Hálaadás Napi Rangadók: Detroit Lions – Minnesota Vikings

A vendégek éppen a hazaiak ellen kaptak ki utoljára, azóta 6 meccset nyertek zsinórban, a legutóbbi meccsükön pedig a védelem szinte lenullázta a liga egyik legjobb támadóegységét. (Igaz, némi segítséget kaptak a Los Angeles Rams elkapóitól is.) Egyébként passz ellen némileg gyengébbek, bár az átlagban engedett 212 yardot sem kell szégyenkezni. Viszont a 17 engedett pont megmutatja, hogy milyen kitűnő védelemről beszélünk, ráadásul úgy néz ki a maródiak mellett szerencsére nem lesz több hiányzó, Andrew Sendejo tegnap teljes értékű edzésmunkát végzett, igaz helyettese, Anthony Harris remekül játszott vasárnap. Arról ne is beszéljünk, hogy a Lions támadófal idén eddig 33 zsákolást engedett, Everson Griffen nevét fogjuk hallani egy párszor.

Bár a támadók legutóbbi meccsükön három labdát is elveszítettek, erre azért most nem fogadnék nagy tételben, eléggé labda biztos csapat a Vikings, amely ráadásul meglepően kiegyensúlyozott is. A fanyalgók azért megjegyezhetik, hogy átlag 372 yardra jutó 24 pont talán kevés, és Dalvin Cook sérülése óta nem futnak annyira hatékonyan. A két legjobb elkapójuk idén is Adam Thielen, akinek igyekeznek minél többet a kezébe adni a labdát, hogy legyen üres terület előtte, és Stefon Diggs, amikor kell az az ötven yardos. Latavius Murray a passzjátékban szinte használhatatlan, ez eléggé egysíkúvá tudja tenni a játékhívásokat, de biztos célpont Kyle Rudolph és Jerick McKinnon.

Ez a stratégia talán nincs is annyira a Lions ellenére, a védelem szereti a maga kis zónáját játszani. Egyvalami nehezükre esik, ami elég fontos eleme ennek a játéknak. Nem nagyon tudnak szerelni. Viszont Darius Slay és Glover Quin a liga egyik legjobb safety – cornerback párosa, és a hetek óta sérült Ansah úgy néz ki pályára lép. Az senkit sem lepne meg, ha Dwight Freeney bemutatkozna, hogy jó napot kívánok, Mr. Keenum. Viszont a problémáik nemcsak levegőben, de földön is vannak, mindkét oldalon. Átlagban 114 yardot engednek, és mindössze 80 yardot szereznek, ami majdnem tökutolsó a ligában. Sem Ameer Abdullah, sem Theo Riddick nem tudja levenni a terhet Matthew Stafford válláról, aki továbbra is Golden Tate-re támaszkodik leginkább. Eric Ebron egy közszájon forgó vicc, Marvin Jones minden bravúrjára jut egy hiba.

Nagyon sok minden szól a Vikings mellett. Ilyenkor jön a mindazonáltal. Ha a Lions meg tudja állítani a Vikings futójátékát, és nem csinálnak valami szokásos „lionszos” dolgot, akkor én a pénzemet a jobb irányítóra teszem.

Tamás Mihály

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS