Jön az egyetemi döntő!

Nagy izgalmakat hozott az NFL rájátszásának a Wild Card köre, de nem kell szombatig várnunk, ha minőségi focit akarunk látni, hiszen a végéhez ér az NCAA rájátszása is! Az első és a második helyen rangsorolt csapatok, az Alabama Crimson Tide és a Clemson Tigers feszül egymásnak a San Francisco 49ers stadionjában magyar idő szerint hajnali 2 órakor.

2014 óta rendezik meg az egyetemi bajnokság döntőjét, amelyet elsőként az Ohio State abszolvált sikerrel. Rajtuk kívül csak a két résztvevőnk tudott nyerni, kétszer a Bama, egyszer pedig a Clemson. Az izgalmakra sem lehetett panaszunk, az elmúlt három mérkőzés rendre szoros eredményeket hozott. Emlékezzünk csak vissza Deshaun Watson meccsnyerő drive-jára, vagy Tua Tagovailoa berobbanására, aki idén az ismétlésre készül.

Persze lesz ehhez néhány szava az ellenfélnek is, a Clemsonnál az a Trevor Lawrence fogja a labdákat osztogatni, akit sokan már freshmanként NFL kész irányítónak tartanak. Nemcsak ők ketten számítanak klasszisnak, hiszen mindkét oldalon remek képességű futókat találunk és a védőfalak is brutálisan erősek. Nem véletlen, hogy szinte már a két kezünk sem elég ahhoz, hogy megszámoljuk a draftra jelentkező alabamai és clemsoni tehetségeket.

És ki fog nyerni? Csak tippelni tudunk. Kicsit a Bamát tartom esélyesebbnek, de a sorminta alapján most clemsoni W következne. A simább elődöntők után most szoros eredményt várok és a tavalyi év után akár újra összejöhet a hosszabbítás is. A playoff bevezetése óta senki sem tudott még duplázni, így nagy sztori lenne ha tovább építené Nick Saban a dinasztiáját, de azt sem bánnám, ha egy freshman QB tréfálná meg őket. Szerintetek ki lesz az idei egyetemi rájátszás győztese?

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS