Erősorrend – 1. hét

Elkezdődött, így mi is elkezdjük az értékelést. Megbízható, szubjektív és kellőképpen önző erősorrendünk első felvonása következik… Lássátok és olvassátok Papp Gábor (Empty taxi) megemlékezését az első heti eseményekről!

1. Philadelphia Eagles (1-0) Nyögvenyelős győzelem, de tény, hogy a liga egyik legjobb támadófalát úgy kapták szét, mint foxi a lábtörlőt. Ez sok jót vetít előre, különösen, ha hozzávesszük azt is, hogy van egy Carson Wentz nevű ütőkártyájuk a talonban. (0)
2. New England Patriots (1-0) Tom Brady nem öregszik, Bill Belichick továbbra is a liga történetének legjobb vezetőedzője, nincs itt kérem semmi látnivaló. (+1)
3. Green Bay Packers (1-0) Aaron Rodgers megmutatta, hogy továbbra is kell vele számolni, amennyiben megvédi a támadófala. Látszik, hogy Mike Pettine érkezésével előrébb lép a védelem, ennek a mértékét viszont még nem lehet megmondani. (+5)
4. Minnesota Vikings (1-0) A védelem továbbra is kiváló, de a szezon előtti legnagyobb kérdőjel, a támadófal nem brillírozott a 49ers ellen. (-2)
5. Los Angeles Rams (1-0) Hétfő este is tanúbizonyságot nyert, hogy a Ramsé a liga egyik legjobb edzői stábja. (-1)
6. Jacksonville Jaguars (1-0) A mérkőzés pontos kivonata volt annak, amit a Jaguarstól várok: kínkeservesen, de nyerik a párharcaikat. Ha hosszabb időre dőlt ki Fournette, akkor kártyavárként omolhat össze a Jacksonville támadójátéka. (-1)
7. Kansas City Chiefs (1-0) Ha egy mérkőzésből állna az alapszakasz, jó eséllyel Andy Reid lenne az Év Vezetőedzője. A támadósor és a special team ligaelitnek néz ki, a védelemben viszont sok volt a hiba, de még van idő javulni. (+6)
8. Atlanta Falcons (0-1) Steve Sarkisian egészen siralmas játékhívásai ellenére a lefújásig meccsben voltak a bajnokkal. Dan Quinn előtt komoly feladat áll, védelme két fontos láncszemet vesztett el Deion Jones és Keanu Neal személyében. (+1)
9. New Orleans Saints (0-1) Láttunk már olyat, hogy egyik szezonról a másikra teljesen váratlanul esett szét a Saints védelme. Hiba lenne ugyanakkor temetni őket, tavaly az 1. fordulóban Sam Bradford dobálta szét őket 143.0-as ratinggel, aztán mégis csoportgyőzelem lett a vége. (-3)
10. Carolina Panthers (1-0) Nem gondoltam volna, hogy Norv „imádom a play actiont” Turner első meccsén Cam Newtoné lesz a legtöbb futási kísérlet és futott yard. A védelem valószínűleg tartani tudja az elmúlt évek színvonalát, viszont támadóoldalon Greg Olsen és Daryl Williams személyében vezéráldozatokkal járt a Cowboys elleni találkozó. (+1)
11. Baltimore Ravens (1-0)

A Bills tavaly lenyúlt előlük egy rájátszás helyet, amiért most rendesen visszavágtak. Persze a mostani Buffalo nagyon nem úgy nézett ki, mint egy NFL-szintű csapat. Mindhárom szabadügynök piacról igazolt elkapó szerzett touchdownt, ami dicséretes, a védelem pedig Don Martindale irányításával is potensnek tűnt. A Bengals elleni TNF megmutathatja, hogy mi volt valós, mi volt optikai csalódás az első játékhéten.

(+12)
12. Pittsburgh Steelers (0-0-1) Elég hirtelen kifogy az idősödő irányítók karjából a nafta, ennek ellenére szerintem inkább az időjárás okozta Roethlisberger katasztrofális játékát a múlt héten. A védelem bíztató volt, de ha azt veszem, hogy a legutóbbi szezonban 0-16-ot hozó Cleveland ellen nem sikerült nyerni, akkor bizony indokolt a hátralépés. (-5)
13. Los Angeles Chargers (0-1) A szezonnyitón sikerült egy olyan teljesítményt letenni az asztalra, ami után nem csodálkoztam volna, ha a védő- és a speciális egység koordinátort együtt rúgják ki, páros lábbal. Rivers mindenesetre elképesztően élesnek tűnik, így pedig nem lehet hátrább rangsorolni őket. (-3)
14. Washington Redskins (1-0) Váratlanul jól játszott a védelem. Támadóoldalon Alex Smith és Adrian Peterson is megtalálta a helyét Jay Gruden rendszerében. (+6)
15. Denver Broncos (1-0) Ha Case Keenum nem is nyer meccset a Denvernek, legalább nem veszti el, mint pl. Paxton Lynch. Von Miller és bandája pedig minden támadósor életét képes megkeseríteni. (+4)
16. Houston Texans (0-1) Mindig is Deshaun Watson kritikusa voltam, ezért nem lepett meg a hétvégi betli. Bill O’Brien nem jó vezetőedző, de a csoportriválisok közül egyedül Doug Marrone stábját érzem egyértelműen erősebbnek. Kivételesen úgy játszhatnak a Titansszel vasárnap, hogy náluk van kevesebb sérült. (-)
17. Cincinnati Bengals (1-0) A támadófal felét sikerült rendbe rakni a holtszezonban, meg is látszik Dalton és Mixon produktumán egyaránt. Idegenbeli győzelemmel mindig jó megkezdeni az alapszakaszt, de azért nem egy bivalyerős ellenfelet győztek le. (+11)
18. Chicago Bears (0-1) Egyértelműen erősebbek, mint tavaly. Khalil Mack gyorsan beilleszkedett, Mitchell Trubisky a meccs előrehaladtával egyre inkább szétesett. A Packersszel és a Vikingsszal egy divízióban pedig passzjáték nélkül nem sok sót fognak megenni. (+6)
19. San Francisco 49ers (0-1) Kiderült, hogy Jimmy G is emberből van. Persze ez benne van, ha Mike Zimmernek van tape-je felkészülni belőled. Mindenesetre a liga egyik legjobb csapata ellen helytálltak, ám túl sok egyéni hibát vétettek. (-7)
20. Tampa Bay Buccaneers (1-0) It’s a kind of FitzMagic… Todd Monken első NFL meccsén támadójáték hívásban hozta azt a színvonalat, amit korábban az egyetemi futballban mutatott. Chris Godwin és O.J. Howard esetében bőven benne van a breakout év. Persze az is lehet, hogy csak a Saints védelme volt teljesen vak és mindössze egyszeri fellángolást láthattunk a múlt héten. Vasárnap a címvédő érkezik Tampába, kitűnő erőfelmérő lesz a Kalóz-offense számára. (+10)
21. New York Jets (1-0) Repülőtéri alakulat révén nem tudom mennyire helytálló kifejezés a bandwagon, de Todd Bowles védelme az arizonai munkásságát idézte, az ígéretesnek tűnő Sam Darnold–Jeremy Bates házasság pedig kiválóan abszolválta első erőpróbáját. (+8)
22. New York Giants (0-1) Odell Beckham Jr. és Saquon Barkley a liga egyik legjobb védelme ellen is képes volt villogni, James Bettcher védelme pedig képes volt limitálni a Jaguars támadósorát (ez mondjuk nem lehetetlen küldetés). Tisztes vereség volt ez, gyanúm szerint több Giants-meccs után is el fog hangzani ez a mondat ebben a szezonban. (-)
23. Miami Dolphins (1-0) Frank Gore tankjába töltöttek egy adag tengervizet vagy nem tudom mi történt, de ennyire energikusnak utoljára kb. 2013-ban láttam. Egy ezer sebből vérző Titanst vertek el, ami annyira nem nagy fegyvertény, de a 2 évvel ezelőtti attitűdöt lehetett a csapaton látni és akkor rájátszásba is jutottak. (+9)
24. Dallas Cowboys (0-1) A Pantherst sokkal könnyebb nagyon elverni, mint szoros meccsen bedarálni őket. A gond az, hogy a Cowboys jelenlegi támadósora egy Zeke „one man shownál” nem igazán ígér többet, azzal pedig kevésszer fognak tudni nagyon elhúzni. A védelem egyébként potensnek tűnik. (-7)
25. Tennessee Titans (0-1) Ez az a mez, amiben hétvégén játszottak majdnem olyan színű kék, mint a Chargers „powder blue” színű meze. A Titans támadósorának négy legjobbja (Marcius Mariota, Delanie Walker, Taylor Lewan, Jack Conklin) sérült. Véletlen? Aligha! (-11)
26. Oakland Raiders (0-1) Volt ebben coaching is, hogy kikaptak hétfő este, de összességében azt lehet mondani, hogy leginkább az irányítójáték okozott Carrt a csapatnak. (-5)
27. Seattle Seahawks (0-1) Ha egyszerre próbálsz újjáépíteni támadó- és védőoldalon is, nehezebben fogsz ennél magasabbra kerülni a power rankingekben. (-9)
28. Cleveland Browns (0-0-1) 2004 óta ez az X a legjobb szezonkezdet Clevelandben. Gregg Williams védelme bármelyik csapat számára okozhat majd fejtörést és Tyrod Taylor sem lesz még egyszer ennyire pontatlan. A gond az, hogy ő mérkőzést nem fog nyerni és a futójáték sem képvisel meccsdöntő erőt. (+3)
29. Indianapolis Colts (0-1) A szó több értelmében is csikócsapat. Luck miatt lesznek szoros meccseik, de a védelemben egy jó megoldásra jut két rossz. (-2)
30. Detroit Lions (0-1) Matt Patriciában én sosem hittem, de hogy egy holtszezon alatt ilyen rossz játékost sikerüljön csinálni Matthew Staffordból, arra még én sem gondoltam. Védelem nincs, a támadósor turnover-gyár, mesés kilátások. (-15)
31. Arizona Cardinals (0-1) Támadóoldalon nagyon kevés tehetségük van, ezt tudtuk. Az is benne volt, hogy az átállás Steve Wilks rendszerére megérzi a védelem, de hogy úgy nyeljék a yardokat a Redskinstől, mint kacsa a nokedlit, ez minden várakozást alulmúlt. (-6)
32. Buffalo Bills (0-1) A támadás valami félelmetesen kilátástalan, a védelmet meg Joe Flacco alázta porrá… (-6)
Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS