Minden franchise tag kiosztásra került!

Magyar idő szerint ma hajnalban lejárt a határidő, amikor a csapatok az úgynevezett franchise tag kiosztásával 1 évvel meghosszabbíthatták az általuk alkalmazott játékos szerződését. Ilyenkor a két félnek július 15-ig van ideje, hogy hosszú távú szerződést kössenek. Amennyiben ez nem történik meg, és a játékos aláírja a franchise tag szerződést, a poszttól függően megállapított garantált jövedelmet fogja kapni a következő szezonra.

Mára teljesen elfogadottá, sőt, a tárgyalások részévé vált, hogy a tagelt játékos nem írja alá a szerződését, kihagyja a közös edzéseket, de csak Le’veon Bell merészkedett odáig, hogy a teljes szezont kihagyta. Nincs túl sok eszköz ezen kívül a játékosok kezében, bár általában mindkét félnek érdeke hogy minél hamarabb megoldás szülessen.

Jadeveon Clowney: Az ő játékjogára az úgynevezett non-exclusive tag került, ami azt jelenti, hogy más csapathoz is kaphat szerződést, és a Texans-nak joga van az ajánlott összeget megadni. Ha ezt nem teszik, a másik csapat 2 elsőkörös draftválasztását kapják kárpótlásként. Clowney nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amióta a 2014-es draft első helyén választották, de az elmúlt 3 évben úgy néz ki maga mögött hagyta a sérüléseket, és kiegyensúlyozottan jó teljesítményt tud nyújtani.

DeMarcus Lawrence: Clowney évfolyamtársa a második körben választott Cowboys védő, aki 20 millió dollár körüli összegre számíthat idén. A tárgyalások itt is elkezdődtek, de a hírek szerint az elképzelések elég mesze állnak egymástól.

Grady Jarrett: A Falcons alulfizetett védője idén végre egy komolyabb összeghez jut. Nagyjából 15 millió dollárra számíthat, de az atlantai vezetőség szeretne hosszabb időre alkalmazni, és vele együtt a védelem kemény magjából Deion Jones, vagy Keau Neal is hamarosan új ajánlatra számíthat.

Frank Clark: Pete Carroll nem vacakolt, amikor a barátnője megveréséért akár némi börtönbüntetésre is számítható Frank Clark elékerült a 2015-ös draft második körében, csinált ő már ettől rosszabb dolgokat is. A srácnak a balhét miatt nem esett folt az erkölcsi bizonyítványán, csak a pénztárcája bánta, de az elég erősen. Mivel Jarran Reid az egyetlen értékelhető passz siettető a csapatban, nem is volt kérdés, hogy megtartják minimum még 1 évre a tavaly 13 sack-et szerző szélső védőt, aki 17.1 millió dollárra számíthat.

Dee Ford: Elég érdekes helyzetben van a Kansas City Chiefs. Egyfelől nem is lehet kérdés, hogy a legjobb passz siettetődet megtartod. Másfelől az övék volt az egyik legrosszabb védelem a ligában, és Ford igazából semmi egyebet nem csinált, csak a fejét leszegve rohant az irányító felé. Ezért persze a mai világban 15.4 millió dollár nem lenne sok, de Steve Spagnulo irányításával most akarnak átállni a 4-3 frontra. Ráadásul, mint linebacker, és nem defensive end kapta a franchise taget, a különbség majdnem 2 millió dollár, emiatt Ford képviselő talán fellebbeznek. Nem is csoda, hogy mindkét fél nyitott lenne egy cserére.

Robbie Gould: Good as gold!

Talán az is hír, ki nem kapott ajánlatot a csapatától. Az egyik Landon Collins, a szerintem kicsit túlértékelt safety, aki azért az elfogadható teljesítményre is képes Giants védelemnek az egyik legjobb játékosa. Ennek oka, hogy Dave Gettleman nem szereti a franchise taget, mint piaci eszközt használni, mert kérdezgetni fogják róla a sajtótájékoztatón.

“So let’s go to the conversation of eliminating distractions,” Gettleman said. “You tag a guy. He’s mad. And that’s all you guys are going to write about. For six months, it’s what it’s going to be. So I have to say to myself, ‘Is it worth it?’”

A játékosok ezúton is elnézést kérnek Dave Gettlemantól, amiért a legjobb éveiket a piaci értékük alatti pénzért kénytelenek játszani. És ezt az embert, tartják az egyik legnagyobb koponyának a ligában.

Trey Flowers lehet a legjobb elérhető védő a piacon. Inkább a játlk minden aspektusában inkább kiegyensúlyozottan jó, mintsem kiemelkedő védő akár 35-40 millió dolláros garantált szerződést is kaphat, ha az eddigi trendekből próbálunk következtetni.

Március 11-én kezdődik a holtszezon következő része, amikor a csapatok a szabályoknak megfelelően kezdhetnek tárgyalni a lejáró szerződésű játékosokkal, de hivatalos bejelentést leghamarabb csak március 13.-án tehetnek. Ennek a bevezetése volt az egyik kedvenc húzásom. Mivel úgyis mindenki csalt, akkor már nemcsak legálissá tették, hanem a médiafigyelmet is fenntartják.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS