Kezdődik a rájátszás az NCAA-ben!

Számos kérdés eldöntetlen még az NFL utolsó fordulójában, de nem kell vasárnapig várni az izgalmakért, hiszen számos Bowl mérkőzés mellett kezdődik az egyetemi bajnokság rájátszása is. Lássuk mire várhatunk!

Nova Home Loans Arizona Bowl

Arkansas State (8-4) vs Nevada (7-5)

Tucson városában rendezik meg magyar idő szerint 19:15-kor a Nova Home Loans Arizona Bowlt, ahol az Arkansas State és a Nevada csap össze egymással. 2015-ben hozták létre, eddig a Nevada, az Air Force és a New Mexico State tudott győzedelmeskedni, a mai napon tehát először ünnepelhetünk kétszeres győztest. Az Arkansas State 8-4-es, a Nevada pedig 7-5-ös mérleggel érkezik meg.

A játékosok jutalmai: egy chips-ekkel teli Ghostek hátizsák powerbankkel és külső usb porttal, Beats fülhallgató, Fire Kindle tablet, kulacs, hűsítő törölköző

Belk Bowl

South Carolina (7-5) vs Virginia (7-5)

Egy fokkal érdekesebb összecsapásnak ígérkezik a18 órakor kezdődő Belk Bowl, a South Carolina (7-5) és a Virginia (7-5) részvételével. 2002 óta rendezik meg ezt a bowl mérkőzést és olyan játékosokat választották már MVP-nek, mint Dak Prescott vagy Nick Chubb. Tavaly a Wake Forest nyert 55-52-re a Texas A&M ellen. Az összecsapást a Carolina Panthers stadionjában rendezik meg.

A játékosok jutalmai: vásárlókörút a Belk üzletközpontban, karóra

Chick-Fil-A Peach Bowl

#10 Florida (9-3) vs #7 Michigan (10-2)

Ennél is nagyobb rangot képvisel a szintén 18 órás #10 Florida (9-3)- #7 Michigan (10-2) Chick-Fil-A Peach Bowl, hiszen itt már két rangsorolt csapat feszül egymásnak. 1968 óta rendeznek Peach Bowlt és eddig az LSU tudott a legtöbbször nyerni, mégpedig öt alkalommal. A helyszínt az atlantai Mercedes-Benz Stadium adja.

A játékosok jutalmai: 300 dollár értékű ajándékutalvány, karóra, powerbank, Amazon eco dot smart speaker, focilabda

Goodyear Cotton Bowl Classic (CFP elődöntő)

#3 Notre Dame (12-0) vs #2 Clemson (13-0)

El is érkeztünk a bejegyzés fő témájához, az egyetemi bajnokság elődöntőihez. 10 órakor veszi kezdetét Arlingtonban a #3 Notre Dame (12-0) és a #2 Clemson (13-0) közötti Cotton Bowl Classic. 1937 óta rendezik meg ezt a mérkőzést és eddig magasan a Texas a legeredményesebb, akik 11 alkalommal tudtak győzedelmeskedni. Második alkalommal lesz a rájátszás egyik elődöntője, legutóbb 2015-ben jelölték ki erre a címre a bowl game-et, akkor az Alabama nyert 38-0-ra a Michigan State ellen. Két veretlen csapat találkozik idén, akiknél közös pont, hogy mindketten irányítót cseréltek a szezon során. A Clemsonnál az idei recruiting class egyik üdvöskéje, Trevor Lawrence szorította ki Kelly Bryantet, a Fighting Irish-nál pedig Ian Book lett a QB Brandon Wimbush ellenében.

A játékosok jutalmai: na erről nincs infó

Capital One Orange Bowl (CFP elődöntő)

#4 Oklahoma (12-1) vs #1 Alabama (13-0)

Hajnali 2-kor veszi kezdetét a Miami Dolphins otthonában a Capital One Orange Bowl. Érdemes lesz fennmaradni, hiszen parázs csatát ígér az #1 Alabama (13-0) és a #4 Oklahoma (12-1) csörtéje. A Crimson Tide dominálja a mai NCAA-t, valóságos dinasztiát épített fel Nick Saban. Szinte minden csapatnak az a célja, hogy legyőzze őket, ami valljuk be nem is csoda. Az Alabama játékosoknál is megvan a döntőbe jutáson kívüli plusz motiváció, ez pedig nem más mint a Heisman Trophy. A Sooners irányítója, Kyler Murray lett az idei győztes, megelőzve Tua Tagovailoa-t. Ez egy plusz löketet adhat Tagovailoa-nak, aki mögé felsorakoznak a csapattársai is.

A játékosok jutalmai: karóra, táska, minden résztvevő kap egy róla készült ‘bobblehead’ figurát

Ahogy végignéztem az ESPN ‘szakértők’ tippjeit, egyértelműen a Clemsont és az Alabamát várják győztesnek, azonban ne írjuk le előre az ellenfeleiket sem, gyakran történnek csodák a futballidény ezen szakaszában.

Ti sem az alvást tervezitek ma éjszakára? Kinek fogtok szurkolni?

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS