Összefoglaló, NFL 2014 Week 13

A támadófoci szerelmesei masszív merevedéssel nézhették, főleg a hét órási meccseket, de az olyanoknak, mint én, akik imádják a kőkemény védelmeket, ugyanúgy jutott legalább egy csemege. A Green Bay Packers jelezte, hogy igényt tart az NFL trónjára, a Denver Broncos fontos csoportrangadón dominált, J.J. Watt pedig továbbra is egy állat. Nézzük hát 13. heti összefoglalónkat.

San Diego Chargers @ Baltimore Ravens 34-33

Tudtuk, hogy a Ravens levegőben, a Chargers talajon sebezhető inkább és a csapatok így is játszottak. Philip Rivers 383 yarddal és 3 TD passzal, köztük egy game winning TD-vel járult hozzá a sikerhez. A Ravens végig vezetett, volt 9, majd 10 pontos is az előny, de a negyedik negyedben három TD-t engedtek, így végül kikaptak. A Chargers ezzel a diadallal a Broncos első számú riválisává lépett elő, míg a Ravens, köszönhetően a könnyű sorsolásnak, nincs nagy bajban, de már nem fér bele több botlás.

Cleveland Browns @ Buffalo Bills 10-26

Talán a nap egyetlen meccse, amit én is élveztem. Mindkét védelem remekelt, nem hagyták egymást kibontakozni, amit jól mutat a 0-3-as félidei eredmény is. A második félidő Kyle Orton labdaeladásával indult, de következő drive végén már fordított a Bills. Jöhetett a Browns, de rögtön az első játéknál Jerry Hughes kierőszakolt Terrance Westtel szemben egy labdavesztést, amit meg is kaparintott, majd 18 yardról az endzoneba nyargalt. Ezután punt puntot követett, majd a negyedik negyedben Brian Hoyer újfent eladott egy labdát, így Foci János, alias Johnny Manziel átvette a helyét. Manziel rögtön az első NFL drivejának a végén 10 yardos TD-t futott, majd villantotta legendás gólörömét. Végül 5/8, 63 yard mutatóval zárt. Dan Carpenter a negyedik negyedben négy mezőnygólt értékesített, így simának tűnő győzelem lett a vége, köszönhetően Jim Schwartz zseniális védelmének.

Tennessee Titans @ Houston Texans 21-45

Amíg Ryan Mallett irányított, a másik Ryan (Fitzpatrick) nyilván az archív felvételek közt kutakodott, így akadhatott rá BigBen vagy Aaron Rodgers idei hat TD-s meccseinek egyikére, mely annyira megihlette, hogy rögtön le is koppintotta. A jó öreg Ryan ugyanis 358 yarddal és 6 TD átadással zárt, ami franchise rekord. DeAndre Hopkins egymaga kapott el ebből 238 yardot és két hatpontost. A védelem is zseniális volt, négy labdát szereztek, melyből az egyiket természetesen J.J. Watt. Watt egyébként a selfie király Zach Mettenbergert olyannyira helyre tette, hogy le is kellett cserélni. Emellett 3 tackle, 2 sack, 1-1 kierőszakolt és összeszedett fumble díszíti a statisztikai lapját, már ami a védekezés részét illeti. Támadásban nem igazán villogott, „csak” egy elkapása volt, egy yardért, mondjuk az TD volt. Elképesztő a csávó, 1986 után újra védőjátékos lesz az MVP, különben nincs igazság.

Washington Redskins @ Indianapolis Colts 27-49

Pontorgia, nem is tudom hanyadik az este folyamán. Ha azt mondom Andrew Luck első két drive-ja fumble losttal és INT-tel végződött, és mégis 5 TD passzal zárt, akkor mondhatjuk, hogy botrányos volt a Redskins védelme. A Rézbőrűek, főleg a secondary semmilyen ellenállást nem tanúsított, esélyük sem volt. Colt McCoy remekül játszott Robert Griffin III helyén, lassan tényleg érik a trade. 392 yard, 3 TD nem olyan rossz ám. A Colts tovább robog a rájátszás felé, míg a Redskins a három éves RGIII tradet nyögi és még egy darabig fogja is.

New York Giants @ Jacksonville Jaguars 24-25

Eddig csak New York zöld fele volt közröhej tárgya, de a Giants rászolgált eme nemes elismerésre, köszönhetően annak, hogy 21-0-ról ki tudtak kapni a liga tán legrosszabb csapatától. A Jaguars lesajnált védelme két fumble utáni TD-t szerzett, Blake Bortles pedig lehozott egy meccset eladott labda nélkül. Ennyi elég volt, több szót nem is vagyok hajlandó erre a meccsre pazarolni.

Carolina Panthers @ Minnesota Vikings 13-31

A Vikings úgy vezetett 21-3-ra a második negyed elején, hogy az offense kétszer volt fent, melyből az egyik drive vége punt lett. A Panthers első driveja még sikeres punttal végződött, de a következő 2 kísérletet egyaránt blokkolt a Vikings speciális egysége és előbb Adam Thielen, majd Everson Griffen vitte vissza TD-re a dísznóbőrt. Ebből a sokkból nem is tudott felocsúdni a Panthers, nyögvenyelős drive-ok követték egymást és mivel Teddy Bridgewater remekül menedzselte a vendég akciókat, így esélyük nem volt a fordításra.

New Orleans Saints @ Pittsburgh Steelers 35-32

Nem úgy indult a meccs, hogy pontzuhatag lesz, de a Steelers védelme szabadnapot vett ki, így sima vereség lett a vége. Ehhez hozzájárult Ben Roethlisberger is, akinek két interceptionje 14 pontba került a Steelersnek. Drew Brees könnyedén dobott 5 TD passzt, még annak ellenére is, hogy a hazaiak zseniálisan kivették a játékból Jimmy Grahamat. Ez dícséretes, az nem, hogy senki másra nem figyeltek. Miután a meccs elúszott, Le’Veon Bell (254 scrimmage yard, 1 TD) és Antonio Brown (97 yard, 2 TD) vezetésével az offense legalább mutatott valamit magából, de idő hiányában az egyenlítés elmaradt. Nagyon rosszkor jött a vereség a hazaiaknak, kötelező győzelem vár rájuk a Cincy otthonában, különben ez a szezon is kuka. A Saints 5-7-es mérlege is siralmas, de az NFC délben ez is elég a vérmes playoff reményekhez.

Oakland Raiders @ St. Louis Rams 0-52

A Raiders 1961 szeptemberében 55-0-ra kapott ki az Oilers ellen, így ez a zakó „csak” második a klub szégyenlistáján. A védelem, hála az öt labdát veszítő offensenek, szinte végig pályán volt, de pontszerzést csak elvétve akadályoztak meg. Az újonc Tre Mason 164 totál yarddal és 3 TD-vel zárt, Robert Quinn egymaga három sacket szerzett a hatból, kettővel fumblet kierőszakolva. Amíg a hazaiaktól szinte mindenki dicsérhető, addig vendégoldalon egy értelmes teljesítmény nem akadt. A negyedik negyedben Derek Carrt le is ültették, nehogy belerokkanjon a mészárlásba, a beálló Matt Schaub pedig stílusosan egy picksix-szel nyitott. Na ilyenkor van az, hogy a fenébe verte meg ez a Raiders múlt héten a Chiefst?

Cincinnati Bengals @ Tampa Bay Buccaneers 14-13

Andy Dalton szokásához híven, „zseniális” meccsen van túl. Ezúttal már az első félidőben járt három eladott labdánál és valahogy mégis megmentette a meccset, egy futott és egy passzolt TD-nek hála. Ehhez persze kellett a Bucs bénázása is. A hazaiak 38 másodperccel a vége előtt már Bengals térfelén jártak, amikor is Josh McCown zseniális passzal a 20 yardoshoz lőtte a labdát, egyenesen Louis Murphy kezébe. Igen ám, csak a hazaiak 12-en voltak a pályán így rögtön a 46 yardoson találták magukat, 2&20 jöhetett hát. Két incomplete, majd 4&20-ra egy 13 yardos passz érkezett, így a Bengals nagy nehézségek árán, de behúzta a kötelezőt és óriásit lépett a PO irányába, hála az összes csoportrivális botlásának. Halkan megjegyzem, a Bengalsnak nincs ott a helye.

Arizona Cardinals @ Atlanta Falcons 18-29

Matt Ryan remekül kezdett, a hazaiak első három labdabirtoklása egyaránt pontszerzéssel zárult, egy negyed után már 17-0 volt az előny. A második negyed elején már a redzoneban járt a Falcons, de pontszerzés helyett 88 yardos INT return TD lett a drive vége, úgy tűnt, éledeznek a Pintyek. Az offense elveszítette Andre Ellingtont már a meccs elején, így a futójáték halálra volt ítélve és, hát Drew Stanton sem remekelt, így hiába állította meg a Falcons összes akcióját a meccs végéig a védelem TD nékül, Matt Bryant mezőnygóljai elegendőnek bizonyultak. Stepfan Taylor 3 yardos elkapása egy perccel a vége előtt pedig csak annyit jelentett, hogy a Cardinals támadói 11 TD mentes negyed után újra hatpontost jegyeztek.

New England Patriots @ Green Bay Packers 21-26

A Green Bay mind az öt első félidei drivejából pontot csinált, így 23-14-es előnnyel mehettek a szünetre. Hiányérzet azonban így is volt bennük bőven, hiszen mindhárom mezőnygóljuk előtt már a vörös zónában jártak, de TD nélkül értek véget a driveok. A Pats a második félidő elején nagyon döcögött, Mason Crosby 40-ről kihagyott mezőnygólja nem jött nekik rosszul. A negyedik negyed elején Tom Brady másodszor is megtalálta Brandon LaFellt az endzoneban, így a Pats harmadik vörös zónás kísérletét is TD-re váltotta. A következő labdabirtoklásnál a Packers simán végigment a pályán, de a tudomány megint az endzoneban fogyott el, egyetlen pozitívum, legalább Crosby nem hibázott. Jöhetett a Patriots és félpályáig jól is haladtak, de ott elfogyott a tudomány. 6 és fél perccel a vége elakadt, többek közt ezért is veszítettek Green Bay-ben. Az irányítók siettetése valahogy nem ment, a linebacker sorból McClain dicsérhető, főleg, hogy milyen mélyről jött vissza; rajta kívül még Bruce Carter, valamint a safety, Barry Church hozta az átlagot.ása azt jelentette, hogy Brady tovább robog a fordítás felé. Passzokkal és LeGarrette Blount futásaival a GB 20-asához ért a Pats. 3&9-re aztán összeomlott az addig remeklő fal, Brady első sackje azt jelentette, hogy 4&18-at kell megoldani a győzelemhez. Bill Belichick azonban óriási meglepetésre mezőnygólt választott, ami érthetetlen, hiszen sikeres onside kickre kisebb az esély, mint 4&18-at megoldani, de ő tudja. Stephen Gostkowski azonban csúnyán mellélőtt, így az onside kick és minden más terv azonnal köddé vált. Aaron Rodgers ismét MVP formában játszott, a Packers pedig a Super Bowl első számú várományosává lépett elő, Brady nem kedveli ezt.

(SNF) Denver Broncos @ Kansas City Chiefs 29-16

A hazaiakat minden bizonnyal nagyon megfogta a Raiders elleni fiaskó, hiszen az első három offense drivejuk egyaránt punttal ért véget, míg a Broncos mind a négy első félidei akciója ponttal zárult. Peyton Manning két passzolt TD-vel nyitott, majd a remeklő C.J. Andersonnak (185 totál yard, TD)  köszönhetően főleg talajon haladtak a Chiefs végzónája felé és bár a redzoneban kétszer is megakadt a szekér, Connor Barth mezőnygóljaival 20-7-re simán mentek. A második félidőt egy Justin Houston sack-fumble kombó nyitotta, melyből TD-t nem sikerült összehozni, de így is feljöttek 10 pontra a hazaiak. Innentől mindkét csapat szenvedett, de a Broncos háromszor is eljutott mezőnygól távolságig, a most debütáló Barth pedig mindent bezúzott a póznák közé, így Jamaal Charles elkapott TD-je is simán belefért. A Broncos ezzel a diadallal kiiktatta a közvetlen riválisok sorából a hazaiakat, de cserébe megkapták a Chargerst a nyakukra.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS