MNF – A tékozló fiú visszatér

New Orleans Saints @ Minnesota Vikings

Adrian Peterson, a Vikings valaha volt legjobb futójaként volt kénytelen elkullogni Minneapolisból év elején, majd tavasszal Louisianában lelt otthonra, ezzel 102 db Vikes hatpontos tulajdonosa vándorolt a messze délre. A sorsolás szeszélyének hála a nyitómeccsen rögtön visszatér oda, ahol népszerűsége Odin főistenével vetekedett, bár egy Goodell-féle ligában nehéz csak a sorsolás szeszélyét az események mögé gondolni, de ezt a dolgot most ne bolygassuk.

A lényeg, hogy „AP” 1000 fokon égve várja a visszatérést és nem titkolt szándéka bebizonyítani, hiba volt lemondani róla. A Saints támadófocija azonban nem róla szól elsősorban, hanem arról, hogy Brandin Cooks távozása után talál e megfelelő partnert Drew Brees a passzoknál. Erre Michael Thomasnak van meg minden reménye, a másodéves elkapó a legnagyobb esélyes a „Brees kedvence” játékban, de a Carolinából érkezett Tedd Ginn Jr. sem bánná, ha sokat dolgoztatnák. A Saints támadósora komoly ellenállásra számíthat, a Vikings védelme már tavaly is remekelt és Mike Zimmer vezetőedző továbbra is a stabil védekezés híve. Az emberállománya megvan hozzá, komoly nevek erősítik ezt az egységet. Ugyanez a hazai támadóknál már nem mondható el, de egy „labdabiztos” Sam Bradford könnyedén ellavírozhatja az ellen célterületéig akár többször is a Vikingeket, lévén a New Orleans-i védelem messze van a ligaelittől, és akkor még finom voltam…

Kiélezett mérkőzést várok, és amennyiben Peterson hozza az Minnesotában oly sokszor megcsodált tudását, könnyen lehet, hogy New Orleans-ban tényleg szentté avatják.

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos

Az AFC West csoportrangadójával zárul az első hét, és nem tartanám meglepőnek, ha az elmúlt évek dominanciája után kezdetét venné a denveri gárda visszaesése. Trevor Siemian megnyerte a titánok harcát Paxton Lynch-csel szemben, ettől utóbbi ki is vett egy rövidebb szabit, így szükség volt egy tartalék irányítóra, a napokban pedig meg is érkezett a Colorado állam szerte méltán közutálatnak örvendő Brock Osweiler. Ilyen irányítók mellett a futójáték dominanciája várható, C.J. Anderson mellett az ex-Chiefs, Jamaal Charles számíthat labdákra, mivel Devontae Booker sérülés miatt inaktív. A Chargers futás elleni játékától nem sokat várok, de a Joey Bosa – Melvin Ingram duó szerezhet még kellemetlen perceket a hazaiaknak, főleg, hogy a támadófal sem az igazi a hazaiaknál.

A Broncos védelme rendre bizonyított az elmúlt években, kijelenthető, hogy most sem rosszabb. Még T.J. Ward kivágása ellenére sem. Meglátásom szerint ma éjjel bőven akadhat bajuk, személy szerint sokat várok a Chargers támadóktól. Melvin Gordon futó számára eljött az idő a robbantásra, abszolút első számú futó, ráadásul nem egy futás dominálta támadósorról beszélünk. Philip Rivers továbbra is a passzjáték favorizálja, így Gordonra kevesebb figyelem hárul. Keenan Allen egy éves pihenő után tér vissza, mellette Tyrell Williams és Travis Benjamin okozhat gondot a hazaiak hátsó védelmi alakzatának. A pálya közepén és az endzone-ban szokás szerint Antonio Gates fogadja majd Rivers labdáit.

Az előzőhöz hasonlóan itt is kiélezett mérkőzés várható és ha a Bolts képes lett megállítani a denveri futókat, akkor meglepetéssel érhet véget a nem túl nívós első játékhét.

Holczer Ádám

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS