Ledöntve?

A New England Patriots vereséget szenvedett a Tennessee Titans ellen a Wild Card körben és így elbúcsúzott a további küzdelmektől. Legutóbb 2009-ben fordult elő, hogy a Hazafiaknak ebben a fázisban kellett bekapcsolódniuk a rájátszásba és akkor sem volt túl acélos a támadósor, 14-35 arányban maradtak alul a Baltimore Ravens ellen. 2010-ben a Jets a Divisional Roundban állta útját Bradyéknek, de ezen kívül minden évben Konferencia döntőbe jutott a Belichick vezérelte egylet és 5 Super Bowl részvételük is volt ebben a szakaszban. Ellenben a Tennessee ebben az évtizedben éppen a Pats elleni 2017-es divisional Roundban elszenvedett veresége a playoff csúcs. És mégis a Titans ezt a domináns sorozatot tudta megtörni és lehet, hogy ledöntötte a dinasztiát a trónról hosszabb időre..

A mérkőzéstől előzetesen azt várhatták a nézők, hogy Henry futásaira alapoz a vendégcsapat, aki a legtöbb futott yardot szállította a Titánoknak az alapszakaszban. Ráadásul a Pats védelme a futások ellen bizonyult az év során gyengébbnek és a secondaryben is jobban bízhattak a Hazafias érzelmű szurkolók. És akik ezt várták azoknak nem is kellett csalatkozniuk, ugyanis a derék Henry meg sem állt 182 yardig, amivel Belichick védelmek elleni rekordot ért el. Már az első félidőben bőven 100 yard felett járt, és jól látható volt a szándék, amivel Vrabelék készültek a meccsre. Igaz ezt segítette kicsit a Pats védelmi felfogása is, a képernyőn keresztül úgy tűnt a hazaiak arra rendezkedtek be, hogy amelyik első downon sikerül megfékezni Derrick Henryéket, ott lehet esély a drive megakasztására. És igazából a sok futott Henry yard ellenére a Patriots dominálta az első félidőt. Josh McDaniels is a labdabirtoklásra helyezte a hangsúlyt és az egész évben döcögő passzjáték helyett, a Wynn által stabilizált futásra helyezte a hangsúlyt. És bármilyen meglepő, a Henry show ellenére, a Pats három alkalommal is a redzoneba látogatott és amikor az 1 yardosig eljutottak egy Burkhead fémjelezte screen játék után, akkor nem tűnt úgy hogy baj lehetne a Gillette-ben ezen a hétvégén. 10-7-es hazai előnyben, hatásos támadójátékkal előrukkolva a Pats részéről a semmiből érkezett a fordítás, ha azt nézzük hogy a Titans 1 yardosán a labda és Henry az egyetlen offense játékos akivel haladni tudnak a Titánok. Evans parádés védőjátékainak köszönhetően megállították a három alkalommal is behívott futójátékot és ezzel átvették a „momentumot” a hazaiaktól. Majd a hátralévő időben Derrick Henry egymaga végigmasírozott a pályán futásokkal és passzokkal. Igazi one man show volt ez.

A félidőben rendezte sorait a Patriots és felére redukálták a futásból szerzett yardokat. Így aztán a védelem nem engedett pontokat a vendégeknek. A bekapott 14 pont pedig jó előjel is lehetett volna a végkimenetelre tekintettel..de Mike Vrabel védelme is alaposan előlépett a második játékrészre és az addig jól haladó Pats offense Wynn és Thuney irányába haladó futásait elvette. A screen játékokra jelentős figyelmet fordítottak, hiszen Burkhead és White is lubickolt az első játékrészben ezekből. Így Josh McDanielsnek olyan játékelemeket kellett bevonnia, amiket kevés sikerrel alkalmaztak az év során. És bizony a Harry, Dorsett, Sanu trió ezúttal sem jelentett hatékony egységet. 16 labda szállt feléjük és ebből 4 darab elkapás született, összesen 38 yardért. Mindegyikük felé 40-es QB rating alatt dobált Tom Brady. Ráadásul Julian Edelman kiemelt figyelmet kapott a Titans védőitől, többször duplázták, így szinte teljesen kivették a játékból a tizenegyest. Ráadásul Bradyre látványosan nem küldött blitzeket Vrabel, így inkább a coverage lett a kiemelt fókusz. Brady hatékonyságából pedig jól látható, hogy bizony tökéletesen választottak stratégiát és a második félidőre eltűnő futójáték miatt egyre szenvedősebb lett a hazaiak támadójátéka. A Titans ott folytatta ahol abbahagyta és mivel nem kerültek hátrányba, így ritkán kellett passzjátékhoz folyamodniuk. Ami jobb is volt nekik, hiszen Tannehill a minimális kísérletből (8/15 72 yard) is képes volt egy interceptiont jegyezni. Továbbra is Henry kapta a labdák jelentős részét, aztán döntögette maga előtt a hazai védőket, amíg az erejéből tellett. A félidei elemzésben a vendégek nagyszerűt alkottak és teljesen megváltozott a játék képe a második félidőre. Innentől kiegyenlített játék folyt végig, eltűnt a Pats Offense hatékonysága és érezhetővé vált, hogy akár egy TD is győzelmet érhet bármelyik oldalon. Ráadásul Mike Vrabel a félidei elemzés után még egy fricskát tartogatott a régi mesterének és egy sikertelen harmadik kísérlet után a punt elvégzése előtt, 1 perc 40 másodpercet tudott leégetni az órán, egy Belichicktől ellesett lépéssel. Előbb egy delay of game, majd egy false start büntetést kapott az egysége, de minden esetben újra indult a snap elvégzését jelző óra, miközben a játékidő is pörgött ezzel párhuzamosan. Ráadásul Bethel is belógott a neutrális zónába ezek után, így értékes másodperceket vesztettek a hazaiak. Tökéletesen megmutatta ez a jelenet is, hogy itt bizony a felkészítést tekintve nagyon is egyenlő felek találkoztak az oldalvonal mellett és szó sem lehetett arról, hogy a rutinos öreg róka, a Foxborough-i pályán a tanítvány fölött állna ezen az estén.

A meccset végül egy pick6 zárta le. Tom Brady eladta a labdát és Logan Ryan kicsit túlbuzgón be is futott vele a célterületre. Ha kevésbé viszi el a hév és leheveredik a földre, akkor egyből véget ért volna a mérkőzés az interceptionnel, így viszont egy „Miami miracle” még juthatott volna a Patriotsnak. De ez a játék is pont olyan lett, mint a Pats második félidei teljesítménye. Így pedig a Tannehill irányította vendégek, mindössze 76 passzolt yardot jegyezve is továbbléptek a következő körbe, lehet, hogy ledöntve a dinasztia utolsó pilléreit is..főleg annak fényében, hogy erősen kérdőjeles Tom Brady New England-i pályafutásának folytatása is..Miközben a Titans készülhet az újabb rájátszás meccsére a Baltimore Ravens ellen, ahol szintén alaposan ki kell tennie magáért a stábnak, ha jó helyzetbe akarják hozni Henryéket. A látottak alapján nem lenne lehetetlen és nem lehet biztos a Ravens a sikerben..

Ami viszont biztos az a végeredmény:
New England Patriots – Tennessee Titans 13 – 20

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS