Sérülések, szerződések a nyitóhétről

Elkezdődött a szezon és a nyitó mérkőzésen – némi meglepetésre talán – a Kansas City Chiefs legyőzte a tavalyi bajnok New England Patriots csapatát. Igen ám, de ez a győzelem vezéráldozatot követelt a Főnökök részéről: a védelem vezére Eric Berry ugyanis Achilles-ín szakadást szenvedett és máris véget ért számára a szezon. A Patriotsnál Dont’a Hightower szenvedett kisebb térdsérülést, de a hírek szerint az állapota nem súlyos, így akár a következő héten is játszhat.

Jon Dorenbos az Philadelphia Eaglestől a New Orleans Saintshez távozó long snapper szezonja is véget ért. A bűvész trükkjeiről is híres játékosnál egy fizikai felmérő mutatott ki szívproblémát, így műtét vár rá. Dorenbos már 37 éves, így ez a betegség nagy valószínűséggel a játékos karrierjének végét jelenti.

Az első heti mérkőzéseken több komolyabb sérülés is történt:

A Jacksonville Jaguars elsőszámú elkapója, Allen Robinson keresztszalag szakadást szenvedett a Houston Texans elleni idénynyitó első negyedében, amely egész szezonos pihenőt és rehabilitációt biztosít számára. A Jaguarsnak komoly gondot okozhat a dolog, hiszen az eddig jónak tartott elkapó sor rövid idő alatt széteshet, Robinson mellett ugyanis Dede Westbrook is sérült listára került.

A Philadelphia Eagles idegenbeli győzelmi ünnepébe is egy kis bánat vegyült. A cornerback Ronald Darby egy komolynak tűnő bokaficamot szenvedett el, amelyről kiderült, hogy legalább 4-6 hetet pihentetnie kell majd, de szakadás szerencsére nem történt. A rúgó Caleb Sturgis pedig combfeszítő izomsérülést szenvedett, neki is ki kell hagynia néhány hetet. A sasok pedig már nagy erőkkel keresik is az utódját. Mike Nugent és Jake Elliot van a héten, próbajátékon Philadelphiában.

Arizonában sem fenékig tejfel az élet. Nem elég, hogy kikaptak a Detroittól, méghozzá elég simán, de a sztárfutó David Johnson és a bal oldali tackle D.J. Humphries is kiesett. Humphries a hírek szerint a negyedik héten már harcra kész állapotban lesz a San Francisco ellen, mivel kificamodott bokáját nem kell túl sokáig pihentetnie. Ellenben Johnson teljesen bizonyos, hogy több hetet kényszerül kihagyni, sőt… Neki csukló sérülése van, és a jelenlegi hírek szerint műtét is szükségessé válhat, ami akár a teljes szezonjába is kerülhet.

A vereséggel kezdő Tennessee Titans is elkönyvelhet egy komolyabb sérültet. A holtszezonban igazolt safety, Johnathan Cyprien mérkőzés közbeni combhajlító izom sérülése az ő számára is néhány hetes pihenőt jelent. A Titans szerencséjére a csere ember Da’Norris Searcy elég jó színvonalat képvisel, és sok kezdő tapasztalattal rendelkezik, így várhatóan nem lesz nagy teljesítménybéli visszaesés a secondaryben.

A Chicago Bears korábbi első körös elkapója Kevin White viszont már a teljes szezonra befejezte a játékot. Harmadik NFL idényében ez a harmadik ilyen eset. Ha nem is jelenthető ki biztosan, hogy profiként véget ért a pályafutása, de nagyon valószínű, hogy ezek után már nem fog túl sok lehetőséget kapni. Ez a játék nem a porcelánemberek sportja.

Végül Kasey Redfernről is szomorú hírekkel tudunk szolgálni. A Detroit Lions puntere szintén a teljes szezonra kidőlt, miután a térdében a hosszanti és a kereszt szalagok is elszakadtak a Cardinals elleni mérkőzésen. Az ő felépülése legalább egy évet fog igénybe venni. A Detroit már keresi a következő punterét. Matt Darr, Drew Butler, Jeff Locke és Richie Leone próbálkozik a héten bekerülni a csapatba.

Az elmúlt napokban több játékos is új, hosszú távú szerződést kapott. Vontaze Burfict, a Cincinnati Bengals linebackere 3 év alatt 38,68 millió dollárt kereshet. Stephon Tuitt a Pittsburgh Steelers védőfal játékosa, egy új 5 éves megállapodásra kanyarította oda a nevét. Ez idő alatt nem kevesebb, mint 61 millió dollárt tehet zsebre (a garantált tartalom egyelőre nem ismert). Üröm az örömben, hogy Tuitt a Browns elleni szezonnyitón bicepszsérülést szenvedett, és legalább két mérkőzést ki kell majd hagynia.

A Chicago Bears is magához láncolta védő falemberét: Akiem Hicks egy 4 éves 48 milliós szerződéshosszabbítást kapott, ami nem kevesebb, mint 30 millió dollár garantált összeget tartalmaz.

Nem volt ilyen szerencsés Aaron Donald a Los Angeles Rams játékosa. Donald továbbra sem kapta meg az általa áhított gigaszerződést, de befejezte a holdoutot és újra játékra jelentkezett.

Végül egy visszavonulás. Jordan Norwood a korábbi Eagles, Browns és Broncos elkapó a ligában töltött 8 szezon után úgy döntött, hogy szögre akasztja a szeges cipőt, és a kesztyűket. A most 30 éves játékos sehol nem tudott igazán megragadni, de szezononként legalább 20 elkapásra mindig képes volt.

Farkas Ádám, Temesvári Zsolt

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS