Kérdezz-felelek: tényleg jönnek a cserék?!

Új rovat indul, minden héten felteszek néhány kérdést valamelyik tagunknak az NFC-vel és az AFC-vel kapcsolatban, ők pedig kifejtik ezzel kapcsolatban a véleményüket. Itt az első rész!

AFC

1.Carlos Hyde egy 5. körös pickért cserébe a Jaguars játékosa lett. Mi a véleményed a trade-ről, melyik csapat járt jobban a tranzakcióval?

Megyeri Krisztián: Win-win szituáció. A Brownsnál 3 minőségi futó állt rendelkezésre, Hue Jacksont pedig meggyőzte az újonc Nick Chubb teljesítménye. Ha nincs sérülés és mindhárom futót használják, akkor gyakorlatilag senkinek sem jut optimális terhelés, így kézenfekvő volt Hyde értékesítése. A Jagsnél Fournette sérülése után az impozáns TJ Yeldon-Jamaal Charles duó maradt hadra fogható, ami nem a bajnoki cím alapköve, pláne ha figyelembe vesszük, hogy irányító poszton sincs olyan játékos, aki hátára venné a csapatot. Hyde egyből komoly terhelést fog kapni, a jó játékára szükség is lesz az utóbbi időben botladozó Jacksonville-nél.

Dr. Pongrácz Zoltán: Hyde trade – a Browns egyértelmű biznisz csapat, szó nincs semmiféle építkezésről. A Jax kezdő futót keresett, mert enélkül e játékrész hiányában Bortles féllábú óriás, na jó inkább lábatlan. Szóval a Jax járt jól középső – alsó körért azt kapott, amit akart, sőt talán az elérhető legjobbat. A Browns meg tapétázhat a pickjeivel, akkor se lesz belőle csapat, így sosem.

2. A pletykák is beindultak: Amari Cooper, Karl Joseph, DaVante Parker. Valóban elcserélhetik őket vagy csak a beat writerek fantáziája túl nagy?

Megyeri Krisztián: Cooper esete a legérdekesebb, hiszen a Raiders már korábban lehívta az ötödik éves opciót, ami jövőre nagyságrendileg 14 millió dollárjukba fájna. Az elkapó mindenkinek megmutatta, hogy zseniális képességű játékos, viszont nem tud konstans jó teljesítményt nyújtani, rengeteg labdát ejt el. Grudenről pedig tudjuk, hogy ha valaki nála a rossz oldalra kerül – márpedig nagyon könnyű oda kerülni – akkor annak nincs maradása. Ha most nem is sikerül elcserélni, abban biztos vagyok, hogy a jövő évet már nem Oaklandben tölti Cooper. Joseph esetében megkönnyíti a váltást, hogy az újoncszerződés miatt nem keletkezne utána nagy dead money. AC-hez hasonlóan ő sem játszik azon a szinten, amire a képességei predesztinálnák, ráadásul az utóbbi időben sérülés is hátráltatja, mindössze 3 meccsen lépett pályára idén. Ő is menni fog, mert Chucky új csapatot akár építeni, ehhez pedig jól jön a két játékosért kérhető, viszonylag magas választási jog. DeVante Parker esete még egyértelműbb, ő még a jeleit sem mutatta profi pályafutása során, hogy miért húzták az első körben, cserébe rendszeresen sérült. Bár tegnap jelezte, hogy mindenképpen Miamiban szeretne maradni, de a Dolphins helyében addig adnék túl rajta, amíg kapnak is érte valamit.

Dr. Pongrácz Zoltán: Gruden a titokzatosság és kiszámíthatatlanság olyan szintjére ugrott, hogy már semmivel sem tud meglepetést okozni. Gyakorlatilag a Raiders éve most leírható tabula rasa-ként, a fő kérdés, hogyha már mindent kiirtott ami nem hozzá köthető, na akkor elidul-e a csírázás, ennek egyenlőre semmi jele.

3. Ha már szóba jött a Jaguars: a Texans ellen lépnek pályára és mindketten 3-3-mal állnak. Kinek a győzelmére számítassz?

Megyeri Krisztián: Szoros, pontszegény, csúnya meccsre számítok. Mindkét résztvevőt felejthető támadósor és kiváló védelem jellemzi, úgyhogy valószínűleg több turnover lesz, mint touchdown. A Jags meggyengítette saját támadófalát Ereck Flowersszel, JJ Watt ellen ez rendkívül okos ötletnek tűnik. A Texansnál legalább gyengíteni sem kellett, az már a szezon eleje óta olyan amilyen, leginkább átjáróházra hasonlít. Watson helyzetét Bill O’Brien játékhívása sem segíti, miközben Bortlesnek több opciója is van elkapók terén. A több labdaeladás döntő lesz, kevés pontos meccsen szoros és unalmas Texans győzelmet várok.

Tipp: Houston-Jacksonville 13-9

Dr. Pongrácz Zoltán: Texans győzelemre teszek, Watson hozza az öngyilkos osztagot, Bortles pedig folytatja a hamvába halást. Mentálisan most sokkal erősebb houstoni alakulat s menni is fog nekik, amíg ismét meg nem sérül Watson, márpedig ezen esemény rizikója igen magas.

NFC

1. A zuhanyhíradó itt is beindult: Patrick Petersonról kezdtek el beszélni az újságírók, de a Cardinals-nál tagadták a dolgot. Mi lehet az igazság, valóban elengedik a legjobb játékosukat?

Temesvári Zsolt: A csapat másik kiváló védőjéről Deone Bucannonról ugyan ezek a hírek láttak napvilágot néhány nappal ezelőtt. Igaz őt nem is játszatja Wilks mester ami nem kis luxus iylen eredményeket követően. Szerintem egyértelműen igazak a hírek, néhány játékos kevésbé illik az új rendszerbe, illetve talán a főedzővel sincsenek olyan jó viszonyban, mint a korábbi trénerrel. Nem gondolom, hogy agresszívan árulnák Petersont de ha egy értékelhető ajánlatot kapnak érte, biztos vagyok benne, hogy el fogják engedni. Megjegyzem, szerintem inkább Wilks mestert kellene eltávolítani a csapattól, mert rövid idő alatt elég nagy károkat okozott már most is, és messze még a vége. Egyszerűen gyenge ez a szakmai stáb a meglévő kerethez. Arians mester már 3 meccset nyert volna ezzel a gárdával.

2. Ki nyeri a Cowboys-Redskins NFC East rangadót? Jelen pillanatban kit látsz a csoport esélyesének?

Temesvári Zsolt: Nehéz kérdés, mert két nagyjából egyforma játékerőt képviselő csapatról beszélhetünk idén. Ráadásul két rendkívül szélsőséges teljesítményt nyújtani tudó alakulatról van szó. Én azt mondom, ezúttal a fővárosiak behúzzák a meccset, mivel az ő védelmüket most erősebbnek gondolom, mint a Dallas támadó sorát. Zeke Elliott ugyan remekül játszik, de a hiányos támadófal, és a nem ritkán ötlettelen Dak Prescott nem tud elég jó játékot nyújtani ahhoz, hogy a Jonathan Allen és Ryan Kerrigan által vezetett front 7 ne legyen túlerőben. A meggyengült elkapó sor pedig egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy Josh Norman szintű cornerbackek ellen villogjanak. Most bizony jól jönne egy Dez Bryant!

3. A Giants, Cardinals, 49ers hármas is csak egy győzelemmel áll. Melyik csapatot tartod az NFC leggyengébb alakulatának?

Temesvári Zsolt: Mindhárom csapat gyengén kezdte a szezont, de mindenhol akadnak kiemelkedő tehetségek. Talán a legkevesebb jelenleg Arizonában, ahol, mint már korábban is írtam Wilks edző egészen gyengén irányítja a csapatot. A 49ersnél ugye a kezdő irányító Jimmy Garoppolo egész szezonra kidőlt, és ez minden csapatot komolyan befolyásolna (kivéve a bajnok Eaglest), de még C.J.Beatheard is tudott olyan játékokat mutatni, ami azt mondatja velem, hogy a 49ers egyértelműen verné a jelenlegi Cardinalst. A Giants pedig Beckhamel, és Barkleyval bárki ellen veszélyes. A sérülések azok, amik itt is negatívan befolyásolják a teljesítményt elsősorban. Persze a támadó falat és védelmet ráncba kéne szedni, de játékos anyagban a Giantsé a legjobb a három csapat közül. Tehát leggyengébb a Cardinals, második a 49ers, és harmadik a Giants.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS