Kérdezz-felelek: pontözön Los Angeles-ben

1. Mindenki a Rams-Chiefs-ről beszél. Ez volt a legjobb alapszakasz meccs amit valaha láttál?

Tamás Mihály: Izgalmas volt, akárcsak a Big 12 Doctor Pepper Cup. Nem lehet azt minden idők legjobbjának nevezni, ahol a védők ilyen minőségben játszottak. Javaslom Joyner mozgását megnézni Hill első TD-jénél, vagy Scandricket bármelyik pillanatban.

Papp Gábor: Nem. Az 2013-ban történt a 12. játékhéten, a Kansas City Chiefs fogadta a San Diego Chargerst. Philip Rivers 392 yarddal és 3 TD-vel járult hozzá hozzá a vendégsikerhez. 26 másodperccel a vége előtt Rivers TD-passzt adott Seyi Ajirotutunak 41-38-ra módosítva ezzel az eredményt. A meccset Eric Weddle zárta azzal, hogy fumble-t harcolt ki Junior Hemingwayen, majd meg is szerezte a disznóbőrt. A mérkőzés során hatszor változott a vezető csapat személye. 9-1-es mérleggel érkezett ebbe a meccsbe a Chiefs és úgy kaptak ki otthon a divízióriválistól, hogy Alex Smith (38/26 294 yard 3 TD 1 INT) és Jamaal Charles (14 futásból 115 yard 2 TD, valamint 4 elkapásból 42 yard) is jól játszott. A Bolts ezzel a sikerrel indította azt a sorozatát mely során az alapszakasz végéig 7 meccsből 6-ot megnyertek és történetük során eddig utoljára rájátszásba jutottak.

Temesvári Zsolt: Nehéz visszaemlékezni már a régebbi meccsekre. Ha rájátszást kéne mondani rögtön rávágnám, hogy a The Comeback (Houston Oilers – Buffalo Bills, 1993), de alapszakasz meccseket tekintve rövidebb a memóriám. Most az mondom igen, de tuti eszembe fog jutni még később 2-3 másik is.

2. A szezon legszomorúbb jelenete Alex Smith sérülése volt. Vajon meddig juthat nélküle a Redskins?

Tamás Mihály: Alex Smith 63 %-kal 200 yardot és 1 TD-t átlagol ebben a szezonban, ez nem lenne pótolhatatlan. De ha hozzáveszzük, hogy kidőlt a támadófaluk is, akkor bizony hosszú lesz a szezon. A hátralévő 6 meccsből meglepődnék, ha kettőnél többet nyernének, ebből ráadásul 4 csoportrangadó.

Papp Gábor: Kriminálisan gyenge az NFC East, ha Hálaadás alkalmából Colt McCoy-jal megverik a Cowboyst csütörtökön, akkor csoportgyőztesek lesznek.

Temesvári Zsolt: Nem túl sokáig. Igazából nagy szerencséjük, hogy az NFC Eastben lépéselőnybe kerültek a vetélytársak ellenében, de a ma esti meccsen a Dallas rögtön utol is érheti őket, és véleményem szerint a továbbiakban le is körözi. A Giants és az Eagles vergődése miatt a 2. hely a csoportban meglehet nekik, de a rájátszás már nem hiszem.

3. Meddig tarthat a Texans veretlenségi sorozata?

Tamás Mihály: Elméletileg az idők végezetéig is tarthat. Gyakorlatilag a Colts elleni hazai mérkőzésükig.

Papp Gábor: Véleményem szerint legkorábban a 14. heti Colts elleni otthoni meccsen lesz veszélyben a széria.

Temesvári Zsolt:  A maradék hat meccsükből mind nyerhetőnek tűnik számukra, ám nem a Houston az a csapat amelyikből kinézek egy ilyen mértékű menetelést. Például a soron következő Titans elleni meccsükön már jó esélyét látom a sorozat megszakításának.

4. 7-3-mal áll a Chargers és komoly lépéselőnyben van a wildcard helyért vívott harcban. Ki zárkózhat fel Rivers-ék mellé a Colts, Ravens, Dolphins hármasból?

Tamás Mihály: Colts. Mindig arra a csapatra fogadok, ahol a legjobb az irányító, ez már csak egy ilyen sportág.

Papp Gábor: A Coltsra tennék. Talán játékerőre is ők a legjobbak, a sorsolásuk pedig kifejezetten kedvezőnek tűnik.

Temesvári Zsolt: A Ravenst látom erre legesélyesebbnek, hiszen Flacco nélkül is sikerült legyőzni az erős Bengalst. A Colts is felszálló ágban van, ám őket kevésnek érzem egyelőre a rájátszáshoz. A Dolphins pedig számomra már kiesett a versenyből. Nem látom, hogy ennyi sérült nélkülözése mellett előre tudnának lépni.

5. Borítékolhatjuk a Bears PO szereplését, vagy innen is elbukhatják a rájátszást?

Tamás Mihály: Anno 2011-ben sikeresen buktak innen Jay Cutler sérülése után. Most Trubisky válla sérült meg a Vikings ellen. De Turbó legkésőbb a Rams ellen visszatér, innen már valahogy behúzzák.

Papp Gábor: Teljesen nem lehet kizárni, de azért valószínűtlen. Legalább 4-et kellene bukni az alábbi találkozókból ahhoz, hogy veszélybe kerüljön a playoff: @ Lions, @ Giants, vs. Rams, vs. Packers, @49ers, @ Vikings

Temesvári Zsolt: A Medvéktől bármi kitelik, de vannak olyan szituációban, és van olyan erős keretük, hogy innen begyalogoljanak.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS