Senior Bowl 1. nap

Megkezdődtek a Senior Bowl lényeges eseményei, a játékosok méreteinek felvétele után az edzéseké lett a főszerep. A csapatok képviselői mellett (akik nem egyszer vezetőedzőt és general managert is delegálnak) a média is szép számmal képviselteti magát ezeken a gyakorlásokon. Nekünk az összefoglalók és a napi jelentések maradnak, így most ezeket összefoglalva írom le az első nap véleményeit.

Észak

Az általános vélekedés alapján ez a tehetségesebb csapat, szép számmal találunk olyan játékosokat, akik valószínűleg kezdők lesznek a profik között is. A könnyebb feladatokkal kezdtek az irányítók, akik közül ahogy várható volt, Drew Lock szerepelt a legmeggyőzőbben. A Finley-Jones-McSorley hármasnak több rossz dobása is volt, igaz Jones a nap végére feljavult. Victor Cruz után egy újabb kiváló elkapóval ajándékozhatja meg a UMASS az NFL-t, hiszen a szép nevű Andy Isabella azonnal megmutatta a fürgeségét és a lábmunkáját. Ami negatívum, hogy túl kicsi kezekkel rendelkezik (8,5 inch) és volt egy elejtett labdája is. Terry McLaurin volt a másik kiemelkedő WR, aki rendre inasba tette a cornerbackeket és rögtön be is indultak a pletykák, hogy igen tetszett a scoutoknak az edzésmunkája. Jakobi Meyers-nek, Keelan Doss-nak és Penny Hartnak is voltak szép megmozdulásai, míg Jaylen Smith és Alex Wesley gyengébben mutatkozott be.

A védelemben Sutton Smith-nek posztot kell váltania, hiszen passzsiettetőként nem lesz jövője a profik között. A 6’0″ magassága és a 234 lb tömege kevés és a 31 inch hosszúságú karjai sem elegendőek. Ez meg is mutatkozott a játékában. Charles Omenihu a robbanékonyságával és az erejével keltett feltűnést. Nem volt lehetősége nagy játékokat bemutatni Nasir Adderley-nek, de látszott a mozgásán, hogy egy szinttel magasabban is megállhatja a helyét az FCS-ből érkező safety.

Sok csapatnál hiányposztot jelent a támadófal, nehezebb igazán jó OL játékost találni manapság. Jó hír, hogy az északi csapatban korrektül szerepelt az O line. Ugyan mindenkinek volt egy-egy gyengébb pillanata, de Garrett Bradbury és Chris Lindstrom kiemelkedett. Ha tight endre van szüksége valakinek, akkor Donald Parham lehet az ő kiszemeltje. Ellenben Tommy Sweeney nem nagyon tudott elszakadni a védőktől. A belső falember Nate Davis jól játszott az 1 vs 1 gyakorlatoknál, rendre megálljt parancsolt az ellenfeleinek. A két Wisconsin guard, Michael Deiter és Beau Benzschawel viszont nem tudott kiemelkedni, nagyon hullámzóan teljesítettek. Ugyan technikailag fejlődnie kell még a DT Renell Wrennek, de igen atletikus játékosról van szó, a méretet és a gyorsaságot pedig nem lehet tanítani.

Dél

Jól mutatkozott be Jarrett Stidham, aki remek dobómechanizmussal rendelkezik. Nagy szerencséje volt, hogy nem érkezett az arcába a nyomás. Érdemes lesz figyelni a North Dakota State futójára, Bruce Andersonra, aki a labda elkapásához is ért és be tudja ültetni a hintába a linebackereket. Nemcsak az északi csapatban, hanem itt is volt jó WR teljesítmény, mégpedig Deebo Samueltől, aki kiváló lábmunkával rendelkezik és a pálya bármely részén nagy játékot tud csinálni. Óriási hype volt a Washington State OT-n, Andre Dillardon, aki rá is szolgálat erre, hiszen a laterális agilitásával a külső blokkokat is gond nélkül végre tudja hajtani. Az erejével kapcsolatban lehetnek kérdőjelek, de rendkívül mobilis falemberről van szó. Elgton Jenkins és Ben Powers is remekelt, kiválóan másolták le a védő mozgását. Valóságos falként funkcionáltak passzblokkolóként.

Jaylon Ferguson nevéhez fűződik az NCAA sack rekordja, de összességében nem túl impresszívek a meccsfelvételei és egyelőre Mobile-ban sem nyűgözte le a megfigyelőket. Sokkal nagyobb kreativitásra lenne szüksége és a blokkok olvasásában sem ő a legerősebb. Ellenben Kingsley Keke játékára könnyebben felkaphatja az ember a fejét, aki ugyan kicsit lassan lő ki a snapnél, de a kézmunkája és a rugalmassága is bőven átlagon felüli. Safety-ből lett linebacker a New Mexico State játékosa, Terrill Hanks, akinek az olvasási képességével ugyan probléma van, de az atletikussága kiváló. Jó napja volt Isaiah Johnsonnak, aki remek magassággal rendelkezik egy cornerbackhez képest és man coverage-ban is ott volt a topon. Nemcsak a nevével tűnik ki a szintén CB-t játszó Rock Ya-Sin, aki egy hosszú játék kivételével megette az elkapóit.

Ugyan az északi gárdát tartják jobb képességűnek, de azért itt is akad merítési lehetőség a csapatoknak. Tamás Mihály barátunk egészen biztosan talál magának néhány kedvencet a déli csapatból, hiszen a szerkesztőtársunk rendkívüli módon kedveli a különleges nevű prospecteket és olyan neveket draftolt már eddig is a GM játékunkba, mint például Dare Ogunbowale vagy Shalom Luani.

Végül egy lista azokról a játékosokról, akik kiemelkedtek az első napon:

  • Drew Lock, QB
  • Andy Isabella, WR
  • Terry McLaurin, WR
  • Donald Parham, TE
  • Charles Omenihu, DT
  • Daylon Mack, DT
  • Montez Sweat, EDGE
  • Isaiah Johnson, CB
  • Lonnie Johnson Jr., CB
Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS