NFL Fantasy tippek, Week 4

fantasy%20cover1.jpg

Akik 0-3-mal kezdtek azok olvassák bőszen fantasy tanácsaimat, akik meg 3-0-val, mint jómagam, azoknak ez most annyira nem fontos, valamit úgyis jól csinálnak.

Irányítók

A hét kezdője:

Philip Rivers (Chargers) Az elmúlt két meccsen 540 yard és 5 TD a mérlege. A Jaguars ugyan ezen időszak alatt 643 yardot és 6 TD-t engedett az ellenfeleinek, többet, mint bármelyik más csapat a ligában. Szerintem ez elég indok arra, hogy miért kötelező kezdetni hazai pályán Riverst.

Biztos kezdő:

Matthew Stafford (Lions) Múlt heti fantasy bénázása nem került vereségbe, de hasonló játék nem fér bele. A Jets másodvonalnál nincs is ideálisabb ellenfél a javításra. Az elmúlt 2 AFC csapat elleni meccsén 6 TD passzt osztott ki Stafford, míg a Jets D# az elmúlt 2 héten szintén az NFC North képviselőivel csapott össze és mind Rodgers, mind Cutler interception nélkül abszolválta a meccset.

Drew Brees (Saints) Azt, hogy mennyire nem félelmetes a Cowboys secondary, már a múlt héten a közel sem extra Rams offense bizonyította (327 yard, 3TD). Brees döcögősen kezdte az évet ugyan, de múlt heti teljesítménye (293 yard, 2TD) nagyon biztató, főleg az aktuális ellenfél ismeretében.

A hét padosa:

Ryan Tannehill (Dolphins) Tannehill eddigi közepes mutatói és 12-13 pont körüli átlaga arra elég, hogy flex poszton szerepeltethető legyen, de most a Raiders ellen ennyire sem számítok tőle. A „fosztogatók” passz elleni védelme ugyanis a liga elitjébe tartozik és eddig az ellenfelek irányítói ellenük szerezték átlagban a legkevesebb fantasy pontot.

Csak óvatosan:

Cam Newton (Panthers) A hollók az elmúlt 10 hazai meccsükön 7 alkalommal is nulla vagy egy TD átadást engedtek csak az aktuális ellenfél QB-jának. Newton idei visszafogottabb teljesítményét és ezt az adatot figyelembe véve, ki merem jelenteni, nem SuperCam a megfelelő starter a hét végén.

Alex Smith (Chiefs) Engem nem téveszt meg Smith múlt hét végi 3 TD-s mutatványa. A Dolphins már a 3. héten széteső csapat benyomását keltette. A Patriotsnál pedig olyat tapasztalhatunk, amilyet egy évtizede nem nagyon, a védelem a csapat erősebbik része. Ez pedig pocsék meccset vetít elő Smith számára.

Futók

A hét kezdője:

Le’Veon Bell (Steelers) Scrimmage yardokat tekintve vezeti a ligát, szerzett TD-je viszont csak egy van. Ma ezt a számot megtriplázza érzésem szerint és összyardokat tekintve újra 100 fölé megy.

Biztos kezdő:

Donald Brown (Chargers) Matthews és Woodhead sérülése pár hétre abszolút első számú futót csinált Brownból és a Jaguars ideális ellenfél, hogy ezt kellő képpen és módon megünnepelje.

Pierre Thomas (Saints) Futók által elszenvedett fantasy pontokat tekintve a Cowboys védelme a liga hátsó felébe tartozik, így a Saintsnek a passzjáték mellett ezt is illene erőltetni. Erre pedig nincs ideálisabb ember jelenleg a Saints keretében, mint Thomas, aki az elmúlt 2 ‘boys elleni meccsén 3 hatpontost szerzett.

A hét padosa:

Reggie Bush (Lions) Bush formája javulást mutat, de még így sem túl meggyőző, míg a Jets futás elleni védelme ligaelit. Két hete Lacy, a MNF-on pedig Forte szenvedett ellenük, most Bush a soros.

Csak óvatosan:

LeSean McCoy (Eagles) Az első két héten megfelelő pontokat szállított ugyan a fantasy tulajainak, ma mégis keserves este vár rá a 49ers kemény futás elleni védekezése miatt. Screen passzoknál inkább Sproles van előtérben, így McCoy szerény pontot termel majd az este folyamán.

Steven Jackson (Falcons) Az elmúlt 7 NFC csapat elleni idegenbeli meccsen 51 yardot átlagolt és mindössze 1 TD-t futott. Az első 3 meccsen 330 yardot futottak a Vikings ellen, ez közepes futás elleni védekezés, ma ennyi is elég lesz Jackson ellen.

Elkapók

A hét kezdője:

Michael Crabtree (49ers) Vitathatatlan, h ő Kaep első számú célpontja. Az elmúlt két meccsen a Bears és a Cardinals secondary ellen is TD-t szerzett, de 100 yard fölé még nem jutott idén. A gyengécske Eagles védelem ellen a 100+ yard és akár a 2 TD is összejöhet.

Biztos kezdő:

Keenan Allen (Chargers) Merész vállalkozásnak tűnik, az idei 99 yardja alapján, de a tavalyi évben mutatott formához könnyen visszatalálhat a roppant gyenge Jaguars ellen. Riversen mindenesetre nem fog múlni, szerintem tömni fogja labdával a kis kedvencét.

Alshon Jeffery (Bears) Múlt héten 100 yard fölé jutott és mivel Marshall kettőzött figyelmet kap majd a csoportrangadón, ráadásul sérülés is gyötri, könnyen Jeffery léphet elő újfent első emberré. Ez pedig TD-t, (TD-ket) és újabb 100+-os meccset eredményezhet.

A hét padosa:

Dez Bryant (Cowboys) A Saints D# javuló formája, Bryant kisebb-nagyobb nyűgjei és Romo kiszámíthatatlan formája mondatja azt velem, hogy nem érdemes Bryanttől nagy pontokat remélni ezen a hét végén.

Csak óvatosan:

Eric Decker (Jets) Decker egy kisebb combsérülés miatt nem volt 100%-os a MNF-on, ezzel 19 yardon rekedt. Most illő lenne javítani, de azzal a Lions védelemmel kell megbirkóznia, amelyik a második legkevesebb fantasy pontot engedte az eddigi 3 meccsen az ellenfelek elkapóinak.

Vincent Jackson (Bucceneers) Idén az egyik legnagyobb WR bust eddig, de a tény, hogy Glennon révén új QB irányít ma este, talán Jacksonnak és fanatsy tulajainak (köztük jómagam) a szerencséjét is megfordítja.

Tight Endek

A hét kezdője:

Delaine Walker (Titans) Az eddigi 3 meccsén 200 fölötti yardot és 2 TD-t szorgoskodott össze, ma ezt simán növelheti, ugyanis a Colts D# a liga egyik leggyengébb védelme az ellenfél TE-vel szemben. 3 engedett TD és átlagban az ötödik legtöbb elszenvedett pont.

Biztos kezdő:

Zach Ertz (Eagles) Múlt heti játéka (14yard) kiábrándító volt, szerintem ma javítani fog. A 49ers passz elleni védekezése közel sem félelmetes, idén eddig 7 TD-t engedtek, legutóbbi 4 hazai meccsükön pedig nyolcat. Ha Foles végre elkezdi hasznélni a liga legtehetségesebb TE-jét, szép estéje lehet.

A hét padosa:

Dwayne Allen (Colts) Van már idén két TD-je, de nem meggyőző a játéka, míg a Titans TE elleni védekezése idén az egyik legjobb. Witten és Kelce is szenvedett ellenük, Allenre is ez vár.

Csak óvatosan:

Travis Kelce (Chiefs) Hiába a 10 elkapásból elért 166 yard és egy TD eddig, a liga egyik legjobb védelme ellen nem terem számára majd sok babér. Ráadásul a Pats védekezik a leghatékonyabban az aktuális ellenfél TE-jei ellen.

Védelmek

A hét kezdője:

Patriots Hétről hétre bizonyít a Hazafiak ezen egysége, a Chiefs ellen ismét parádézhatnak.

Biztos kezdő:

Steelers A Bucs támadói interception és fumble formájában adakoznak hétről hétre, ma a kohászok kovácsolhatnak ebből előnyt, de ehhez a Panthers elleni játék szükséges.

Chargers A Jags támadói ellen csinálták a legtöbb fantasy pontot eddig az ellenfelek védőegységei és,ha az olyan nem túl acélos védelmek, mint a Redskins vagy a Colts is sziporkázott, miért ne tenné ezt a Chargers D# is?!?

A hét padosa:

Cowboys A dallasi védelem egyelőre a jobbak közé tartozik, de sem a Locker vezette Titans, sem az Austin vezette Rams offensetől nem kell elájulni. Az igazi erőmérő most jön és csúnya bukás lesz.

Csak óvatosan:

Bears A macik védelme remekelt a MNF-on és Rodgers sem sziporkázik egyelőre, de ez ma megváltozik szerintem. A Packers nagy mészárlást végez ma Soldieren.

Panthers Amennyiben a Steelers meccs felvételét alaposan kielemzik a hazaiak, a Panthers védelemre ismét szomorú este vár, főleg úgy, hogy idén még nem volt olyan védelem amely sziporkázott volna Flacco offense ellen.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS