MNF – Ki lesz a Kelet Ura?

Philadelphia Eagles – Washington Redskins

 

A szezon előtt mindig örülök, ha csoportmeccseket tesznek be csütörtök vagy hétfő esti rangadónak, ugyanis a divíziórivális elleni derbik már csak a presztizs miatt is többletizgalmakat tartogatnak. Hazai pályán játszik a liga jelenlegi legjobb mérleggel bíró csapata, a Philadelphia Eagles, így joggal nevezhetők esélyesnek. A Carson Wentz vezette támadósor a 6. legtöbb pontot átlagolja a ligában, az irányító kitűnően szórja a labdáit Zach Ertz, Nelson Agholor, Alshon Jeffery és Torrey Smith között. Ilyen passzjáték mellett LeGarrette Blountnak is van helye futni. A washingtoni védelem a liga középmezőnyébe tartozik, valószínűleg konstansan nem fogják tudni megállítani Wentzéket, viszont labdaszerzésekre jók lehetnek Preston Smithék, bár Josh Norman személyében az egység egyik legjobbja hiányozni fog bordasérülés miatt.

A labda túloldalán a támadósor egy picivel gyengébb, de Kirk kapitánynak is kifejezetten szép szezonja van eddig, a gond inkább az elkapóival van, akik között nincs nagyon olyan, aki stabilan jó idén. A futásra nem lehet panasz, már ha Robert Kelley vagy Chris Thompson kapja a cipelést, az újonc Samaje Perine-nak egyelőre túl gyors az NFL. A Phillyt egyébként könnyebb dobással megverni, Tim Jernigan és Nigel Bradham vezetésével kifejezetten szépen dolgozik a sasok front7-je futás ellen.

Picivel erősebb támadósort kellene megállítania a Washingtonnak, mint fordítva, így a hazaiakat esélyesebbnek gondolom a mai találkozón, de mivel csoportmeccsről beszélünk, így simán borulhat a papírforma. A párharc örökmérlege 86-75-6 a rézbőrűek javára, azonban az 1. játékhéten 30-17-re nyert a Philadelphia, hála a sziporkázó védelemnek és a magabiztos Wentznek. Rá is fért egyébként az Eaglesre az a siker, elvégre előtte zsinórban ötször agyabugyálta el őket a Redskins. Nem mellesleg ha ma nyer az Eagles akkor 3-0-ás divíziómérleg mellett lenne 6-1-es rekordja, ami gyakorlatilag csoportgyőzelmet jelent, elvégre a Washington és a Dallas 3-3-mal követné őket.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS