MNF – The lion sleeps tonight?

Az első játékhét egyik legrosszabb előadását bemutató New York Giants az ellen a Detroit Lions ellen kell feledtesse a nyitómeccs borzalmait, amely az Isten tudja hanyadik zárónegyedes Stafford “kámbekkel” verte az Arizona Cardinalst.

Matthew Stafford nemrégiben a liga legjobban fizetett játékosává vált, ez pedig újabb támadási felület rajta és a csapaton, lévén rájátszásbeli győzelem nélkül visz haza évi sok-sok millió dollárt. Egyetlen válasza lehet minderre, a játéka, ehhez pedig rengeteg passz kíséretre van szüksége, amit évek óta meg is kap, ezt pedig a futójátékuk bánja.

Olyannyira, hogy most már több, mint 50 meccs óta nincs a Lionsnak 100 yardos futója az alapszakasz mérkőzéseken. Visszatérve Staffordra, a támadófal egész jól dolgozott a Pintyek ellen, Marvin Jones Jr., Golden Tate és a rookie, mellesleg 2 hatpontost összeszedő Kenny Golladay is jó opciónak tűnik, így a Giants hátsó védelmi alakzata alaposan próbára lesz téve, közülük is leginkább Eli Apple, aki a Dallas Cowboys ellen nagyon gyengén muzsikált. Staffordot minden ötödik játéknál blitzelte csak a Cardinals, ha a Jean Pierre-Paul vezette new yorki védőfal ezt űbereli, így Staffordnak nehezebb este elé néz, a múlt heti negyedik negyeddel ellentétben.

A Giants legnagyobb gondja a támadófal, illetve annak hiánya volt, van és lesz is egész évben, ezért van nagyon nagy szüksége Eli Manningnek Odell Beckham Jr.-ra, aki, ha hinni lehet a sérüléseket jelentő médiumoknak, ma talán visszatérhet. Ő ugyanis az elkapás utáni yardok szerzésében az egyik legjobb a ligában, a Giants támadósornak pedig ez kell, mint egy falat kenyér. Manningnek nincs ideje megvárni míg elkapói 15-20 yard távolságon megverik a védőket, így a rövid játékok maradnak, melyek után már az elkapók sebessége és agilitása a kulcs, ebben meg OBJ a legjobb. A Lions védelme ezért várhatóan keményen fogja támadni a hazaiak irányítóját, ha minden igaz, Ziggy Ansah-val a sorban, aki szintén vállalja a játékot.

Összefoglalva egy sokat passzoló Detroitot láthatunk majd, amire egy nagyon kreatív hazai védelmi stratégia kell, csak így lehet esélye a Giants támadósornak megnyerni a hétfő esti rangadót. Beckhammel a fedélzeten, természetesen. Vele jöhet a győzelem, nélküle a Lions állhat 2-0-val…

Holczer Ádám

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS