Mi lesz veled Cowboys támadófal?

Vajon túléli-e a sérüléshullámot a texasi támadófal?
A ‘Boyz támadósora még szerencsésen megúszta az egykori irányító, Tony Romo sérüléshullámos végjátékát, és Dak Prescott hadrendbe állításával, nomeg Ezekiel Elliott futásainak köszönhetően Jerry Jones tulajdonos boldogabb időket is megélt fogadott fia távozása után. Feltétlenül szükséges volt Zeke megszerzése, mivel DeMarco Murray kipakolása után – a futó nem bírta a pénzért folytatott harcot Dez Bryanttel és az “öreg” megmakacsolta magát az elkapó mellett – kellett az erő a backfielden. A frissen menesztett sztárelkapó mára ugyanúgy süllyesztőbe kerülni látszik (Cleveland Browns szerződés? hehe!), mint az egykori futó, aki azóta nyugdíjba is vonult…

Fotó: AP
Travis Frederick megbeszéli, hogyan kéne… Fotó: AP

De: a sikeres futó- és passzjáték alapja mindig is a támadófal erősségén múlott, és a LT Tyron Smith – LG Ronald Leary – C Travis Frederick – RG Zack Martin – RT Doug Free/La’el Collins ötös/hatos nem sok kívánnivalót hagyott maga után.

Aztán lassan mutatkozni kezdtek a romlás jelei… Tyron Smith tavaly már sérülésekkel küszködve nyomta végig a szezont, ha hiányzott, akkor 6 sacket kapott Prescott Adrian Clayborntól. Leary távozott Denverbe, Martin most az előszezonban sérült meg egy Dre Kirkpatrickkal történő ütközéskor. Free nyugdíjba vonult, Collins pedig ennyit tud.
Szándékosan hagytam ki az NFL egyik, ha nem a legjobb centerét, Travis Fredericket. A napokban orvosi vizsgálatra ment, mivel a nyakában zsibbadást érzett. Ez a “hangyák másznak valahol” nevezetű bizsergés… És a doki nem is kegyelmezett, kiderült, hogy Frederick egy ún. Guillain-Barre szindrómában szenved, ami autoimmun betegség, magyarra szétterjedő zsibbadásként fordítható.

A betegség egyike a számos, igen ritka, autoimmun, a perifériás – elsősorban a motoros – idegeket érintő gyulladásoknak. Klasszikus formájában jellegzetes tünet a kéz, illetve a láb ujjaiban kezdődő, majd fokozatosan a test felé terjedő zsibbadás, hangyamászásérzés. A Guillain-Barre-szindróma oka pontosan nem tisztázott, az esetek egy részében a betegség kezdete előtt néhány héttel gyomorrontásszerű tünetekkel járó fertőzés, illetve a légutakat érintő fertőzés zajlik. Ezekben az esetekben feltételezhető, hogy a kórokozó ellen termelődő antitestek lépnek reakcióba a myelinhüvelyt alkotó sejtek egyes molekuláival, ezáltal immunválaszt provokálnak, ami a sejtek károsodásához vezet. Ritkábban olyan antitestek képződhetnek, amelyek elsősorban az axonokat  károsítják. Ennek azért van jelentősége, mert ezekben az esetekben a klasszikus formával szemben a javulás kevésbé teljes, maradandó tünetekre lehet számítani. Ismert a betegségnek csak az érző, csak a motoros rostokat érintő akut, illetve krónikus formája is.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/autoimmun_betegseg/2201/a-guillain-barre-szindroma

Ez azt jelenti, hogy többhetes kihagyásra kényszerül, és egy journeyman, Joe Looney feneke mögül lesz kénytelen kikandikálni Dak Prescott egy ideig. Nem lehetünk irigyek most Jerry Jonesra, elsötétült a dallasi ég a feje fölött…

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS