Hírek az elmúlt hétről

A legutóbbi hírcsokor óta eltelt néhány nap, összegyűlt néhány fontos és kevésbé fontos hír az NFL és az NCAA football környékéről. Ezekből szemezgetünk az alábbiakban.

Július 4.-e hatalmas ünnep Amerikában, de Calvin Ridley számára az idei különösen nagy volt, hiszen végre aláírta első profi szerződését. Az Atlanta Falcons által, az első kör 26. helyén kiválasztott elkapó, a CBA szerint meghatározott 4 éves kontraktusra kanyaríthatta oda aláírását. Mivel Ridley első körös volt, így a kontraktusban szerepel egy csapat által lehívható 5. éves opció is. Mint ismert ezt minden első körben kiválasztott játékosnál megteheti, az őket megszerző csapat.

Egy nappal később a Denver által lestoppolt Oregon futó, Royce Freeman is megkapta a neki járó szerződést. Ő a harmadik körben kelt el az áprilisi drafton, így 4 évre kötelezte el magát Colorado legnépszerűbb csapatához. A hírek szerint egyébként jó esélyei vannak a kezdő poszt megszerzésére is Freemannek, a hamarosan kezdődő edzőtábor során. Erről bővebben, a Denver-i futókat górcső alá vevő cikkünkben olvashattok.

Az egykori Washington és New York Giants védő Barry Cofield már kevésbé lehet boldog, miután Floridában ittas vezetésért kapták el a rend éber őrei. Cofield aztán nem elégedett meg ennyivel, rá is támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre, aminek a végén még heroin birtoklást is rávertek az egykori kiválóságra. A 34 éves Nose Tackle, így komoly büntetésre számíthat a közeljövőben. Reméljük sikerült megspórolnia némi pénzt a korábbi keresetéből, mert bizony az ügyvédek sokat kóstálnak a hasonló ügyekben.

Ittas vezetésért persze nem csak játékosokat kapcsolnak le. Itt van rögtön Steve Keim, aki az Arizona Cardinals General Managereként követett el ilyen nemű szabályszegést. Ő azért okosabb volt Cofieldnál, és nem szegült ellen, így másnap haza is mehetett, ám szankciókra ő is számíthat. Igaz elsősorban a Cardinals tulajdonos Bill Bidwill, valamint Roger Goodell irányából.

A héten egy visszavonulás is történt. A korábban Kansasben és Denverben is játszó, az idei offseasonban Clevelandba igazoló Donald Stephenson jelentette be, hogy felhagy a profi focival. Stephenson 1 éves szerződést írt alá márciusban a Brownsal, majd az önkéntes edzéseket kihagyta. Ezt követően a liga kétmérkőzéses eltiltással sújtotta, most pedig úgy döntött elege van és a civil élet felé fordul. Nagy veszteségként nem könyvelheti el őt a Browns, hiszen képességei alapján inkább csereként jöhetett szóba, annak ellenére, hogy eddigi 80 NFL fellépésén 37-szer kezdőként lépett pályára.

Mivel azt mondtátok szívesen olvasnátok egyetemi focival kapcsolatos híreket, így a jövőben törekszünk majd arra, hogy minél többet meg tudjunk osztani veletek.

Elsőként legyen itt a Central Michigan csapatáról egy hír, miszerint egy 31,5 millió dolláros összköltségvetésű központ terveiről tárgyalnak az igazgatótanáccsal. Hivatalos információkat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, de ne lepődjünk meg, ha hamarosan elkezdődik a Chippewa Champions Alumni Center építése. Az elmúlt években több játékost is draftoltak innen az NFL csapatok, és a januárban további 5 évre aláíró főedző John Bonamego kezei közül, további tehetséges játékos esélyes lehet arra, hogy a jövőben kiemelt figyelmet kapjon a leendő központ falai között.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS