Mock Draft 2021 – a piac után

2021 NFL Mock Draft 1.0

A szabadügynök piac lényegi része lezárult, a szurkolók, a média és a csapatok figyelme is ilyenkor egyre inkább a draftra összpontosul. Tegyünk így mi is!

1. kör:

 1. Jacksonville Jaguars: Trevor Lawrence, QB (Clemson)
  Félelmetesen gyorsan és jól dönt szinte minden szituációban, nagyon ritkán látni ennyire komplett prospectet.
 2. New York Jets: Zach Wilson, QB (BYU)
  Az arm talent talán még Lawrence-énél is komolyabb, a kérdés, hogy mire megy nyomás ellen, azt nem nagyon engedett a Cougars támadófala.
 3. San Francisco 49ers (from HOU): Justin Fields, QB (Ohio State)
  Pontos, vigyáz a labdára, lábon is veszélyes. Blitzekkel azért zavarba hozható, illetve mozgásból kevésbé pontos. Cam Newtonnal szeretik párhuzamba állítani, a fizikai paraméterei valamivel rosszabbak Fieldsnek, cserében passzolásban NFL-készebb, mint az egykori 1/1-es.
 4. Atlanta Falcons: Trey Lance, QB (North Dakota State)
  A fizikai adottságai elképesztőek, ugyanakkor csak a másodosztályból érkezik, jót tehet neki ha nem kell egyből beállnia. 3-csillagos recruit volt egyébként anno, ösztöndíjat is ajánlott neki a Boise State, a Northern Illinois és a Western Michigan is, de ő inkább az FCS-ben pallérozódott.
 5. Cincinnati Bengals: Ja’Marr Chase, WR (LSU)
  A.J. Greent nem gyakran van lehetőséged hasonló tehetséggel pótolni. Annak ellenére, hogy nincs prototípus felépítése, mind erőben mind sebességben a class élvonalába tartozik, izgalmas lesz a reunion Joe Burrow-val.
 6. Miami Dolphins (from PHI): Penei Sewell, OT (Oregon)
  Irgalmatlan magasan van Sewell padlója. Erős, mozgékony, jó a technikája. A Pac-12-ben manapság nem sok domináns pass rusher van, ez ad némi aggodalomra okot.
 7. Detroit Lions: Patrick Surtain II, CB (Alabama)
  A tavalyi kezdő trióból csak az újoncként sokat küszködő Okudah maradt. Patrick Surtain Sr. 3-szoros Pro Bowler cornerback volt, jelenleg középiskolai edző, ahol a fia és Tyson Campbell volt a kezdő CB-páros. Az ifjabbik Surtain a class legtechnikásabb cornere, kifejezetten konzisztens játékos.
 8. Carolina Panthers: Caleb Farley, CB (Virginia Tech)
  Julio Jones, Michael Thomas és Mike Evans divíziójában kell egy CB, aki tudja kezelni a magas elkapókat. Farley emellé ráadásul szélvészgyors.
 9. Denver Broncos: Gregory Rousseau, EDGE (Miami-Fl)
  Von Miller irányába nem teljes a bizalom. Rousseau plafonja irgalmatlan magasan van, ráadásul Denverben ki lehet próbálni 5-ös technikán, ami szerintem az igazi posztja.
 10. Dallas Cowboys: Kwity Paye, EDGE (Michigan)
  Bruce Feldman a college football legnagyobb freakjének nevezte tavaly. Erős és fordulékony, bull rush-sal bármelyik OT-t betolja. Pass rush move-ot nem sokat ismer, de még fejlődhet. Egy gunieai menekülttáborban született, édesanyja és bátyjával együtt 6 hónaposan költözött az USA-ba.
 11. New York Giants: Rashawn Slater, OL (Northwestern)
  Minden poszton elképzelhető a támadófalban. Ő tudta a legkomolyabb ellenállást kifejteni Chase Young ellen az egyetemi footballvilágban. Édesapja Reginald Slater 8 szezont húzott le az NBA-ben mint magas bedobó, leginkább a Toronto Raptorsból lehet ismerős.
 12. Philadelphia Eagles: Micah Parsons, LB (Penn State)
  Úgy mozog, mint egy alulméretezett linebacker, pedig nem az (6-3, 240). Pass rushban is komoly segítség, a legnagyobb kérdés az, hogy mennyire elkötelezett a football iránt.
 13. Los Angeles Chargers: Jackson Carman, OT (Clemson)
  Úgy néz ki, mint egy guard, de úgy mozog, mint egy tackle. Ha fejben gyorsul egy kicsit, elképesztően domináns játékossá válhat.
 14. Minnesota Vikings: Christian Darrisaw, OT (Virginia Tech)
  Erős felsőtestével a legkomolyabb ellenfeleket is képes volt megállítani. Mozgáskoordinációja is figyelemreméltó. A VT meglehetősen futásorientált sémát alkalmazott, ezért a nem éppen mobilis Kirk Cousins elé beállítani kissé kockázatos, de nem hülyeség.
 15. New England Patriots: DeVonta Smith, WR (Alabama)
  Parádés tehetség hullik a Pats ölébe 1/15-ön. Smith játéka egészen rendkívüli. Nála az a kérdés, hogy a vékony alkatával, hogy fogja bírni az NFL strapáját.
 16. Arizona Cardinals: Kyle Pitts, TE (Florida)
  Arizonában is örülnek, még egy komoly fegyver jutott Kyler Murraynek. Pitts a pályán bárhova felállítható passzjátéknál.
 17. Las Vegas Raiders: Alijah Vera-Tucker, G/T (USC)
  Az oaklandi születésű Vera-Tucker rugalmasságot ad a Raidersnek, Denzelle Goodhoz hasonlóan ő is játszhat mind RT-t mind RG-t.
 18. Miami Dolphins: Trevon Moehrig, S (TCU)
  Nem a legnagyobb hatótávolságú safety, viszont rengeteg labdát üt le és irgalmatlan nagyot képes ütközni. Nagyon szerették Miamiban Reshad Jonest, Moehrig nagyon hasonlít rá.
 19. Washington Football Team: Jeremiah Owusu-Koramoah, LB (Notre Dame)
  Az újfajta, alulméretezett linebacker megtestesítője. Passzvédekezése elsőrangú, robbanékonysága elképesztő.  A Notre Dame slot cornerként is használta… Méreteiből fakadóan nem sok blokkról fog leválni, a fővárosi védőfal viszont van olyan jó, hogy ritkán legyen ebből gondja.
 20. Chicago Bears: Jaycee Horn, CB (South Carolina)
  A 4-szeres Pro Bowler elkapó Joe Horn fia kitűnően emberezik, nagyon nehéz leszakítani és az elkapási ponton is nagyon jó, a méretei alapján az NFL-ben sem lehet ezzel gondja. Hátránya, hogy hajlamos túlpörögni, továbbá a szerelési technikája sem tökéletes.
 21. Indianapolis Colts: Jaelan Phillips, EDGE (Miami-Fl)
  Egykori 5-csillagos recruit, akit annyi sérülés hátráltatott a UCLA-n, hogy egyszer már visszavonult. Aztán átment a U-ra, ahol a legutóbbi szezon talán legdominánsabb edge rushere volt. Ha egészséges tud maradni, a határ a csillagos ég.
 22. Tennessee Titans: Jayson Oweh, EDGE (Penn State)
  Fizikai adottságai egészen félelmetesek, ráadásul egyre jobban használja azokat, emelett továbbra is lelkes üldöző. Jó pozíciós edzőre lesz szüksége, ugyanis a kézhasználata nem az igazi, emiatt veszít több párharcot is.
 23. New York Jets (from SEA): Tyson Campbell, CB (Georgia)
  Campbell plafonja irgalmatlan magasan van, de meg kell tanítani használni az adottságait. Középiskolában ő volt Patrick Surtain II párja.
 24. Pittsburgh Steelers: Alex Leatherwood, OT (Alabama)
  Hosszú karú tackle, akinek a teljes testét átjárja az erő, nem mellesleg a passzblokkolási technikája profikat megszégyenítő. Fürge ellenfelekkel meggyűlhet a baja, de kis területen irgalmatlan hatékony falember.
 25. Jacksonville Jaguars (from LAR): Sam Cosmi, OT (Texas)
  Elképesztően atletikus falember, aki passzblokknál hajlamos túl magasan játszani, ráadásul ha meglepték, nehezen alkalmazkodik.
 26. Cleveland Browns: Christian Barmore, DT (Alabama)
  Méreteihez képest nagyon hajlékony, ideális felépítése van a belső pass rush-hoz. A Bamán leginkább a kettőzésekkel volt baja, de ha Myles Garett mellől indul, akkor ezzel nem lesz gondja.
 27. Baltimore Ravens: Zaven Collins, LB (Tulsa)
  Ő és Patrick Queen lesz a linebackeresk Stan és Panja. Collins elképesztő méretekkel bír (6-4 260) és úgy mozog mint alulméretezett társai, csípője laza, nagyon robbanékony. Blitzeknél edge rusher előnyöket villogtat. Nem is igazán használja dominánsan a fizikai tulajdonságait, erre rá fog szorulni a profik között.
 28. New Orleans Saints: Jaylen Waddle, WR (Alabama)
  Ideális választás Michael Thomas mellé a zsebrakéta Waddle. Komoly lehetőségeket nyit Sean Paytonnak a playbookban.
 29. Green Bay Packers: Terrace Marshall Jr., WR (LSU)
  Magas, gyors elkapó, aki nem fél használni a testét, ráadásul labdával a kezében is veszélyes. Az útvonal futásán még dolgoznia kell és koncentrációs gondokkal is küzd, de semmi javíthatatlan, a plafon pedig nagyon magasan van.
 30. Buffalo Bills: Azeez Ojulari, EDGE (Georgia)
  Elképesztő első lépéssel, meglepően erős kezekkel bíró, okos edge rusher. Erőben elmarad a legtöbb magasra taksált prospecttől, plusz nem kapott magas snapszámot a Georgián. Ezektől függetlenül Alex Leatherwoodot pl. dominálta.
 31. Kansas City Chiefs: Levi Onwuzurike, DT (Washington)
  Robbanékony, nagy lökéssel bíró 3-tech. Ha combo move-jain javít, elképesztően izgalmas párost alkothanak Chris Jones-szal.
 32. Tampa Bay Buccaneers: Mac Jones, QB (Alabama)
  Tom Brady 44 éves. Jones Floridában nőtt fel, Bradyhez hasonlóan intelligens QB, aki rövidpasszoknál nagyon pontos és nagyon jól bírja a nyomást. Karereje közepes és az ország legjobb elkapóállományával dolgozott, így a megítélése eléggé vitatott.

2. kör:

 1. Jacksonville Jaguars: Pat Freiermuth, TE (Penn State)
  A szegény ember Rob Gronkowskija, játszi könnyedséggel töri át a szerelési kísérleteket, blokkolásban is hatékony. Kicsit sok az elejtett labdája.
 2. New York Jets: Aaron Robinson, CB (UCF)
  Kis területen robbanékony corner, nem ritkán safety-erényeket csillogtat, screeneknél verhetetlen. Méretei alapján játszhat a szélen, de egyetemen szinte csak slotban használták. Robinson anno az Alabamára iratkozott be, true freshman idénye után váltott a UCF-re.
 3. Atlanta Falcons: Ronnie Perkins, EDGE (Oklahoma)
  Gyors, alacsonyan játszó, folyamatosan fejlődő pass rusher, aki ügyesen alakítja át a sebességét erővé. Kézhasználatán azért van mit javítani, igazi domináns játékot csak egy fél szezonban mutatott.
 4. Miami Dolphins (from HOU): Wyatt Davis, OG (Ohio State)
  Ideális fizikai tulajdonságokkal és kiváló egyensúlyérzékkel bíró, higgadt falember. Nagyapja Willie Davis korábbi Packers-legenda, Hall of Famer defensive end.
 5. Philadelphia Eagles: Greg Newsome II, CB (Northwestern)
  Gyors lábakkal és hosszú karokkal megáldott türelmes zónázó. Vékony alkata problémás lehet akárcsak az, hogy a 2020-as Ohio State meccset leszámítva (ahol 17 snap után összeszedett egy ágyéksérülést) komoly ellenfelekkel nem nagyon találkozott. Üldözési sebessége gyakorlatilag nincs.
 6. Cincinnati Bengals: Jamin Davis, LB (Kentucky)
  Lamar Jacksont nem fogja megállítani a liga egyik legrosszabb linebacker-sora. Davis felépítése tökéletes, blokkok ellen nagyon hatékony. Kis területen robbanékony, hatótávolsága nagy és biztosan szerel. Coverage-ben tapasztalatlan (1 évet volt kezdő, az alatt 26 snapben kellett embert fognia).
 7. Carolina Panthers: Teven Jenkins, OT (Oklahoma State)
  Erős, jó egyensúlyérzékkel bíró falember. Mobilitása csak átlagos és a Big 12-ben nem sok erős ellenféllel találkozott, Joseph Ossai ellen viszont igencsak meggyőző volt, ahogy a linkelt videóban is látható.
 8. Denver Broncos: Dylan Moses, LB (Alabama)
  Biztonsan szerelő, robbanékony, jól blitzelő linebacker. Irányváltásoknál akadnak gondjai, valamint játékinteligenciája sem kimagasló.
 9. Detroit Lions: Kelvin Joseph, CB (Kentucky)
  Olyan üres a Lions CB-sora, hogy érthető a duplázás.
 10. New York Giants: Jalen Mayfield, OT (Michigan)
  Mayfield nyerserőben irgalmatlan jól áll, mellette felődött is a 2020-as szezonra. Technikájának ugyanakkor szinte minden elemén (kézhasználat, testtartás, egyensúly megtartása) kell még dolgozni.
 11. San Francisco 49ers: Travis Etienne, RB (Clemson)
  BPA-húzás itt Etienne. Mindig benne van a nagy játék, arm tackle-lel lehetetlen levinni.
 12. Dallas Cowboys: Liam Eichenberg, OT (Notre Dame)
  Tökéletes passztechnikával rendelkező, a befolyást értő, magas padlójú tackle prospect. Ugyanakkor csak átlagos atléta és a kézhasználatát is lehet fejeszteni.
 13. Jacksonville Jaguars (from MIN): Richie Grant, S (UCF)
  Az azért mégsem járja, hogy a Jaguars nem draftol senkit floridai egyetemről. Grant atletikusságbeli hiányosságait kiválóan maszkírozza játékolvasási képességeivel.
 14. New England Patriots: Carlos Basham, DL (Wake Forest)
  3- és 4-emberes frontnál is a védőfal szélén vethető be Basham. Erős, robbanékony, használja a hosszú karjait. Néha kissé puhánynak tűnik, de ez lehet azért volt, mert hatalmas snapterhelést kapott a Wake Foresten.
 15. Los Angeles Chargers: Javonte Williams, RB (North Carolina)
  Erőszakos, kemény futó, akit lehetetlen felborítani, ráadásul mellé még elképesztően robbanékony is. Végsebessége nem az igazi plusz a keze sem a legjobb, ettől még Austin Ekeler mellé kifejezetten illik.
 16. Las Vegas Raiders: Jevon Holland, S (Oregon)
  Gus Bradley sémájába kell single-high safety, a Raiders keretében eddig nem volt. Holland vonzza a labdát, annak ellenére odaér, hogy nem egy különleges atléta.
 17. Arizona Cardinals: Najee Harris, RB (Alabama)
  Kenyan Drake pótlását egy másik Alabama-futóval oldják meg. Harris különleges: nagy és erős futó, aki ha csak a környékére dobják a labdát, elkapja, mindemellé laza csípőjének hála fordulékony is. Nem tartozik a leggyorsabbak közé, ráadásul eddig mindig adott volt az elit támadófal, hogy villogjon. Szeretik Matt Fortéhez hasonlítani, a linkelt videóban pont Forte elemzi Harris játékát.
 18. Miami Dolphins: Joseph Ossai, OLB (Texas)
  A nigériai születésű Ossai középiskolásként kezdett focizni, ez a 4 év olyan jól sikerült, hogy majdnem 30 egyetemi ösztöndíj ajánlat közül választhatta a Longhornst. Természetes, könnyed mozgású, fáradhatatlan atléta. Hajlékony játékos, csak 2020-ban használták teljes munkaidős edge rusherként, mégis sokoldalúan nyerte párharcait. Méretéhez képest ugyanakkor nem igazán robbanékony, erősebb NFL tackle-ökkel meggyűlhet a baja.
 19. Washington Football Team: James Hudson, OT (Cincinnati)
  Kevés könnyed mozgású játékosban van meg a gyilkos ösztön, Hudson ilyen, ráadásul kihasználja a védőfalember múltját is. Pont azért mert aránylag későn került át a támadófalba, a technikája több szempontból is nyers. Álmai iskolája az Ohio State volt, azonban a Buckeyes nem volt azon 21 egyetem között, amelyik ösztöndíjat ajánlott neki, így végül az ősi rivális Michiganhez iratkozott be, ahol nem tudta magát beverekedni a csapatba, ezután döntött a transzfer mellett. Kiülte az 1 évet, 2020-ban a  Bearcats kezdő LT-je. Technikai hiányosságai kijöttek Azeez Ojulari ellen a Peach Bowl-on.
 20. Chicago Bears: Nick Bolton, LB (Missouri)
  Danny Trevathan túl van a csúcson. Bolton elképesztő ösztönökkel bír, ezeknek hála coverage-ban is megállja helyét. Nem egy nagy darab linebacker és a sebssége csupán átlagos. Igazi vezér az öltözőben, a védelem kapitánya.
 21. Tennessee Titans: Kadarius Toney, WR (Florida)
  A class legjobbja Toney labdával a kezében,a gond az, hogy nagyon nyers, különösen igaz ez az útvonalaira.
 22. Indianapolis Colts: Jabril Cox, LB (LSU)
  Hosszú karű, könnyed mozgású linebacker, aki pressben megeszi a tight endeket reggelire. Ereje és üldözési sebessége nem az igazi, futás ellen vannak hiányosságai. Missouriban nőtt fel, középsuliből kikerülve nem kapott ajánlatot FBS iskolából, így került a North Dakota State-re, ahol 2 FCS All-American csapattagság és egy pszichológusi diploma után transzferelt az LSU-ra.
 23. Pittsburgh Steelers: Creed Humphrey, C (Oklahoma)
  Erős, tapasztalt játékos, aki bármely IOL poszton bevethető. Quinnen Williams vagy Bravvion Roy azért okozott neki gondot a múltban.
 24. Seattle Seahawks: Rashod Bateman, WR (Minnesota)
  Elkapóknál jól szokott jönni a kosaras múlt. Batemanről annyit, hogy a középiskolából kikerülve a Virginia Tech azt szerette volna, hogy mind footballban mind kosárlabdában az ő csapatukat erősítse. Sokoldalú: kívül és belül is használható, kitűnő a release-e, elkapás után nagyon nehéz levinni. Vannak dropjai, ugyanakkor nehéz labdákat is le tud húzni. Nem egy elit atléta, de Metcalf, Lockett mellé nem is létszükséglet. Let Russ cook!
 25. Los Angeles Rams: Rashad Weaver, EDGE (Pittsburgh)
  Ideális felépítésű, erős, képzett, konzisztens EDGE. Ugyanakkor gyakran lemarad a snapről, nem igazán fürge, a 2019-es idényt kihagyta ACL-szakadás miatt. Weaver padlója magasan van, így elég vonzó prospect.
 26. Baltimore Ravens: Rondale Moore, WR (Purdue)
  Slot elkapó, óriási playmaker labdával a kezében. Alkatához képest nagyon jól nyeli el a szerelési kísérleteket. Pillanatok alatt gyorsul fel és lassít le, rémálom a védőknek. Pontosan futja útvonalait és a labdaérzéke is kitűnő. A Purdue-n leginkább underneath utakon használták.
 27. Cleveland Browns: Elijah Moore, WR (Ole Miss)
  Kérdés mi lesz OBJ-vel, kell a biztosíték. Moore gyors, kemény és megbízható játékos. 5-11 magas, valószínűleg csak slotban használható a profiknál, de ettől függetlenül sokoldalú, izgalmas prospect.
 28. New Orleans Saints: Trey Smith, OG (Tennessee)
  BPA-zik a Saints, ráadásul Andrus Peatnél lehet olcsóbbat és jobbat találni. Smith olyan lökéssel indít, ami tanítani nem lehet. Több pozícióban is kellett játszania, ez és a sérülésekkel tarkított múltja magyarázat arra, hogy miért nem fejlődött többet a Volsnál. Stuntokkal, blitzekkel zavarba hozható. Vérrögöket találtak a tüdejében, ez folyamatosan hátráltatta.
 29. Buffalo Bills: Eric Stokes, CB (Georgia)
  Josh Norman pótlását is meg kell oldani. Stokes mélységben nem verhető, tapasztalt press corner. Irányváltásokkal zavarba hozható, ebből jönnek nála a DPI-k. Ereje és keze nem kiemelkedő.
 30. Green Bay Packers: Dayo Odeyingbo, DE (Vanderbilt)
  Odeyingbo Bashamhez hasonló mind 3- mind 4-emberes védőfal esetén defensive endként képzelhető el. Bátyjával Darével csapattársak voltak a Vanderbilten, később a bátyja megfordult a Cincinnati Bengalsnál is. Dayo erőszakos kezekkel megáldott, fordulékony, több sémában is bevethető játékos, aki számos pass rush move-ot ismer. Ugyanakkor kissé “elefánt a porcelánboltban” jellegű játékos, sokkal dominánsabb is lehetne a fizikai adottságai alapján. Gyakran későn kontrázik, mellette túl sok szerelést vét el.
 31. Kansas City Chiefs: Dillon Radunz, OT (North Dakota State)
  Hiába ajánlott ösztöndíjat Radunznak a Missouri, a Wyoming vagy a Northern Illinois, Radunz inkább az FCS-t választotta. A 2017-es szezont kihagyta ACL-szakadás miatt. Atletikus, robbanékony, kezeit jól használó falember, akinek a mentalitását imádják az edzői. Futásorientált sémában játszott, keveset tudni arról, hogy milyen passzblokkoló, a lehorgonyzásával lehetnek problémák. Érdekesség, hogy szívesen állítják párhuzamba azzal a Jake Fisherrel, akit itt pótolnia kellene.
 32. Tampa Bay Buccaneers: Asante Samuel Jr., CB (Florida State)
  Brady már olyan öreg, hogy az apa után a fia is csapattársa lesz. Aki nem tudná az édesapa 11 évet húzott le a ligában, 4-szeres Pro Bowler, 3-szoros All-Pro cornerback és 2 gyűrűt nyert Tom Brady csapattársaként a Patriots-cal. Az ifjabbik Samuel elképesztően könnyedén vált irányt, egyensúlyérzéke kitűnő, édesapjához hasonlóan igazi ball-hawk, aki tudja mikor kell ráugrani az underneath útvonalra. Nagyobb elkapókkal azért meggyűlik a baja, screeneknél nem tud leválni a blokkokról. Fizikális press coverben, de az alkata miatt (5-10 184) lehet kevés lesz ebben a profik között. Édesapjával ellentétben, ő igenis hajlandó szerelni.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS