Fact or fiction: jobb statisztikái lesznek Garoppolónak, mint Bradynek?

Érdekes összevetést találtam mára, hiszen két korábbi csapattársat fogok egymással szembeállítani. Az egyik a legendás Tom Brady, a másik pedig a korábbi cseréje, Jimmy Garoppolo. Utóbbit egy második körös választási jogért passzolta el tavaly a Patriots a 49ershez, ahol öt mérkőzésen kezdett és mindegyiket megnyerte. Vajon kitart a jó forma?

Senkinek sem kell bemutatnom Bradyt, folyamatosan inasba teszi az AFC Eastet és legutóbb 2008-ban nem jutott rájátszásba a New England, mikor szalagszakadás miatt már az első mérkőzés után IR-re került az irányító. A Pro Football Focuson az irányítók közül egyedül ő kapott tavaly 90 feletti pontszámot, utoljára 2014-ben nem tudta átlépni ezt a határt. Természetesen a statisztikáira sem lehet panasz, az elmúlt évtizedben mindössze két alkalommal nem lépte át a 4.000 yardos határt (tavaly neki volt a legtöbb passzolt yardja), de ebben benne van a 2016-os négy meccses eltiltásos szezonja is. Ha nem történik semmi váratlan idén, akkor most is átlépi ezt a számot, ahogyan valószínűleg harmincnál több TD-t és tíznél kevesebb INT-t fog dobni.

Potenciális Brady-utódnak tűnt Jimmy G, de Tom barátunk egyelőre nem szándékozik visszavonulni, így kapóra jött John Lynch trade ajánlata. Mindkét részről volt kockázat a dologban. Egyrészt kevés meccstapasztalattal rendelkezik Garoppolo, így a kukában is landolhat, a Patriots viszont könnyen egy franchise QB-ról mondhat le. Igaz, azt is hozzá kell tenni, hogy Bill Belichick nem tarthat tovább Brady mellett egy ilyen potenciállal rendelkező irányítót. A nyugati parton jelen pillanatban mindenképp örülnek a lépésnek, hiszen győzelmi pályára állt a szezon első felében bukdácsoló gárda, ebben pedig komoly szerepe van az újdonsült játékosnak is.

Fact or fiction? Fiction. Araszolgat felfelé a San Francisco 49ers ázsiója és ne lepődjünk meg, ha a rájátszásért fognak küzdeni, de egyelőre nem merem azt leírni, hogy jobb számai lesznek Garoppolónak, mint Bradynek. Erősen zárta a szezont és a yardok számában kb. egyenlően álltak, de a touchdownok tekintetében nagy javulásra van szüksége a korábbi Eastern Illinois játékosnak, illetőleg a labdaeladásokat is redukálnia kell. Ennek ellenére erős évet várok tőle (is) és érzésem szerint elégedettek lesznek vele a Frisco szurkolók, de jelen pillanatban még nem jelenthetjük ki biztosan, hogy az NFL legkiválóbb irányítói között van a helye.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS