Papíron is Bill O’Brien lesz a Texans GM

Szögezzük le gyorsan, messze nem a Texans az első csapat, amelyik ilyenkor rúgja ki a vezetőjét, csak az elmúlt két évből példaként ott van az idei  Jets, Bills, Chiefs, vagy a Panthers. Nagy különbség ugyanakkor, hogy mindegyik csapatnál már előre tudták, hogy kit fognak alkalmazni, bár Joe Douglas szerződtetése azért nem volt problémamentes.

Azt persze a Texans is tudta, hogy kit szeretne szerződtetni. Úgy gondolták, Nick Caserio szerződtetésével összeáll Foxboro 2.0, idén ugyanis  a bikkfangos névvel ellátott, és fene se tudja mit jelentő executive vice president for team development pozícióba érkezett Jack Easterby, aki ú.n karakter edző volt a Patriots-nál hat éven keresztül, és azért mondott fel, mert az ő keresztényi értékeibe nem fért bele, hogy az mindössze 72 éves Kraft ázsiai prostikhoz jár szabadidejében, akár napjában többször is.

Mindössze egy aprócska porszem került a tökéletesen megkomponált gépezetbe: nem tudták, hogy Caserio szerződése még azt is tiltja, hogy tárgyaljon másokkal. A Patriots meglengette a befolyásolás (tampering) vádját, ami azért elég komoly büntetéssel is tud járni, a Texans pedig hagyta is a fenébe az egészet. Ez a döntésük különösen ízléses annak a fényében, hogy a Rooney szabály miatt előtte meginterjúvolták Ray Farmert, és Martin Mayhew-t. Persze elég a szabály betűjét betartani, a szellemiségét nem kötelező.

Cal McNair (képen balra) egyre inkább azt a benyomást kelti, mint aki csak beleszületett a vagyonba, de nem tud vele mit kezdeni. Nem rossz a Texans egyelőre, az elmúlt négy évben háromszor nyerték a csoportot (amihez 9 győzelem is elég volt kétszer egymás után), van egy szupersztár státusz felé ácsingózó irányítójuk is. De már a januári rájátszás meccsükön hazai pályán simán megverte őket a Colts, a draftot elbaltázták, és nem biztos, hogy ezt a trended az fordítja meg, hogy még ettől is nagyobb befolyást engednek egy életében 1 rájátszásmeccset nyerő, és pont a szakterületén alulteljesítő vezetőedző kezébe.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS