Offseason összefoglaló: Washington Redskins

Az NFL egyik legmozgalmasabb és talán a legnépszerűbb csoportja az NFC East. Két nagy piaccal rendelkező csapat és az aktuális bajnok is itt szerepel. A felhajtás persze nem mindig jó és vajon előfordulhat, hogy a háttérből lép elő a Redskins?

7-9-es mérleggel az NFC East 3. helyén végeztek 2017-ben, amely csalódásnak számított a fővárosban az egy évvel korábbi 8-7-1 után. Igaz az is fájó lehetett, hiszen az utolsó mérkőzésen Kirk Cousins kezében volt a rájátszást jelentő labda, ő azonban Dominique Rodgers-Cromartie-t vette célba. Kell is a győzelem, hiszen Jay Gruden az ötödik szezonját kezdi meg a csapat élén és eddig csak egyszer jött össze a playoff. Nem is elégedettek vele a szurkolók, hiszen úgy látják hogyha nem tud változtatni, akkor ismét rájátszás nélkül maradnak, ami Gruden állásába kerülhet. A koordinátorok is maradtak, Matt Cavanaugh felel a támadókért, Greg Manusky a védőkért, Ben Kotwica pedig a speciális egységért.

Fontosabb offseason mozgások

Érkezett

 • Alex Smith QB – trade: Kendall Fuller + 3. kör. Hosszabbított, 4 évre 94 millió dollárért írt alá (71 millió garantált)
 • Paul Richardson WR – 5 év, 40 millió $ (20 millió garantált)
 • Orlando Scandrick CB – 2 év, 10 millió $
 • Pernell McPhee LB – 1 év, 1,8 millió $


Hosszabbított

 • Quinton Dunbar CB – 3 év, 10,5 millió $
 • Mason Foster LB – 2 év, 3,4 millió $
 • Dustin Hopkins K – 3 év, 6,9 millió $
 • Ty Nsekhe OT – 2. körös tendert kapott
 • Brian Quick WR
 • Zach Brown LB – 3 év, 24 millió $


Távozott

 • Kirk Cousins QB (Vikings) – 3 év, 84 millió $ (full garantált)
 • Bashaud Breeland CB – csapat nélkül
 • Kendall Fuller CB (Chiefs) – a Smith-trade miatt
 • Ryan Grant WR (Colts) – 1 év, 5 millió $
 • Spencer Long G/C (Jets)
 • Trent Murphy ED (Bills) – 3 év, 21 millió $
 • Niles Paul TE (Jaguars)
 • Terrelle Pryor WR (Jets)
 • Will Compton LB (Titans)

Természetesen az irányítókérdés kapta a legnagyobb figyelmet, hiszen évek óta húzódott Kirk Cousins hosszútávú szerződése, akiről végül lemondtak Washingtonban és egy csere keretében megszerezték Alex Smith-t. Megszokottá vált, hogy őrült pénzt kapnak a QB-k és ez mindkettejükre igaz. Nem biztos, hogy rosszul jártak ezzel a váltással, vannak kétségeim Cousins játékával kapcsolatban. Ugyan szép számokat tud hozni és a mérkőzések nagy részében magabiztosan osztogatja a labdákat, de közel sem biztos, hogy a kulcshelyzeteknél őt választanám, még Smith is biztosabb megoldást jelenthet. Az érték is rendben van (Fullert szvsz túlságosan kedveli a PFF) és továbbra is marad egy kezdő irányítójuk. Javítani kellett az elkapók állományán is, Paul Richardson érkezett “megmentőnek”, de kicsit vastagon fogott nála a ceruza. Mindössze egy erős éven van túl és ahogy tavaly Terrelle Pryorral, úgy idén vele fürödhetnek be a Rézbőrűek. Persze ha tovább tud fejlődni Josh Doctson és Jamison Crowder is azt hozza amit tud, akkor akár kínos meglepetésben is részesülhetnek az ellenfelek cornerbackjei. A rutinos játékosok táborát fogja növelni Orlando Scandrick és Pernell McPhee, akik közül előbbi komolyabb összeget kapott, de ha kifogott már rajta az idő, akkor jövőre könnyen megválhatnak tőle.

Breeland és Fuller elengedésével szükség volt a cornerback sor mélyítésére, így megtartották Quinton Dunbart. Ha mindenki azt hozza amit tud, akkor okozhatnak némi fejfájást az elkapóknak a CB-k, de Norman és Scandrick is elmúlt már 30 éves. Szépen lassan az a játékos lett Zach Brown, akinek anno a Titans gondolta és egy busás szerződést eredményezett a sok tackle. Egy jó rúgó is igen hasznos tud lenni, Dustin Hopkins pedig eddig mindegyik évében 80% feletti pontossággal rúgott, így ő is megkapta a megérdemelt hosszabbítást.

Cousins mellett Trent Murphy a legnagyobb nevű távozó, aki az előző szezont térdsérülés miatt kihagyta és várható volt, hogy a Bills ajánlatával nem fog versenyezni a Redskins. Ezt jó döntésnek tartom, hiszen Ryan Kerrigant a liga legjobb OLB-i között tartják számon és Preston Smith is képes az irányítók lezúzására. Összességében nem érte túl nagy vérveszteség a Washingtont, a távozók helyére bőven jöttek és több fontos játékossal is sikerült hosszabbítani.

Draft class

 • 1/13: Daron Payne DT (Alamaba)
 • 2/59: Derrius Guice RB (LSU)
 • 3/74: Geron Christian OT (Louisville)
 • 4/109: Troy Apke S (Penn State)
 • 5/163: Tim Settle DT (Virginia Tech)
 • 6/197: Shaun Dion Hamilton LB (Alabama)
 • 7/241: Greg Stroman CB (Virginia Tech)
 • 7/256: Trey Quinn WR (SMU)

Általánosságban elmondható, hogy jó értékelést kapott a Redskins draftja, de nekem van némi kétségem. Remek alapanyagnak számít Daron Payne, akinek a játékából elsősorban a csapattársai profitáltak a ‘Bamán (jó példa erre Dalvin Tomlinson). A testalkatához képest hihetetlenül jól mozog, így ha megfelelően alkalmazzák, akkor nagy jövő állhat előtte. Derrius Guice is nagy fogás lehet, hiszen az első körbe várták, de én mindig ódzkodom a nagy csúszóktól, nem egyszer keltenek csalódást ezek a játékosok a profik között. Needre érkezett Geron Christian, de engem nem győzött meg az egyetem alatt. A harmadik körben már bátrabban lehet kísérletezgetni, de eléggé reach szaga van a Troy Apke picknek. Az idei és a tavalyi játékosbörzéből kiindulva elég komoly Bama fétis van Washingtonban.

Összegzés

Kissé mintha háttérben lenne a Redskins a többi NFC East csapathoz képest, ami nem biztos, hogy olyan nagy probléma. Egyértelmű, hogy sokat beszélnek a bajnok Eaglesről, a Cowboys a legnépszerűbb csapat az USA-ban és a Giants is sok tárgyalni valót generált. Mindig jó teljesítményt várnak a címvédőtől és a Dallas is a rájátszásba való visszatérésre készül. Többen is sötét lónak tartják a New York-i gárdát, hiszen elsősorban az edzői stáb hibája volt a tavalyi bukta. Ugyanúgy a Washingtonnak is reális esélye van arra, hogy megérkezzen a surranópályán.

Alex Smith személyében van egy intelligens és tapasztalt irányítójuk, aki tudja mi kell ahhoz, hogy győzzön a csapata. A támadóknál a skill pozíciókban inkább reménységeket találunk, hiszen Derrius Guice már újoncként komoly szerepet kaphat és Josh Doctsonnak is meg kell mutatnia, hogy megérte az 1. körös picket. Persze a támadófal segítségére is nagy szükségük lesz, akiknek egészségesnek kell maradniuk, különben a teljes offense döcögni fog. Erős lehet a védőfal, hiszen a közepébe Jonathan Allen és Matt Ioannidis mellé érkezett meg Daron Payne, a széleket pedig a Kerrigan-Smith-McPhee hármas fogja terrorizálni. A belső linebackereket átlagosnak ítélem meg és a secondaryvel is hasonlóan állok. Biztosan lesznek jó mérkőzéseik, de simán benne van, hogy az erősebb támadósorok ellen gyengélkedni fognak.

Azt gondolom, hogy a 8-8 körüli középszerű mérleg a legvalószínűbb a Redskins számára. Az én szememben két tényezőn bukhat el a pozitív szezon. Az egyik, hogy több olyan újonc, vagy kevés tapasztalattal rendelkező tehetség van a keretben, akiken sok múlhat, és ha nem úgy halad a fejlődésük ahogyan várnák, akkor annak érezni fogják a hatását. A másik, nagyobb mértékben befolyásoló tényező az edzők tevékenysége. Némi szemléletváltásra van szükség Washingtonban, de nem biztos, hogy képes lesz erre Gruden. Amennyiben belátja, hogy neki is változtatnia kell, úgy ütőképes csapatot tud majd kiállítani, de ellenkező esetben jó eséllyel maradhat a langyos vízben.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS