Kik az elérhető legjobb szabadügynökök?

Eltelt egy hét a szabadügynök piacból és természetesen most is két kézzel szórták a pénzt a csapatok. A legnagyobb nevek elkeltek, azonban sosem lehet elég erős a rostered és még mindig találunk olyan játékosokat, akik hasznos produkcióra képesek. Lássuk kik ők.

Az irányítók között természetesen nem találunk már kezdő szintű játékost, inkább csak egy-egy cserét igazolhatnak a csapatok. Elérhető még többek között Blake Bortles, RGIII, Trevor Siemian, Josh McCown, ez pedig mindent elmond. Lapozzunk.

Azt tartja a mondás, hogy nem szabad veterán futót igazolni, hiszen hamar lejtmenetbe kerülhetnek. Nos valóban nem várhatunk megváltást a jelenleg elérhető running backektől, de azért többen is vannak akiknél van még a tank alján. Nem biztos, hogy Marshawn Lynch játszani szeretne még egy szezont és az sem, hogy Oaklanden kívül betenné-e a lábát máshova is. Jay Ajayi ACL szakadás után lábadozik, de valaki jól járhat vele, hiszen több kiugró mérkőzése is volt már. C.J. Andersont alulértékelt játékosnak tartom, ezt megmutatta az elmúlt szezon végén a Rams-ben is, T.J. Yeldon pedig második számú RB-ként lehet hasznos.

Az elkapók között 30 évhez közeli vagy azon túl járó rutinos rókákat találunk, az élükön két Packers kedvenccel, Jordy Nelsonnal és Randall Cobbal. Persze ezt a tábort gyarapítja például Mike Wallace, Pierre Garcon vagy Michael Crabtree is. Valamikor kiválóak voltak, de már inkább csak a nevükből élnek.

A tight endeknél Jared Cook viszi a prímet, akinek alaposan meg kellene fizetni a szolgálatait, de még 31 évesen is korrekt játékra lehet képes. Mögötte csupa low budget megoldást találunk, olyan embereket mint Austin Seferian-Jenkins, Levine Toilolo vagy épp Maxx Williams.

Sok csapat szenved a támadófalával és ez megmutatkozik a piacon is. Nincs már megbízható tackle, Donald Penn és Jermey Parnell is elmúlt már 30, Jordan Mills pedig csak vészmegoldást jelenthet. Esetleg Mike Remmers megemlíthető, vagy tán Ereck Flowers? A belső pozíciókban is inkább a múltat találjuk, többek között John Sullivan, Andy Levitre és Josh Sitton a felhozatal.

Az edge rushereknél nagyobb a választék, hiszen nemrég lett free agent a tavaly 9 sackig jutó Justin Houston, aki nem fog minimumért aláírni sehova sem. Talán már nem ekkora az ázsiója Ziggy Ansah-nak, aki sérültlistán fejezte be 2018-at. Clay Matthews sem az a játékos már aki volt 6-7 éve, Adrian Clayborn pedig sohasem volt klasszis pass rusher, ahogy Vinny Curry sem. Eléggé mély lesz a draft class, így vélhetően inkább onnan akarnak majd válogatni a csapatok.

Végre egy versenyképes csapatban játszhatott Ndamukong Suh, de a Super Bowl győzelem most sem jött össze neki és a hírek szerint nem is tér vissza a Rams-be. Az Eagles-nek nem kellett Timmy Jernigan opciója, aki mindössze 3 mérkőzésen lépett pályára tavaly. Muhammad Wilkerson a Packers-nél produkálta ugyanezt, de ő visszatérhet még Green Bay-be. Ugyanúgy Corey Liuget sem zárja ki, hogy továbbra is Chargers játékos legyen.

A belső linebackerek között szabadügynökké vált Zach Brown, aki a Bills és a Redskins tackle gyára volt. Brandon Marshallra a Broncos nem tartott igényt (lehet, hogy rárepülnek Devin White-ra?), Jamie Collins-t pedig a Browns rakta ki. Ők sem világklasszisok, de számos csapat keretében elférnének.

A cornerback listával amúgy sem voltam elégedett, jelenleg pedig két korábbi első körös bust, Darqueze Dennard és Moris Claiborne maradt. Esetleg még Rashaan Melvin.

Eric Berry és Tre Boston a safety-k között a húzónév, bár előbbi nem nagyon látott pályát az elmúlt két évben, utóbbinál pedig gyanús, hogy már tavaly sem nagyon kellett a csapatoknak. Nem tudni miért, de elég tré helyzet. Rajtuk kívül a félresikerült minnesota-i kitérő után George Iloka próbálja meg helyreállítani a pályafutását, ha pedig tackle gyár kell, akkor Johnathan Cyprien lehet a tesco gazdaságos megoldás.

Ha a rúgók, akkor Stephen Gostkowski az embered, esetleg a hosszú évekig jól szereplő Dan Bailey. A puntereknél Pat O’Donnell és Ryan Allen lehet (úgy ahogy) használható.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS