Fact or fiction: No. 1 offense a Ramsnél?

A tavalyi év egyik nagy feltámadását mutatta be a Los Angeles Rams, akiknek borzasztóan alakult a költözés utáni első év, de az edzői stábban történt változások után a rájátszásba is sikerült bejutniuk. Vajon merre vezet innen az út?

Valóban remekül formálódik eddig Sean McVay edzői karrierje, alig lépett ki a serdülőkorból és máris egy NFL csapat élén találta magát. Először korrekt offense-t hozott létre Washingtonban, majd 2017-ben azt is megmutatta, mennyire borzasztó munkát végzett Jeff Fisher. Sokan elkönyvelték Jared Goffot bustnak és ugyan nem neki kellett egyedül vinnie ezt a támadóegységet, de a 28 TD és a 7 INT is korrekt statisztikának számít. Óriási segítség volt Todd Gurley, aki feledtetni tudta a gyenge 2016-os szezonját és nemrég aláírta az új szerződését is. Sammy Watkins helyére érkezett Brandin Cooks, aki erősítésnek tűnik és veszélyes hármast alkothat Robert Woodsszal és Cooper Kuppal kiegészülve. A támadófal is erősítést kapott, telitalálatnak bizonyult Andrew Whitworth megszerzése. A változások eredménye az lett, hogy a 10. legtöbb yardot termelte a Rams támadósora. A passzjátékban is ugyanitt végeztek, a futójáték tekintetében pedig a nyolcadikok lettek.

Fact or fiction? Fiction. Nem véletlen, hogy all-in módba kapcsoltak a nyugati parton és akit lehet, azt megszereztek. A védelem még durvábban néz ki mint tavaly és ugyan több hasonló projektet is láttunk már bedőlni, de előrébb léphet a Rams. Ennek ellenére nem gondolom azt, hogy a liga élére fog kerülni az offense. Egy ilyen bivaly védelem mellett nincs szükség arra, hogy 350 yardokat passzoljon össze Goff, ráadásul Gurley miatt a futójáték még erősebb, azzal pedig nem lehet olyan látványosan megdobni a statisztikát. Ez a keret már akkor is sikeres tud lenni, ha “csak” átlagon felüli színvonalat hoznak a támadók, véleményem szerint nem lesz szükségük arra, hogy hétről hétre ők nyerjék meg a meccseket.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS