendelkezik és a hatótávolsága is megvan ahhoz, hogy végigkergesse a pályán a futót. A legnagyobb erőssége talán a laterális mobilitása, hihetetlen sebessége van, hamar odaér az oldalvonal mellé. A 21. századi MIKE linebacker megtestesítője lehet. Coverage-ban is alkalmazható az atletikussága, levédekezi az underneath útvonalakat. Blitzelésre is alkalmazható, be tud törni a lyukakon. Ha nem fordítanak kellő figyelmet a semlegesítésére, akkor kellemetlen meglepetésben tudja részesíteni az irányítót.

Gyengeségek

Néhány alkalommal még mindig hezitál. Képes túlfutni a labdás játékoson és verhető az éles irányváltásokkal. Időnként túl magasan áll bele a szerelésekbe. Javítani kell a lábmunkáján, nem mindig tud hatékony maradni a line of scrimmage-en. Nem elég jó az egyensúlyérzéke, kontakt esetén képes lehet a blokkoló kizökkenteni, ez számos csapatnál komoly negatívum lehet. Mint írtam a pozitívumoknál, hogy a kézhasználatának köszönhetően le tud válni a blokkokról, azonban számos alkalommal megetették, az Auburn ellen a tight end is dominálni tudta. Középiskolásként egy 14 éves lánnyal folytatott szexuális kaland miatt meggyűlt a baja a hatósággal is.

Mint írtam, hasonló tulajdonságokkal képzeljük el a tökéletes 21. századi középső linebackert, mint amilyennel Devin White rendelkezik. Hihetetlenül gyors, sideline to sideline játékos, aki fizikailag is a topon van (6’1″ magasság, 240 lb tömeg) és az agresszivitására sincs panasz. Rendre top tehetségnek tartják, aki a következő évtized egyik meghatározó LB-je lehet. Ha semmi extrém nem történik májusig (jan. 24-én készült ez a bejegyzés), akkor a top 10-ben is kiválasztásra kerülhet. A kilencedik helyen választotta ki Luke Kuechly-t a Panthers és nem hiszem, hogy megbánták ezt a húzást.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS