Összefoglalók 7. hét – Második rész

Folytatjuk a hetedik heti mérkőzések összefoglalóit. Ezúttal is öt írást olvashattok, amiben van egy kakukktojás is, mivel ugyan annak a meccsnek két összefoglalóját is olvashatjátok. Tegnap Barcsik Norbert mint Seattle szimpatizáns, ma pedig Asbóth Tamás mint Giants szurkoló írja le, ő hogyan látta az összecsapást. A további mérkőzések összefoglalói is hamarosan érkeznek!

Tampa Bay Buccaneers – Buffallo Bills 27-30

Nyílt sisakkal vonultak ki a csapatok a mérkőzésre, mindenki termelte a yardokat, aki csak hozzáfért. Az első félidőben a masírozgatás megakadt a vörös zónákon túl. Jameis Winston pedig nagyon bőkezű napot fogott ki labdaosztogatásban, amibe aztán a többi tampai játékos is beszállt. Ennek ellenére mégis úgy nézett ki, hogy a végjáték a Kalózoknak áll – hiszen egy védelmi rövidzárlatnak köszönhetően teljesen üresen hagyták Mike Evanst, aki így páratlan látogatást tehetett a célterületen. Az eredmény megfordítását pont egy LeSean McCoy labdavesztés idézte elő, pedig addig remekül teljesített a nagy öreg. A sors viszont kegyes volt a hazaiakhoz, először McCoy vágott vissza a labda elhagyásért, majd Adam Humpries kezéből ütötte ki az újonc Tre’Davious White a labdát – mindez egy percen belül. Így bemasírozhatott a Bills a győzelembe.

Dr. Pongrácz Zoltán

Cincinatti Bengals – Pittsburgh Steelers 14-29

Tulajdonképpen két meccset is kapott a nagyérdemű. Az első félidő majdnem végéig egy fej-fej mellett egymással haladó támadófocit mutattak be a csapatok. Majd jött Le’Veon Bell egy plusz 40-es futással, s belekezdett egy másik meccsbe, melyben már a védelmek vették át a dominanciát, s ebben a számban a Steelers magasan jobb volt. Ben Roethlisbergerék hozták, ami hozható, 5 mezőnygól formájában. Ám az, hogy a Bengals támadósor csak másodpercekre volt képes áthaladni a felezővonalon megpecsételte a sorsukat. A Pittsburgh magasan vezeti a csoportját, mindhárom riválisát legyűrte, gyakorlatilag három meccs előnyre tett szert a gyengélkedő AFC északi csoportjában.

Dr. Pongrácz Zoltán

Dallas Cowboys – San Francisco 49ers 40-10

A szezont a saját elvárásaikhoz képest harmatosan kezdő Cowboys ahhoz a 49ers-hez látogatott, amelyik zsinórban 5 meccsen kapott ki 3, vagy attól kevesebb ponttal, és ezzel felállítottak egy NFL rekordot. Ez a szomorú sorozat megszakadt, kívűlállők számára (is) unalmas meccsen simán leverték őket.

Brian Hoyer helyett az újonc  C.J. Beathard kezdett, aki a Redskins ellen egy 3. körben válaszott irányítóhoz képest  elég ügyesen tudta mozgatni a támadósort. Persze mire kettőt pislogott, már 14 pontos hátrányban voltak, és még 8 perc volt hátra az első negydből. De nézzük át kicsit részletesebben mi is történt.

A Frisco védelem elég magas fordulatszámon pörgött a meccs elejétől, a Dallas kénytelen volt visszadni a labdát, egyenesen Trent Taylor kezébe, ahonnan aztán ki is tépték, és a ’Boys támadósor már jöhetett is vissza a pályára. Zsinórban háromszor odaadták Elliot kezébe, máris 7-0 a vendégeknek. A Niners nem tudott válaszolni, a Cowboys pedig vezetett egy 78 yardos drive-ot, amelyet Rashard Robinson kétszer is életben tartott, mivel folyamatosan az elkapókat nyüstölte, és nem a labdát. Elliot egy 25 yardos futással zárta le a drive-ot, és bevitte a kegyelemdöfést.

A Frisco 1 darab mezőnygólt leszámítva nem tudott pontot rakni a táblára egészen a 4. negyed végéig, miközben Prescott 3 dobott, és 1 futott hatpontost is szerzett. Azt hozzá kell tenni, az egyik passzolt TD egy 72 yardos screen passz volt, amivel Elliot végigtipegett az oldalvonalon. Miközben a 49ers védelmi fal egészen jól teljesít, a hátsó alakzat kritikán aluli. Büntetések, elrontott szerelések és zavarodottság egészségtelen egyvelege a játékuk. Ezen a meccsen a vendégcsapat szerzett 500 yardot, és 6 TD-t.

Pedig azt nem lehet mondani, hogy a támadók kiszolgáltatott helyzetbe hozták volna őket. Hyde szokás szerint brusztolt, ahogy bírt, Beathard ugyan továbbra is eléggé pontatlan, de komoly dobásokra is képes. Viszont NFL irányítóhoz képest olyan lassan olvassa a védelmet, mint egy patkolt tetű, és olyan csőlátása van, mint egy felhámlázott versenylőnak. Ezen a meccsen 2 labdát is kicsaptak a kezéből, és ezeken kívűl legalább háromszor azért vitték földre, mert nem látta a vele szinte szemben futő védőt, vagy mire megmozdult, már vége volt a vásárnak. Hoyer soha nem alkotott sehol maradandót, és már jobb nem lesz, de a padoztatása ezen a meccsen talán visszaütött. Bár a szorosabb vereség is ugyanúgy vereség.

Ha az Eagles megnyeri a hétfő esti rangadót, akkor a Dallas esélyei a csoportgyőzelemre már csak matematikaiak, viszont ez a győzelem nagyon kellett nekik, a szabadkártyáért elképesztően sűrű a mezőny, 11 csapat áll 50%-os mérleggel. A Frisco néhány meccsen nagyon közel volt, de a csapatok általában ezeket a szoros vereségeket nem tudják szoros győzelemmé átbillenteni drámai változtatások nélkül. Aki azt hiszi, már csak egy-két helyen kell ehhez változtatni, véleményem szerint csalódni fog.

Tamás Mihály

Baltimore Ravens – Minnesota Vikings 16 – 24

A műlt héten egy, ha nem is színvonalas, de mindenképp emlékezetes meccset veszített el az egyértelműen gödörben lévő Ravens, a Vikings pedig hatalmas lépést tett a csoportgyőzelem felé a Packers metaforikus, és Aaron Rodgers szó szerinti kiütésével.

Ez a meccs is eléggé hektikusan indult. A Ravens egy hete a visszahordó egységnek köszönhetően mentette a meccset hosszabbításra, most kapásból feladtak egy 46 yardos visszahordást. A Vikings támadókoordinátora úgy döntött, egyből torokra támad, de Keenum elég gyenge passzát a szabálytalanul védekező Brandon Carr lehúzta, miután Treadwell inkább a levegőbe ütötte fel a labdát. Jött vissza a Ravens, Flacco egy passzát Wallace lehúzta, majd kiverték a kezéből. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy Sendejo a fejét is letépte, a bírók úgy voltak vele, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Nem is értem, mit műveltek a zebrák abban a pillanatban. Szerencsére valakinek volt még annyi józan esze, hogy 15 yardos büntetést adjanak a Vikingeknek, és a labdát vissza a Ravens-nek. Mivel Maclin, Perriman , és West sem lépett pályára ezen a meccsen, majd Wallace is kidőlt, Flacco mind a négy kezdő célpontját elveszítette.

Ezután szép csendben unalomba fulladt a mérkőzés, mezőnygólra mezőnygóllal válaszoltak a csapatok, de a Vikings folyamatosan vette át az irányítást. A félidő végi 60 yardos drive-ot lezáró mezőnygóllal ismét megszerezték a vezetést, és nem is adták ki a kezükből.

A harmadik negyedben Murray két megmozdulása el is döntötte a meccset, először egy 35 yardos futással mezőnygól távolságig jutott, amit be is rúgtak (6-12), majd a védelem és a visszahordók ismét a 40 yardosnál adták át a labdát. Ezt követően két remek Keenum passz után 20 yardról szinte érintetlenül vitte be a célterületre a kiváló futó a labdát. Ekkor megszólaltak azok az irritáló kürtök, ami még utoljára felébresztette a csodaszép őszi napon stationban sütkérezőket.

A Ravens nem tudott, és úgy nézett ki nem is akar mit kezdeni a gyors Vikigs védelemmel, még az utolső másodpercben Flacco berúgta a becsületgólt, aztán lefújták a meccset.

A Vikings egyik kezét már rátette a csoportgyőzteseknek járó serlegre, a Ravens a jövő héten egy újabb vereséggel gyakorlatilag nemhogy a csoportgyőzelemért, de a rájátszásért folytatott meccsből is kiszállhat.

Tamás Mihály

New York Giants – Seattle Seahawks 7 – 24

Azzal a céllal érkezett meg a pihenőhét után a Seattle Seahawks New Yorkba, hogy folytassák a Los Angeles Rams üldözését. A Giants játékosai csak a becsületért küzdenek már, de egy hete így is megtréfálták a Denver Broncos-t. Ezúttal nem sikerült a bravúr és a Broncos e heti játékából kiindulva, csak a liga leggyengébb csapatai ellen lehet esélyük Manningéknek. Az elkapó sor csupa „noname” játékosokból áll, akik a hírek szerint még minimális szinten sem tudták elsajátítani a játékokat, a futások pedig ezúttal nem működtek Bobby Wagnerék ellen. Sokat volt a New York-i védelem a pályán és ugyan bemutattak egy labdaszerzést, illetve az 1 yardos vonalon is megállították a Seahawks támadóit, de a második félidőre elfáradt az egység. A védőkön kívül egyedül Evan Engram jelentett pozitívumot, aki az elkapásaival már most a liga élmezőnyében van a tight endek között.

A vendégek sem dőlhetnek hátra, hiszen rendkívül fegyelmezetlenül játszottak. 15 büntetésből 110 yardot ajándékoztak a Giants-nek, ez pedig a szorosabb mérkőzéseken könnyen megbosszulhatja magát. A második félidőre megtalálta a megoldás kulcsát a Seattle és számos hosszú játékot is bemutattak, a New yorki védelem sorra nyelte be a 20 yardon felüli passzjátékokat. Doug Baldwin ellenállhatatlan volt, ugyanakkor a magatartásán van még mit javítani, hiszen az oldalvonal mellett összeszólalkozott a játékostársaival és az edzőivel is. Egyedül a győzelemnek örülhetnek a Seahawks szurkolók, a játék számos elemében javulniuk kell ahhoz, hogy valóban vérmesebb reményük legyen az idei évre. A Giants teljesen szétesett, kemény hetek várnak a szimpatizánsaikra.

Asbóth Tamás

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS