Fact or fiction: 100 millió dollár feletti fizetést kap OBJ

Az ESPN értesülése alapján megkezdődtek a tárgyalások Odell Beckham Jr. és a New York Giants között és a papírforma alapján a sztárelkapó már az alapszakasz előtt aláírja az új szerződését. Szinte biztosan ő lesz a legjobban fizetett WR a ligában, de vajon elég lesz ez arra, hogy átlépje a 100 millió dolláros határt?

Jelenleg Mike Evans keresheti a legtöbbet a poszton, aki 82,5 millió dollár értékű kontraktust írt alá idén, ami 5 évre szól és 55 millió dollárnyi garantált összeget tartalmaz. A legnagyobb átlagértékű szerződés Antonio Brown nevéhez fűződik, aki 17 milliót visz haza évente. Nagyot nőttek idén a bérek, többek között Sammy Watkins, Brandin Cooks, Allen Robinson és Jarvis Landry is 14-16 milkóval gazdagodhat egy idény alatt és akármennyire jó játékosok is, a 2014-es draft class első számú támadója Odell Beckham Jr., aki a reklámértéke miatt még tovább növelheti az igényeit.

Fact or fiction? Fact. Az eddigi legnagyobb összegű WR szerződést Calvin Johnson írta alá 2012. március. 14-én, ő 8 évre kötelezte el magát 132 millió dollárért (60 millió garantálttal) cserébe.  26 éves lesz Beckham, szinte kizártnak tartom, hogy ennyi időre firkantsa oda a nevét a lap aljára, maximum 6 évet tartok elképzelhetőnek. Ugyan tavaly súlyos bokatörést szenvedett, de az edzőtábori jelentések alapján teljesen felépült, ráadásul egy olyan sérülésről beszélünk, amire nem szoktak rásérülni sem, egy esetleges újabb törés ettől függetlenül következne be. Úgy gondolom, hogy az évi 20 millió dolláros határ lehet a célpont. Ennél többet valószínűleg nem fizetne ki a Giants és ezzel a játékos is jobb feltételeket harcolna ki magának, mint a leggazdagabb kollégái. Egy 5 évre szóló kontraktusnál 95-100 millió dollár közé várom az átlagértéket, a 6 éves esetén pedig 110-120 millió közé. Nem ejtettem még szót a garantált tartalomról, ami lényegesebb elem, mint az összérték. Evansék kb. 60-65%-os garantált pénzösszegért írtak alá, így ebben az esetben is ezt tartom reálisnak.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS