NFC rájátszás körkép

A 15. forduló előtt a már biztosan továbbjutó Saints és Rams mellett a Bears is megnyerte a csoportját, a Cowboys és a Seattle próbálta meg biztosítani magának a biztos továbbjutást érő mérleget, a Vikings pedig próbált nem lecsúszni róla.  De rajtuk kívűl is több csapat is próbált az utolsó szalmaszálba kapaszkodni, hátha kedvezően alakulnak a körülmények.

Bár a sorsuk nem a saját kezükben volt, matematikai esélye volt még a Detriot Lionsnak, a Tampa Bay Buccanersnek, és a Green Bay Packersnek, akiknek minden tökéletesen alakult a 14. játékhéten. Rajtuk kívül a listavezető Cowboys után loholva NFC East mindhárom csapata próbált életben maradni, a Carolina Panthers pedig próbálta elállítani a vérzést, és megszakítani az 5 meccs óta tartó vereségsorozatát.

Remélem senkinek nem lövöm le a poént, de elég siralmasra sikerültek a próbálkozások. Ezek a csapatok megmutatták, hogy aki csak a csodában bízhat a szezonnak ebben a szakaszában, az nem érdemli meg a továbbjutást, és nem is fogja elérni. De legalább sokat tisztult a kép. Nézzük először a versenyfutásból kiesőket.

A Buccaneers ismét egy tipikus Tampa-meccset produkált. Megszerezték a vezetést, majd hibát hibára halmozva simán kikaptak. Jameis Winston ismét botrányosan gyengén játszott, a szintén az életéért küzdő Ravens pedig simán rommá futotta őket. Ha Lamar Jackson nem ejti ki a kezéből a labdát, ez egy sokkal simább verés lehetett volna. Mozgalmas előszezon áll a Tampa előtt, nem lepődnék meg ha nemcsak vezetőedzőt, de irányítót is cserélnének.

A Lionsnak volt talán a legkönnyebb dolga, de Josh Allen és a Bills védelem túl nagy falat volt számukra, nem tudtak idegenben 15 pontot szerezni.  Jim Caldwell azért lett kirúgva, mert nem tudott nyerni a rájátszásban. Namost ez a veszély Matt Patriciát egyáltalán nem fenyegeti. Az Oroszlánok okoztak a szezonban 1-2 meglepetést, de ha ezt a szezont nem tekintik csalódásnak, akkor nagy baj van a fejekben. A támadófal kilátástalan, Matt Stafford nem tudja átlépni a saját árnyékát, a vezetőedző sikeresen megutáltatta magát 3 hét alatt.

A Packers edzőváltás után érkezett a Soldier Fieldre, majd magukhoz képest egész simán kikaptak. Aaron Rodgers sok olyan dobást hibázott, amit máskor nem szokott, valószínűleg sérülés(ek) hátráltatják. Jövőre új edzővel és újult erővel bízhatnak a jövő évben. Zsinórban második évben maradnak le a rájátszásról, nem ehhez vannak hozzászokva. Sokakban lehet keresni a felelősséget, de Rodgers teljesítményét is érdemes lesz kielemezni a szezon végén. .

A Panthers védelem régi fényében tündökölt, kár hogy Cam Newton szezonja 2 hónappal ezelőtt véget ért. Az egykori Superman ma már egy krónikusan sérült vállú, több súlyos agyrázkódást szenvedett pocsék formában játszó irányító. Nem tennék rá nagy pénzt, hogy újra a régi fényében fog tündökölni. Kár érte, kiváló ügynök volt.

A Giants nagyon simán kikapott egy elég gyengén játszót Titanstól. Vezetőedzője szerint Eli Manning még évekig kezdő irányító formában játszhat. Hogy hol, azt nem mondta…

Nézzük azokat, akik még versenyben vannak.

Washington Redskins (7-7): A legnehezebb dolga valószínűleg a Rézbőrűeknek van. Nem elég, hogy a 4. számú irányítójukkal kénytelenek kiállni, de a hátrelévő két meccsük a Titans, és a rivális Eagles ellen játsszák. Egyik ellenfelük sem hibázhat. Szerintem nem is fognak.

Philadelphia Eagles (7-7): Bravúros győzelem a Rams ellen, majd jön hozzájuk a Texans, akik emberemlékezet óta nem nyertek a Lincoln Fielden. A szezont ugye a ‘Skins ellen fejezik be. Ha Nick Foles ismét bemutat egy rájátszásmenetelést, akkor nyissanak neki egy külön termet a Hírességek Csarnokában. Nem lepődnék mag ha mindkét meccset behúznák, de a sorsuk nincs a saját kezükben. 9-7 az NFC-ben Wild Cardra utoljára 2007-ben volt elég.

Minnesota Vikings (7-6-1): Az edzőváltás úgy néz ki felrázta őket. Na nem Kirk Cousins teljesítménye volt említésre méltó. Lions és a ki tudja milyen formában, kedvvel érkező Bears a hátralévő 2 mérkőzésük. Akár az 5. helyre is odaérhetnek, vagy ki is eshetnek. Ha Lions ellen nyernek, az Eagles ÉS a Redskins is vereséget szenved, bent vannak. Senki nem várja, szerintem ők fognak lecsúszni.

Seattle Seahawks (8-6): Győzniük kell a Chiefs ellen, a Washingtonnak pedig kikapni.  Ezzel szerintem nem lesz gond.

Dallas Cowboys (8-6): Win and in, ahogy arrafelé mondják. A Tampa ellen ez nem megoldhatatlan.  Ha kikapnak, az utolsó héten a Giants bizony keresztbe tehet nekik.

Tippjeim:

New Orleans Saints (13-3)
Los Angeles Rams (13-3)
Chicago Bears (11-5)
Dallas Cowboys (10-6)
Seattle Seahawks (10-6)
Philadelphia Eagles (8-7-1)

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS