"Kérem a következőt!"

Eljött hát újra a vasárnap, NFL meccsnapra ébredhetett minden amerikai foci szurkoló. Néhány órával a kezdőrúgások előtt jövünk egy újabb hírblokkal, melyben a sérültek kapják majd a főszerepet. Kik játszanak ma és kik nem?

A Green Bay elkapó, Jordy Nelson sérülése a vártnál jobban gyógyult, így mindenképpen játszik a Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen.

A Chargers futó, Melvin Gordon térde rakoncátlankodott az elmúlt napokban, a hírek szerint ő is harcra kész a Kansas City Chiefs elleni csoportrangadóra. Ugyanígy a másik kiváló futó DeMarco Murray (Tennessee Titans) is, aki combhajlító izom sérülését letudva rohamozhatja a Seattle Seahawks védőfalát.

A héten Charlotte-ban is nagy volt az aggódás az irányító Cam Newton egészsége miatt. Neki a válla és a bokája is megsérült, de nem szeretné kihagyni a Saints elleni összecsapást, várhatóan ott lesz a mérkőzésen. Nemúgy a Panthers centere Ryan Kalil, akinek a nyaksérülése nem jött rendbe, így Tyler Larsen helyettesíti ma este.

New Orleansban sem túl rózsás a helyzet, ott a kezdő baloldali tackle, Terron Armstead szolgálatait kell nélkülözniük, immáron harmadszorra, továbbra is az elsőkörös újonc Ryan Ramczyk állja a Panthers rohamait. A Saints védelmében is elkel a pótlás, a szintén újonc corner Marshon Lattimore agyrázkódás miatt nem öltözhet be, az egyébként sem acélos secondary tovább gyengült.

A Tampa Bay Buccaneers Kwon Alexander védőről kell lemondjon, mivel a múlt heti Chicago Bears meccsen összeszedett combhajlító izom sérülése nem jött rendbe, így nem játszhat a Minnesota Vikings ellen. Nagyobb csapás a Vikes-nál, hogy irányítójuk Sam Bradford sem öltözhet be, így továbbra is Case Keenum viszi őket a csatába. Csak remélhetjük, hogy szerencsésebb lesz, mint a Steelers ellen.

Továbbgyengült a védőfal Bostonban is. Az eddig kissé csalódást keltő játék után Vincent Valentine nélkül még nehezebb lesz acélos, futás elleni védekezést összerakniuk Matt Patriciáéknek. Valentine ráadásul egyből sérültlistára került, őt idén már nem láthatjuk a pályán.

Hasonló sorsra jutott a Los Angeles Chargers szélsőhátvédje, Jason Verrett is, akire térdműtét vár, így a nem játszhat a 2017-es szezon mérkőzésein. Sajnálatos dolog, ugyanis már tavaly is volt hasonló sérülése, akkor négy meccs után került sérültlistára. Öröm az ürömben, hogy a Verrett helyét átvevő Trevor Williams eddig kiválóan játszott, így várhatóan nem érzi meg komolyan a Chargers a fiatal cornerback hiányát.

A San Francisco 49ers szurkolóknak nem sok öröme lehetett eddig, most tetézzük a fájdalmukat: Tank Carradine linebacker 4-6 hetes kihagyásra kényszerül bokasérülése miatt.

A liga 6 mérkőzésre eltiltotta az Atlantából nemrégiben elküldött védő falembert, Ra’Shede Hagemant mivel vétett a szabályzat ellen. A korábbi 2. körös játékos tehát aláírása esetén az első hat mérkőzést ki kell hagyja új csapatánál.

És a végére maradjon azért egy jó hír is: a Detroit Lions vezetősége úgy döntött, hogy meghosszabbítja vezetőedzőnek, Jim Caldwellnek a szerződését. Egyelőre pontos adatokról nem tudunk, de amint nyilvánosságra kerülnek, megosztjuk veletek.

Temesvári Zsolt

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS