Hírcsokor

Az offseason nem telik túl izgalmasan idén, ám az elmúlt napon több érdekes hír is napvilágra került. Mindenképpen előre kívánkozik Janoris Jenkins ügye, akinek New Jersey-i házában egy telefonos bejelentés után egy hullát talált a rendőrség. A pincében talált holttestet később azonosították a család barátjaként, Roosevelt Rene személyében. Jenkins nem tartózkodott a Fair Lawn-i ingatlanban, éppen Floridában van az önkéntes edzések végéig. Az előzetes hírek szerint a halál oka fojtogatás. Fontos tudni még, hogy Jenkins a szezon idején mindig bérbe adja a házat, így egyelőre a halál időpontjának pontos meghatározásáig a rendőrség nem kíván nyilatkozni. Egyelőre rossz fényt vet rá a dolog, de közel sem biztos, hogy köze is van a szörnyű gyilkossághoz.

A további fejleményekről természetesen mi is hírt adunk majd, amennyiben a forrás megbízhatónak bizonyul.

Szerencsére jó dolgok is történnek NFL játékosokkal az offseasonban. Például, hogy hosszú távú szerződéshosszabbításra kanyarítják oda az aláírásukat. Danielle Hunterrel a Minnesota Vikings Defensive endjével pontosan ez történt. A 23 éves játékos az elmúlt évben folyamatosan feljebb küzdötte magát a ranglétrán, így az elmúlt szezonban már kezdőként léphetett pályára mind a 18 mérkőzésen. 2016-ban 12,5 sacket szerzett, ettől azért messze elmaradt 2017-ben (8), de összességében a Vikings egyik legjobbja volt a tavalyi szezonban. Ezt a csapat vezetői is látták, és úgy döntöttek Hunter megtartása a siker egyik fontos része lehet, így egy 5 éves 72 millió dolláros szerződést kínáltak neki, melyből 40 millió dollár garantált, és éves fizetésének átlaga a 14,4 millió dollárt is meghaladja. Ezzel csapattársa Everson Griffen mögött a 8. legjobban fizetett defensive end lesz a ligában.

Egy rossz és egy jó hír után ismét egy szomorúbb.

Tamba Hali egyik legutóbbi nyilatkozatában jelezte, könnyen elképzelhető, hogy nem lép többet pályára a ligában. Hivatalos visszavonulási bejelentés még nem volt, de szinte biztosra vehető, hogy a 34 éves játékos rövidesen bejelentést tesz ez ügyben. Hali 12 éven át játszott a Chiefsnél, és az elmúlt két évet leszámítva végig kezdőként, alap emberként, a csapat egyik legjobbjaként lépett pályára. Az utóbbi időben azért látszott rajta a kor, lassult, sérülések hátráltatták. Persze a tudása, a rutinja, az elszántsága nem kopott meg, de a teljesítménye már nem ugyanaz. Halit egyébként 5-ször választották be a Pro Bowlra ami mutatja, hogy milyen képességű játékos is volt ő fénykorában. Várhatóan a Chiefs egy külön ceremónia keretén belül búcsúztatja majd a közeljövőben, valószínűleg a szezon egyik meccsén. Nem lenne meglepetés, ha a Hírességek csarnokába is beválasztanák a későbbiek folyamán.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS