MNF – Lesz-e indiántánc Kansas Cityben?

Kansas City Chiefs – Washington Redskins

A negyedik játékhét zárásaként a liga egyik legjobb védelmével rendelkező Rézbőrűek látogatnak Kansas Citybe, a helyi Főnökökhöz, akik bizony a legjobb támadóalakulatok egyikével dicsekedhetnek.

Legutóbb a 2014-ben, a 4. héten játszott Monday Night Footballt hazai pályán a Chiefs.Akkor egy bizonyos Tom Brady és a Hazafiak itták meg a levét annak a hangzavarnak, amit az Arrowhead Stadium népe produkál egy-egy meccs alkalmával. Három éve egészen odáig “fajultak a dolgok”, hogy Guinness-rekordot jelentő 142.2 decibellel ordítottak a helyiek, ez könnyen előfordulhat ma is. Mi más válthatna ki nagyobb ovációt, mint egy “Indiántánc”…

A Chiefs talajon hatékonyak igazán idén, hála az újonc, Kareem Hunt remeklésének, aki úgy robbant be a profiligába, mint Karl May a Winnetou-regényekkel az ifjúsági irodalomba: 401 futott yardjával első a ligában, és már 6 hatpontos szerepel a neve mellett. Mindhárom meccsen szerzett 50 yardnál hosszabb tédét, ezzel a Chiefs már zsinórban kilenc olyan meccsnél tart, mikor a saját térfelükről indított játékot ünnepelhetnek az ellenfél célterületén. Alex Smith idén több, mint game manager, sokat tesz hozzá a támadók remekléséhez. Velük szemben azonban a liga második leghatékonyabb futás elleni egysége lesz, akik legutóbb a Raiderst tartották 32 futott és 128 totál yardon. Roppant érdekes összecsapás lesz, az biztos.

A vendégek támadóegysége sem rossz, a kulcsfigura pedig Chris Thompson, aki 350 totál yardnál és 4 hatpontosnál jár. Egy mérkőzés kihagyása után Rob Kelley is visszatérhet, vele a meccsenként átlagban futott 136.3 yard könnyebben lesz teljesíthető, főként, hogy a Chiefs védelme inkább passz ellen erős, érdemes lesz talajon próbálkozni. A nívós passz elleni védekezés kulcsa Justin Houston passzsiettetése, illetve Marcus Peters zsenije. Peters 2015-ös debütálása óta 15 interceptiont jegyez, ezzel a liga leghatékonyabb szélsőhátvédje. Kirk Cousins külön kiemelte, nem szívesen dobálnak az irányítók Peters oldalára.

Két hatékony támadósor, két kemény védelem, remek edzők és egy négy évente megrendezendő indián-klasszikus, azt gondolom, érdemes lesz a TV-re tapadni.

Holczer Ádám

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS