Előszezon, irányítók, csere-bere

Ma hajnalban a New York Giants – Cleveland Browns mérkőzés zárta az NFL előszezonjának második fordulóját. A hazai pályán játszó Browns 10-6-os győzelméhez sok hiba és küzdelem társult, de az körvonalazódni látszik, hogy a Cleveland kezdő irányítója a Brock Osweiler – DeShone Kizer duóból kerül majd ki. A mérkőzés “nagyjelenete” Odell Beckham Jr. elkapása volt, miközben a Browns cornerback Briean Boddy– Calhoun szerelte nagy lendülettel. OBJ éppen talpra érkezett volna a levegőből, de csak az egyik lába volt lenn az ütközéskor. A felvételek alapján a jobb boka bánta a dolgot. Ezt egy kisebb hiszti követte a pályán, majd fájdalmas földre guggolás. Állapotáról még nincsenek információk, de a hírek szerint az első fordulóban már bevethető lesz. 

A Clevelandhez hasonlóan a Jets-nél sem ismert még a kezdő irányító. A posztért hárman küzdenek; Bryce Petty, Christian Hackenberg és Josh McCown. Az előszezonban eddig mindhárman kaptak lehetőséget a bizonyításra. A harmadik fordulóban McCown fog kezdeni, és Todd Bowles ezután dönti el melyikőjük lesz a No. 1.

Denverben gyorsabbak voltak ennél: Vance Joseph vezetőedző a tegnapi nap folyamán Trevor Siemian mellé tette le a voksát, így 2016 után idén is ő vezeti majd a Broncos támadóit. Ez azt is jelenti, hogy a korábbi első körös választott Paxton Lynch nem kellő mértékben fejlődik és halad afelé, hogy bust (magas elvárásokkal a ligába érkező, de ezeknek megfelelni nem tudó játékos) legyen belőle.

A következő „Ki a kezdő irányító?” Houstonból érkezett. Bill O’Brian vezetőedző ugyanis a várakozásokkal szemben nem Deshaun Watsont, hanem riválisát Tom Savage-et jelölte. Kérdés persze, hogy meddig tart ki a bizalma, hiszen O’Brian az elmúlt években úgy cserélgette a kezdő QB-ket, mint más az alsónadrágját. Az biztos, hogy a jövő Watsoné, és ha Savage rossz formát mutat, nem kell sokat várni az újonc bemutatkozására.

Végezetül egy csereügylet: a Philadelphia Eagles egy tartalék támadófal játékost, név szerint Matt Tobint és egy 2018-as 7. körös draftcetlit küldött Seattle-be, cserébe a 2018-as 5. körös cetlit kaptak. Az Eagles támadófal elég mély, így Tobin hiánya várhatóan nem fog gondot okozni míg a Seahawks támadófalára ráfér az erősítés, különösen a vakoldali tackle, George Fant kiválása után.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS