Hálaadás Napi Rangadók: Dallas Cowboys – Los Angeles Chargers

Csoportrangadó után egy eléggé ritkán látható párharchoz lesz szerencsénk.

A Chargers egy eléggé fura csapat. Először sikeresen kirúgták magukat (érted, az a koreai rúgó) a rájátszásból már a szezon elején. Tudom, matematikailag még nem, de hat meccsből nyerni legalább ötöt, és imádkozni? Aztán az utolsó 6 meccsükből nyertek négyet, a Bills-t ráadásul kiütéssel verték hazai pályán.

Nagy szerencséjük van, a támadófal sérülései, és Ezekiel Elliott eltiltása kiherélte a liga egyik legjobb futójátékát, miközben az övék a legrosszabb futás elleni védelem. De övék az egyik legjobb passz elleni védelem is, ráadásul alig 20 pontot engednek meccsenként! Nagy szerepe van ebben a Joey Bosa – Melvin Ingram párosnak, akik ezen az estén a La’el Collins, Byron Bell duó ellen mennek valószínűleg. (Bár Tyron Smith játékát ígérik, de ez erősen kérdéses)  Dak Prescott ne felejtsen el alaposan bemelegíteni. De mellettük még ki kell emelni Casey Haywardot, aki a liga egyik legjobb, ha nem legjobb formában lévő cornerbackje.

Nagy szükség lenne Dez Bryant kiváló játékára. Bár Prescott teljesítménye idén eléggé visszaesett, de ez nem kis részben köszönhető a sztárelkapó hibáinak. Rengeteg labdaelejtés és büntetés jellemzi a játékát, is hiába próbálják erőltetni, alig 50 százalékát kapja el a felé szálló passzoknak. Az átlag 202 passzolt yard elég a 26. helyre a ligában. Ha a futójáték nem megy, akkor kihúzták a csapat méregfogát. Úgy pedig nehéz meccset nyerni, ha emellett a védelmed maximum közepesnek mondható. Bár Demarcus Lawrence az egyik legjobb passz siettető védő, de Sean Lee szokásos kiválásával eltűnt a védelem motorja. Nem csoda, hogy az elmúlt két meccsen 64 pontot kaptak, és csak 16 pontot szereztek.

Nem lehet tudni, hogy Tyron Smith játszik-e, és ha igen, akkor milyen állapotban lesz. A legjobb falember, és a legjobb futó nélkül a liga legjobb pass rusher párosa ellen. A másik oldalon egy veterán irányító, akinek talán sikerült Austin Ekeler személyében egy új célpontot is találni, bár futójátékra nem támaszkodhat. Komolyan, a Chargers nem tudja, hogy ez is eleme a játéknak? De ne temessük a Tehenészeket, simán benne van egy utolsó perces punt visszahordás TD a vendégek játékában.

Tamás Mihály

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS