House of Steel

Let’s go, Super Bowl running. És tényleg, a keret alakításakor mindent megtettünk, hogy ne maradjon kétség afelől, hogy mi is a cél, a jövőre esetlegesen visszavonuló Ben Roethlisberger ujjára egy újabb gyűrűt húzni.
Az irodákban nem kellett újabb véseteket elhelyezni a réztáblákon, sőt, mind Mike Tomlin vezetőedző, mind Kevin Colbert generális menedzser szerződés-hosszabbítást kapott. Annyit talán hozzá lehet fűzni, hogy egyelőre úgy tűnik a játékos adjusztálás pórázait a generális vette át. Mikor is Martavis Bryant, az éves eltiltását töltő elkapó mintegy berongyolt Latrobe-ba, az edzőtáborba, öt perc alatt Colbert vette kezébe a renitenst, és elküldte, míg nincs pecsétes papírja a ligától lesz szíves nyugodtan a lelátón maradni. Ez azt is jelenti, hogy rövid véget ért a primadonnizmus a Vas Városában, mehet Brown táncikálni, Bell lemezt kiadni – a posztokért akkor is a pályán kell megharcolni. Ezt rögtön a draft napján megmutatta a csapat, két kiemelkedő munkamániás behúzásával, olyan pedigrével, hogy a 18 karátos dolgok is elszégyellik magukat. T.J. Watt és James Conner húzta az edzőtábor szekerét és szépen mindenki visszazökkent a kékgalléros túlórákba.

A menetelés tengelyei

KillerBee – Gyilkos Méhek, így nevezik a Steelers támadóalakulatának sarokköveit.

Irányító (QB): Ben Roethlisberger, egy kis kérése volt a draftkor – megkapta James Connert, aki kiemelkedőt tud hozni passzjátékoknál is, Bell-lel szemben. Ha Isten nem működik együtt velünk, akkor a pótlékot úgy nevezik, hogy Landry Jones, egész egyszerűen szörnyű, reméljük Ben megvédése működik – de ez a pali annyira szörnyű, hogy dobott egy olyant, mikoris a labda tengelyével merőlegesen repült a levegőben, ilyet a cirkuszban se tudnak megismételni. A mégpótlékabb csóka az Joshua Dobbs, megkérdik esetleg, hogy fél Tennessee állam miért nem járt le narancsban a meccseire? Hát igen, miatta – bár többen jóval nagyobb reményekkel vannak vele kapcsolatban, de nem lehet tőle többet elvárni, minthogy egy korrekt pótlék legyen.

Futó (RB): Le’Veon Bell, ahán a liga tavalyi legjobb futója, ahán a fiú, aki megpróbált sztrájkolni, de az iroda csúnyán kibabrált vele. Egy igáslovat hozva mögé, aki ráadásul közönségkedvenc a Heinz Fielden, hiszen hazai nevelés (a Pittsburgh Panthers hazai meccseit a Heinz Fielden játssza, az edzőközpontot és sok egyéb létesítményt is a Steelers, vagy a Rooney-család biztosítja az egyetemi csapat részére). Szóval nem sikerült kierőszakolnia a hosszabbítását, így egy évre játszik tag alatt. S az új Bee, aki Cee, az James Conner, az új remény. Harmadik körös, a helyi csapat ásza. Ő volt az, aki a non-Hodgkin kemoterápia utolsó infúziója után lement edzeni. Eszméletlen mentalitású játékos, a tavalyi szezonban saját elmondása szerint kétharmad volt a teljesítménye a rákkezelések miatt, idénre 100%-kal akarja elkápráztatni rajongóit.

Elkapó (WR): Antonio Brown, végigszórakozta az edzőtábort, akkora katyvasz volt a kornersor, hogy tulajdonképpen az ő kvalitásaival csak a showman-kedést kellett tökéletesíteni. Martavis Bryant, aki nagy sajnálatra a múlt szezonba végig eltiltását töltötte. Aztán elvonón volt, majd a liga is kitöltötte rajta bosszúját egy négyhetes huzavonával. Miszerint mikor is lesz meg a papírja, hogy pályára léphet. Kis segítséggel ugyan (az iroda nagyon észen volt a papírtologatás mikéntjében) átvészelte és a szélvészléptű akrobata ismét számíthat Ben labdáira, a frászt hozva az ellenre meg a videóbírókra. Az utána levő elkapó pozíciókért hatalmas csata dúlt, a frissen húzott Juju Schuster-Smith, Darius Heyward-Bey, s a frissen szerződtetett Justin Hunter kapja majd a maradék labdákat. Eli Rogersre is érdemes lesz figyelni a védelmeknek. Sammie Coates, ha valakinek hiányozna, át lett passzolva a Brownshoz az utolsó pillanatban.

A fal és azok végei: Tulajdonképpen az Ali Villanueva – Ramon Foster – Maurkice Pouncey -David DeCastro – Marcus Gilbert soron egy deka változás nem figyelhető meg. A fő feladat Ben testi épségének egyben tartása. Valamint a futásblokkolás, itt ugye kérdéses, hogy a külön Bell számára fenntartott séma működik-e Connerrel is? Ugyanis tavaly a futók váltásánál a falnak is teljesen más hívásai voltak, így gyakorlatilag a meccs folyamatában folyamatosan csak Bell volt fenn. A fal a beugró embereknél hozott változást, így esetleges sérülésnél ízlelgethetjük a B.J. Finney, Chris Hubbard, Matt Feiler, Jerald Hawkins ropogtatni való neveket. Igazán dráma nem alakult ki a tight endeknél, csak az, hogy Ladarius Green megérdemelten lapátra került, az egyetemi játékosbörzén csúnyán elfelejtette a csapat a posztot, így Jesse James előszezon szerencsétlenkedése miatt gyorsan szereztünk a 49ers-től Vance McDonaldot, akinek elsősorban a blokkolási képességeire volt szükség, másodrész elég gyors, és ha a labdát is elkapja, akkor óriási bajokat tud okozni. Mellettük még a jókezű Xavier Grimble, valamint az atomtengeralattjáró Roosevelt Nix erősíti a blokkoló egységet.

A védelem hajója

Front7 – „Habár fölül a gálya…

Ahogy a támadófalnál, úgy a védőfal elején sem történt semmi különleges, a Cameron Heyward – Javon Hargrave – Stephon Tuitt tercett rombol majd továbbra is, a pótsorba a gyakori sérülések okán egy mindenhol bevethető egykori elsőkörös róka Tyson Alualu fog segíteni. Továbbá Letterius Walton és ki tudja hogyan, de Dan McCullers kivágástúlélő ragadt a kereten.
Az igazi latin sorozat a linebacker sor közepén torlódott fel, mivel Lawrence Timmons némi acsargás után Miamiba távozott. Valószínű a tavalyi kínlódás után, Keith Butler edző védelme számára nem volt beilleszthető, így Ryan Shazier mellett Vince Williams lesz a szolgálattevő, a L.J. Fort – Tyler Matakevich – Steven Johnson trió pedig az új blitz-rendszer kövei lesznek, gyorsak, robbanékonyak és irgalmatlanok az ellen irányítóival szemben.
A külső poszt megerősítésére érkezett a drafton T.J. Watt, a houstoni legenda kicsi öcsikéje, és meg is nyerte a kezdőposztot, James Harrison csökkentett játékidőben fogja csak ijesztgetni a népet. A másik oldalon egy remélhetőleg egészséges Bud Dupree fogja a nyomás szelepeit babrálni, mögötte pedig a szélvész Anthony Chickillo és az idősödő, ám harapós Arthur Moats a betonbiztosíték, hogy igenis illik félni a Steelers D-től.

Másodvonal – „…de alul a víznek árja”

Itt akkora lyuk volt Artie Burns után a sorban, hogy a Mariana-árok biciklivel vállalhatónak tűnt. S csodák csodája a Brownsszal tengelyt akasztó Joe Haden éppen Pittsburgh-be akart jönni, gyorsan a tenyerébe is csaptunk a nagyszerű emberező kornernek. Óriási űrt tömött be így be az iroda. Senquez Golson akkori útilaput kapott, hogy most is csak nézeget ki a fejéből. William Gay és Coty Sensabaugh néhai jobban kinéző játékosok adják a hátteret, valamint a semmiből feltörő Mike Hiltont reméljük, hogy egyre gyakrabban láthatjuk a nickel pozícióban. Ó a széftik, a kezdő Sean Davis-Mike Mitchell páros vállalható a söprögető poszton, de mögöttük Robert Golden ólálkodott, és mivel Mitchell folyamatosan sérült volt, így látszólagosan a fogadóirodák gyöngye, Golden (hiszen tutti, ha ő fönn van, akkor érkezik a nagy játék az ellentől) kezdőközeli helyzetben találta magát. Ám csalódnia kellett, mert a T.J. Ward-üzlet miatt Tampában kereskedhetővé vált J.J. Wilcoxra lecsaptunk. És milyen meglepő másnapra Mitchell is teljesen felépült… Hogy mik vannak!

Speciálisok

A berúgók maradtak, akik voltak a pót Killer Bee a 476-os számú italboltból, Chris Boswell és Jordan Berry. A long snapper pozícióra direkt egy hatodik kört áldoztunk, de a fickó (nem is írom le a nevét!) nem érte meg a kerethirdetést, így Kameron Canaday lesz eme nem sokat használt ember feladatának mintegy kitöltője. A visszahordó csapatok tele vannak fiatal tehetségekkel. Nagyon harapós egység alakult ki, annak ellenére, hogy tulajdonképpen a tarkakutya sem tudja megmondani, hogy ki lesz az, aki ténylegesen cipeli a labdát, JuJu, Brown, Rogers???

Szóval, a megerősített Killer Bee-nek iszonyat pontszámokat kell letenni, hogy ez a közepesre pofozott védelem ne veszítse el a meccset. Bár annyi labdaszerző meg irányítógyilkos van benne, hogy csak azoktól a játékoktól kell félni, amikor nem hívunk blitz-cet. Úgy néz ki a speciális egység is ki lett pofásítva, így a Gyilkos Méhek jobb helyről indíthatják majd a rohamokat. Egy évtizedekig emlegethető futópárost vizionálok, amire tollpihe lesz csak a Haley-módi dink and dunk. Persze ehhez első meccsen nagyon meg kellene taposni a Browns-ot, hogy elindulhassunk a gyűrűért, a védelem majd összeáll a szezon fele körül. Iszonytlátásra!

Pongrácz Zoltán

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS