New York Jets – Lesz-e győzelem?

Míg a Patriotsnál a hibátlan szezon vetődött fel a szakírókban, addig a Jetsnél az, hogy vajon elkerülik-e a csúfos 0–16-os idényt. A csapatnál gyakorlatilag teljesen elfogytak a tehetségek, a korábbi nagy neveket leépítették, és alig találni olyan egységet, ami nagyjából NFL-szintű lenne.

No, speciel a védőfalemberekkel nincs gond, persze ennek az ellenkezője elég nagy probléma lenne, tekintve, hogy egy időben csak ide draftoltak gyakorlatilag az első körben, és bár Leonard WilliamsMuhammad Wilkerson és Sheldon Richardson is kiváló játékos, egyszerre nem könnyen vannak fent a pályán hatékonyan. (Richardson időközben Seattle-be távozott, a helyére a tavalyi évét “lenullázó” Jermaine Kearse érkezett az elkapósorba. Most már csak az a kérdés, hogy lesz-e mit elkapnia?)

De itt legalább a tehetség megvan, a cornerbackeknél gyakorlatilag a Dallasnál előbb beégő, majd végül azért egy korrekt szintre csak eljutó Morris Claiborne-ban kell bízni, hogy egészséges maradjon, és ne essen vissza korábbi szintjére. Mellette a másik kezdő kérdése is talány, de nyugodtak senkivel sem lehetnek a szurkolók.

Elkapóposzton nagyjából ugyanilyen kilátástalan a helyzet, Brandon Marshall távozása után Quincy Enunwa és Robby Anderson maradt egyáltalán épkézláb opcióként, de előbbi a tavalyi 857 yardos szezonját biztosan nem fogja megismételni, mivel nyaksérülése miatt már biztosan nem játszhat idén.

Egy jó irányítóval persze palástolható lenne ez a probléma – mondjuk speciel tight end sincs túl jó a keretben –, csakhogy ott Josh McCown az első számú opció, akinek az elmúlt három évben sikerült 1/1-re vezetnie a Buccaneerst és a Brownst is… Várhatóan hamar megkapja a lehetőséget a tavalyi második körös választott Christian Hackenberg is, aki az edzőtábor egy pontján az újságírókra volt a legveszélyesebb a passzaival.

A belső linebackereknél nem volt rossz a helyzet, úgyhogy inkább menesztették is David Harrist, akit mint fentebb említettük, a Patriots köszönt szépen.
A csapattal kapcsolatban egy kérdés maradt idénre: meglesz-e az 1/1?

Tipp: 2–14

Kire figyeljünk? Jamal Adams
A vezetés elsőként a safetyposztot próbálta rendbe rakni a draft során, jött két játékos is ide az első két körben, a játékosbörzén hatodikként kihúzott Jamal Adamsben pedig megvan a lehetőség, hogy a posztja legjobbja legyen egy-két éven belül. A 21 éves játékos a passz és a futás elleni védekezésben is fontos szerepet tölthet be, és képes lehet arra is, hogy limitálja a New England-i Gronkowskit, ezzel nehéz helyzetbe hozva a Patriots támadósorát.

Az utolsó öt év győzelmi mutatói:

2016: 5–11
2015: 10–6
2014: 4–12
2013: 8–8
2012: 6–10

Borbély László

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS