Futottak még vagy bukottak már..?

Két vereséggel a zsákban hogyan tovább? Tizenegy csapat kezdte a 2020-as szezont nyeretlenül és mint az köztudott a 0-2 nem egy jó ómen a rájátszásba jutáshoz. Nézzük meg kicsit közelebbről, hogy kinek mi sülhet ki az alapszakasz végére…

Kezdjük a reménytelenekkel, akiknek nem maradt más dolga, mint koncentrálni Trevor Lawrence irányítóra, a következő draft 1/1 várományosára, vagy legalább egy magas pickre az első körben.

New York Jets: No comment, éppen arról beszélgettem Pongrácz kollégával, hogy jövőre a kanadai liga fiókcsapataként sikert érhetnek el. Talán, de Adam Gase vezetőedző elsőszámú feladata mostantól, hogy fogalmazza meg a felmondását.

Carolina Panthers: Versenyképes csapat, gyorsan hátrányba kerülnek és van bennük tartás, hogy szorossá tegyék a vereségeiket. Tipikus rebuild időszak, ráadásul Christian McCaffrey is megsérült, jövőre nagyobb elánnal mehetnek neki az idénynek Matt Rhule-lal.

Cincinnati Bengals: Joe Burrow nekem bejön, Zac Taylor már nem annyira. Már csak csapatot kell építeni köré. A.J. Green már a múlt, a támadófal harmatos, a védelem összetákolt, de legfőképpen hiányos a sérültek miatt. Volt és lesz is jobb idényük.

Denver Broncos: Hallom már a szidalmazásokat, de lássuk be, ennyi sérüléssel ez a szekér nem megy sokáig. Vic Fangio építkezett, az élet pedig tönkrevágta a nagy neveket (Courtland Sutton, A.J. Bouye, Von Miller).

New York Giants: Odapakolták magukat az első héten, Big Benék csodálkoztak is rendesen. Aztán Saquon Barkley és Sterling Shepard „felmondta” a szolgálatot és Daniel Jones irányító magára maradt. Ez kevés reménnyel kecsegtet, ráadásul a védelem is csak átlagosra képes, bezzeg James Bradberry. Joe Judge várhat még pár hétig az első győzelemre.

Miami Dolphins: Látszanak életjelek, de még javában tart a rebuild, nem várok tőlük rájátszást, elkapójuk egy van (DeVante Parker), az is beteges, a védelem kezd összeállni, de a védőfal közepe még erősítést kíván. Brian Flores ügyes lego-játékos, de az eredményességét ne 2020-ban várjuk.

Detroit Lions: Hiányzó elsőszámú elkapó (Kenny Golladay), egy pont- és yardnyelő, futásvédekezésben utolsó védelem, aki leadja a vezetést. Csak a rossz, csak a baj. Ha a következő két meccs (Cards, Saints) bukta és 0-4-gyel mennek bye-weekre, akkor Matt Patricia utolsó meccseit láthattuk a vezetőedzőként.

Houston Texans: Nagy távozók (DeAndre Hopkins, D.J. Reader), akiknek a pótlása nem sikerült… Erre még rájön az erős sorsolás és mindjárt van miért szomorkodnia Bill O’Briennek. A „Nagy Mágus” állandóan cserélgeti a draftcetliket és a végén rosszul jön ki belőle a csapat.

Minnesota Vikings: Hosszú és rájátszás-mentes télre készülhetnek Minneapolisban. Itt is elmondható, hogy a „prémium játékosok” (Stefon Diggs, Everson Griffen, Trae Waynes) távozásával keletkezett űrt nem sikerült kipótolni, ráadásul a támadó- és a védőfal játékosok átlag alatti teljesítményével lazán bukják a meccseiket.

Philadelphia Eagles: Három kezdő támadófalember kiesése és itt a világvége… – gondolhattuk az első meccs után. Aztán a Rams már nem ütötte-verte Carson Wentzet, mégis lazán kikaptak tőlük otthon. Ezt már a védelemnek köszönhetik inkább. Náluk is „közbeszól” az erős sorsolás, de azért lassan illő lenne kitalálni valamit Doug Pedersonnak…

Atlanta Falcons: A dallasi rémálmot (aka [email protected]ágot) legutóbb a Patriots elleni houstoni Super Bowlban produkálták, aztán Dan Quinn még mindig a helyén van. Az a balsejtelmem, hogy ott is marad, lévén “csak” a védelmet kell kipofoznia és ez a támadósor ötvözve a gyenge schedule-lal még rájátszást is eredményezhet…

Ez tehát a focicsapat, amiből az első négy a draftra koncentráljon inkább, a következő kettő is az építkezéssel és a jövő évvel törődjön, míg az utolsó ötnek talán lehetnek playoff álmai. Az álomból valóság lesz a mesékben, de nem az NFL-ben. Hacsak nem az Atlanta… 🙂

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS