Hírhétfő

Volt néhány fontosabb hír az elmúlt nap folyamán (a mindenki szupersztár az edzőtáborban cikkeket mi hanyagolnánk) melyekről érdemes beszámolnunk.

Itt van rögtön két fontosabb dolog is a bajnok Philadelphia Eagles háza tájáról. A general manager Howie Roseman és a csapatvezető edzője Doug Pederson is szerződéshosszabbítást írt alá, melynek köszönhetően a 2022-ig vélhetően a csapatnál maradnak. Már persze, ha az eredmények is megfelelőek lesznek. Roseman egyébként 2000 óta van a sasok alkalmazásában, és a GM pozíció a 6. feladatkör, amelyet ellát a csapaton belül. Ezt egyébként 2010-től tölti be, egy év megszakítással, melyet Chip Kellynek köszönhet. Az elmúlt években sikerült egy fiatal, tehetséges keretet kialakítania, amely tavaly felért a csúcsra, ám idén már sokkal komolyabb feladatok hárulnak rá, hiszen rengeteg a lejáró szerződésű játékos. Két éven belül meg kell oldania, hogy a csapat kulcsjátékosai hosszabb távra elkötelezzék magukat a klub mellett, és legfőképpen a fizetési sapkába is bele kell férni, ami nézve a jövő évi számokat, szinte lehetetlennek tűnik. Viszont ha valaki képes lehet megoldani ezt a feladatot, akkor az Roeseman.

Pederson hosszabbítását sem kell nagyon ragozni. Két szezon alatt bajnokcsapatot csinált abból az Eaglesből, amelytől talán a legelszántabb szurkolók sem várták, hogy ilyen rövid idő alatt eljuthatnak idáig. A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a Super Bowl győzelem az hatalmas részben az edzői stáb érdeme, és annak vezetője Pederson. Persze az ő feladata sem lesz könnyebb idén, hiszen a stáb több tagja is más csapathoz távozott, magasabb szerepkörbe (Frank Reich a Colts főedzője, John DeFilippo a Vikings támadó koordinátora lett). A keret mindenesetre adott, a tavalyi 22 kezdőből 21 most is a keret tagja, igaz sérülések miatt vannak maródiak.

Volt egy meglepő csere is a nap folyamán. A Cleveland Browns egy 2020-as, 7. körös draft cetliért cserébe, a Buffalohoz küldte a 2016-os első körös választottjukat, Corey Colemant. A 24 éves elkapó még 2 évig az újonc szerződésével játszik, sőt egy 5. éves opcióval is rendelkezik majd a Bills, mivel első körös választott volt. A csere okai nem tisztázottak a Browns oldaláról, viszont az biztosan közre játszott, hogy Coleman mindkét eddigi szezonjában sok mérkőzést hagyott ki sérülések miatt, és idén is már több edzésen pihentetni kellett őt. Sokan azonban úgy gondolják, hogy ezzel a cserével csupán Dez Bryantnek csináltak helyet John Dorseyék. Később majd biztosan fény derül az igazságra. A Bills mindenesetre nagyon jól járt, hiszen szinte semmiért szereztek egy nagyon tehetséges elkapót, akinek a stílusa merőben eltér a náluk keretben lévő elkapók nagy részétől, és aki ha játszik, akkor remek dolgokra képes. Már csak azt kell elérniük, hogy a szezon nagy részében a pályára tudják küldeni. Ezen a cserén csak a Bills nyerhet, a kérdés az, hogy mennyit?

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS