Hall of Fame mérkőzés: Chicago Bears – Baltimore Ravens

A Hírességek Csarnokába 2018-ban beiktatott játékosok és vezetők nevei, a bemutatás sorrendjében: Brian Dawkins, Robert Brazile, Bobby Beathard, Randy Moss, Jerry Kramer, Brian Urlacher, Ray Lewis. Terrell Owens nem jelent meg.

A meccs színvonala garantálható volt, a kommentátor Chris Collinsworth hiába próbálta minden idők egyik legizgalmasabb nyitómeccsének beharangozni 10 perccel a kirúgás elvégzése előtt. Pedig papíron az egyik valaha volt legjobb egyetemi irányító debütálása (egy újabb Andy Reid tanítvány koncepciójának első „éles” bevetése) azért ettől kicsivel magasabb színvonalat ígért. De szinte a komplett kezdő sorok a padon maradtak, így eléggé pocsékra sikeredett ez a meccs. Hosszabb elemzést nem is érdemel, de mindenképp emeljük ki azokat a játékosokat, akik sokat tettek azért, hogy szeptemberben is pályára lépjenek.

Baltimore Ravens

Joe Flacco pozícióját egyelőre nem fenyegeti semmi, aminek a Ravens szurkolók nem feltétlenül örülhetnek. Jackson teljesítményét mindenki nagy jóindulattal inkonzisztensnek minősíti. Nyomás alatt egyenesen pocsék volt, a pálya szélére pontatlanul és gyengén passzolt. 10 passzkísérletből mindössze 4 volt sikeres, 33 yard, 1 TD, 1 INT, 24 futott yard 4 kísérletből. Az egyelőre második számú Griffin nem meglepő módon lényegesen jobb játékosnak tűnik.

Hayden Hurst touchdown ünneplése

Kitett magáért viszont Hayden Hurst, az újonc tight end, valamint a szintén újonc OT Orlando Brown Jr. is, igaz a Bears pass rush még teljes harci díszben is elég gyenge. Breshad Perriman kezei között elszállt egy jó passz, nem tudom, kap-e több esélyt éles mérkőzésen. A védőknél a mai hírek Kamalei Correa teljesítményéről szólnak, nem véletlenül. 5 szerelés, 3 sack, 1 INT, 1 leütött passz! Az egykori második körös idén talán összerak néhány hasznos meccset, de egyelőre a pozíciójáért küzd. Ettől jobban nem lehetett kezdeni.

Chicago Bears

A komplett támadófal mellett hiányzott még Allen Robinson, Taylor Gabriel, Kevin White, Jordan Howard és Tarik Cohen is. Oh, és Chase Daniel kezdett, aki 10 millió dollárért ismeri a rendszert és majd mentorál.  Remélem mindenki átérzi a maró gúnyt, amivel ezeket a sorokat írtam. Egy elejtett TD passz után sikerült sisakon dobnia az egyik falembert, Correa le is kapta labdát. Bár az idei drafton választottak közül négyen nem léptek pályára, így is volt néhány fiatal, aki sokat tett a rosteren maradásért. A legtöbbet szerintem Rashaad Coward, egykori Old Dominion játékos, védőfalból áttért a támadófal jobb szélére. Az elkapó Javon Wims is fog még lehetőséget kapni, miután volt néhány nagyon szép megmozdulása.

Isiah Irving sackeli Robert Griffin III-t

Viszont leginkább a két fiatal pass rusher, Isaiah Irving és Kyle Fitts játékát kell kiemelni. Leonard Floyd mellett és mögött sincs hosszútávon bevethető játékos, ha egyikük elő tudna lépni, és hasznos szituációs játékossá nőné ki magát ebben a szezonban, az hatalmas előrelépés lenne.

Azok a drukkerek, aki végigszenvedték ezt az edzőmeccset, biztos találnak még több érdekességet. De ne feledjük, akiket ma hajnalban láttunk, nagy valószínűséggel nem kerülnek rosterre szeptemberben. Nem értem, miért kell ilyen mérkőzéssel megtisztelni a beiktatott játékosokat, bár ha őket nem zavarja, akkor engem sem. A kezdőrúgás szabálymódosítását örvendetesnek tartom, talán több jó visszahordást látunk idén, miközben tényleg sikerül biztonságosabbá tenni a játékot. Ellenben ez az új sisak szabályt szerintem még az se érti teljesen, aki kitalálta.  Ahogy zajlanak a több százmillió dolláros perek az NFL ellen, úgy próbálnak majd minél többet tenni a játék biztonságosabbá tételéért, akár tetszik, akár nem. Sajnos azt is ki kell jelenteni, hogy a Roger Goodell adminisztráció eddig még semmit nem tudott tenni, hogy maga a sport élvezhetőbbé váljon. Amíg a termék eladja saját magát, addig ez senkit nem érdekel.

Tamás Mihály (Fülig Jimmy)

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS